Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Малоброен протест срещу скъпите горива в Стара Загора

3
Снимка: Радио Стара Загора

Едва десетина старозагорци се включиха в протеста срещу нарастващите цени на горивата пред сградата на областна управа.

Предимно младежи се събраха на протеста, те изтъкнаха постоянно повишаващите се цени на бензин, дизел и газ, което пък оскъпява всички стоки по веригата.

„Цените в момента на бензина и дизела варират между 2,39 и 2,41 лева, а на газта е около 1,31 лв. и продължават да се вдигат. А единственото, което не се вдига са заплатите. В същото време с поскъпването на горивото се вдигат и всички стоки. По тази причина сме тук“, казаха протестиращите.

А Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация,  отбеляза, че се очаква горивата да поскъпнат още до края на годината.

Пак аз лично се надявам поскъпването да е в рамките на няколко стотинки. Хубаво е да се протестира, но трябва да се помисли какво можем да направим в бъдеще. И в този смисъл новото българско правителство трябва много бързо да влезе в преговори с ЕК, за да овладеем някои от новите идеи на евробюрократите, които искат да обложат със сериозни акцизи дори така обичаните в България алтернативни горива - пропан бутан и природния газ“, каза Терзиев.

Въпреки слабата подкрепа протестиращите в Стара Загора са категорични, че ще продължат с проявите си и през следващата седмица. 

Галерия

Още от категорията

Проверки за контролиран вот и купуване на гласове в квартал "Надежда" в Сливен

Специализирана полицейска акция срещу закупуването на гласове се проведе  в квартал „Надежда" в Сливен и в селата Самуилово, Тополчане и Камен. Според полицейския анализ тези райони са най-рисковите в общината. В хода на операцията са задържани..

публикувано на 27.10.21 в 17:00
Министерски съвет

Осигурени са средствата за закупуване на първите тестове за учениците

  С   три отделни постановления служебният кабинет осигури допълнителни 65 милиона лева на здравното министерство. Те ще са за щадящите антигени тестове за децата от първи до четвърти клас, за допълнителните възнаграждения на медиците на първа линия..

публикувано на 27.10.21 в 16:34

Над 2000 са учениците, които учат онлайн в област Хасково

Над 2000 са учениците, които се обучават онлайн в област Хасково, съобщават от областния кризисен щаб. Общо 85 са паралелките, които учат в електронна среда, а от утре на ротационен принцип ще се обучават 50% от учениците в Свиленградско, заради..

публикувано на 27.10.21 в 16:27

ТПП-Стара Загора събира информация за дейността на стартъп компании

Търговско-промишлена палата – Стара Загора събира информация за дейността на стартъп компании. Конкретният повод за това е разработване на планове и програми за регионално развитие и засилващият се интерес на национални и международни..

публикувано на 27.10.21 в 16:21

Огнище на Covid 19 в женския затвор в Сливен

В женския затвор в Сливен с коронавирус са заболели 9 лишени от свобода, съобщиха от Областния кризисен щаб. Първите болни са установени в края на миналата седмица. Към момента няма разрастване на огнището. Една от пациентките е в болница. Лечението на..

публикувано на 27.10.21 в 16:17

405 загинали при ПТП от началото на годината

405 души са загиналите при пътни катастрофи от началото на годината до последните дни на октомври. Това сочат данните на МВР. Те са били поискани от Института за пътна безопасност по Закона за достъп до обществена информация.  За десетте месеца..

публикувано на 27.10.21 в 14:59

В Димитровград продължава инициативата "Будители по булеварда"

Община Димитровград продължава инициативата "Будители по булеварда". Общо 22 пана с изобразени на тях видни българи са разположени върху колоните по централната градска алея на бул. "България" по повод 1 ноември. Паната с ликовете на царе, революционери,..

публикувано на 27.10.21 в 14:55

Ресторантьори и хотелиери стачкуват в Стара Загора

Ресторантьори и хотелиери обявиха стачка и излизат в четвъртък на протест, съобщи за Радио Стара Загора Вени Петрова, председател на Сдружението им в Стара Загора. Недоволството е заради противоепидемични мерки, които ограничават работата на..

публикувано на 27.10.21 в 14:05

Откриха недекларирани 200 000 долара на "Лесово"

200 000   щатски долара откриха в митническите служители на Граничен пункт Лесово. Банкнотите са намерени в шофьорската кабина на тежкотоварен автомобил. Парите са открити в тежкотоварен автомобил   с полска регистрация, който пътувал без..

публикувано на 27.10.21 в 14:05

Акция на полицията в Сливен срещу купуването на гласове

Специализирана полицейска акция срещу закупуването на гласове се провежда в момента в Сливен и няколко села. Акцията в Сливен е в квартал "Надежда". Основно се проверяват сигнали за търговски обекти, в които се предлагат стоки на вересия и имат..

публикувано на 27.10.21 в 13:10