Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗИ-Стара Загора проверява нощни заведения, нарушаващи мерките срещу Ковид-19 в областта

Снимка: pixabay.com

Нощни заведения в Стара Загора и Казанлък работят след 23ч. в нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, влязла в сила на 7 септември. Това показват проверки на РЗИ-Стара Загора, извършени съвместно със служители на районните управления от Стара Загора и Казанлък. В опит да ограничат разпространението на коронавируса в страната от здравното министерство въведоха в началото на септември по-строги мерки, засягащи и режима на работа на заведенията. 

Един е нарушителят на регламентирания работен режим до 23ч. в Казанлък. На собственика на дискотеката предстои връчване на акт за административно наказание. При двете поредни проверки в Стара Загора са констатирани два обекта, които не спазват заповедта на здравния министър. Изпратени са им покани за връчване на актове за административно наказание. Това обясни за Радио Стара Загора Миглена Илиева – началник отдел държавен здравен контрол в РЗИ-Стара Загора. От институцията са извършили проверка и в трети обект, който обаче е бил затворен. При повторен контрол служители на РЗИ-Стара Загора констатират, че един от нарушителите отново работи след 23ч.. От обекта са посочили, че заведението е отворено в знак на протест. Размерът на санкциите за заведенията ще стане ясен, след като излезе наказателното постановление.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проектират нова връзка между Подбалканския път и павелбанското село Горно Сахране

Започва проектиране на пътно-транспортната връзка между Подбалканския път и второкласния път, преминаващ през село Горно Сахране на територията на община Павел баня, съобщи кметът на общината Иса Бесоолу. Целта е да се облекчи трафика на тежкотоварни..

публикувано на 23.09.24 в 11:35

За седми път избират Царица на Августиада

13 са претендентките в надпреварата за "Царица на Августиада 2024". Конкурсът  се провежда за седми път в рамките на Фестивала на  виното и културното наследство Августиада. Изборът на Царица на Августиада  е важна част от това събитие, защото..

публикувано на 23.09.24 в 09:50
програмата

ОУ "Кирил и Методий " в село Свобода е част от "Училища за пример"

ОУ "Кирил и Методий " в чирпанското село  Свобода е част от новия и най-голям пети випуск на “Училища за пример” от фондация "Заедно в час" за учебната 2024/2025 г. Училището ще разработи и реализира цялостен проект за подобрение, спрямо нуждите..

публикувано на 23.09.24 в 09:20
езерото

Времето днес: Предимно слънчево, затоплянето продължава

Днес времето ще бъде предимно слънчево, като над Източна България са възможни временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 22 и 28 градуса, в София – около 23 градуса. Над планините ще бъде слънчево, с незначителна облачност,..

публикувано на 23.09.24 в 07:39

Сливен отбеляза Деня на независимостта на България

Сливен отбеляза 116 години от обявяване Независимостта на България с военен ритуал по издигане на националното знаме на централния площад „Хаджи Димитър“. Венци и цветя поднесоха представители на държавната и общинска власт, военно-патриотични съюзи,..

публикувано на 22.09.24 в 16:24

ГЕРБ, "ДПС-Ново начало" и ИТН регистрираха листите си в Старозагорско

Три от парламентарно представените партии и коалиции в 50-то НС регистрираха листите си за вота на 27 октомври в Старозагорско.  Кметът на Стара Загора поведе листата на ГЕРБ от 22-ма кандидати в регион а. Втори е Красимир Вълчев, който преди няколко..

публикувано на 22.09.24 в 16:18
Снимка: Павлина Дудева

Жители на старозагорския кв. „Колю Ганчев“ излязоха на протест с искане за обезопасяване на пешеходна пътека

Мирно протестно шествие организираха граждани на Стара Загора. Те се събраха се събраха на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в старозагорския кв. „Колю Ганчев“, за да настояват за обезопасяване на пешеходна пътека. В продължание на един час те пресичаха..

публикувано на 22.09.24 в 14:12
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Приех да оглавя листата, но оставам кмет на Стара Загора

Часове след като стана ясно, че водач на листата с кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ в Стара Загора е кметът на града Живко Тодоров той заяви, че няма намерение да става депутат или министър . Коментарът той направи по време на..

публикувано на 22.09.24 в 13:52

Започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Стара Загора

На 24 септември 2024 г., вторник, ще стартира дезакаризацията на тревните площи против кърлежи в Община Стара Загора. Обработката ще се извърши с биоцид „Мастерцид микро“ и при спазване на следния график: Вторник - 24.09.2024 г.: АБ..

публикувано на 22.09.24 в 13:29

Ямбол отбеляза Деня на независимостта с молебен и велопоход

116–та годишнина от обявяването на Независимостта на България отбелязана тържествено в Ямбол.  За трети път се организира и велопоход до античния град „Кабиле“.  С благодарствен молебен, в който се включиха и представителни военни части от ямболския..

публикувано на 22.09.24 в 13:26