Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Павел баня се обединява в благотворителна кампания за лечението на дете

| обновено на 17.10.21 в 09:40

Тази неделя (17 октомври) в Павел баня ще се проведат редица благотворителни събития, с които жителите на курортния град ще се включат в кампанията за събиране на средства за 5-годишния Станислав Дончев.

Наскоро историята на малкото момче, страдащо от Детска церебрална парализа, придоби изключителна популярност не само в региона, но и в цялата страна.

Припомням, че необходимата сума за лечение е 40 000 лева, благодарение на която Стаско, както всички го наричат, да се подложи на операция в турския град Истанбул, където да му бъде поставен ботокс в десния крак, а впоследствие да бъде изработена и специална шина.

Съпричастността към семейството и родителите на Станислав – Ваня и Дончо Дончеви не стихва вече над седмица. Хиляди хора от обикновени доброжелатели през местни бизнесмени и големи фирми до популярни имена даряват средства, разпродават стоки и организират благотворителни търгове, поставят кутии за събиране на дарения и още много.

Именно една част от тези хора успя да обедини усилия в една обща кауза и да организира неделен благотворителен ден за Стаско. Благодарение на тях на 17 октомври всички жители и гости на Павел баня ще отворят сърцата си и ще се съберат в подкрепа на семейството на централния площад „Освобождение“ в града. В програмата са предвидени базари, сценични прояви и футболен турнир, за който до момента участие са заявили близо 100 души.

Графикът на деня стартира в 10:30 часа, когато именно ще се състои откриване на футболния турнир на новата спортна площадка в Градския парк, а от 11:00 часа ще стартира и първата футболна среща.

В 12:00 часа на обед пък предстои откриване на благотворителен базар за стоки, където всички желаещи могат да предоставят своите излишни дрехи, обувки, домашни потреби и други, а участие ще вземат и деца до 4 клас от Павел баня, които собственоръчно ще изработят картички за продажба.

В 14:00 часа на Лятната сцена отново на площада в града Фолклорния танцов ансамбъл „Детелини“ ще проведа своя открита репетиция, с която също ще се включат в кампанията за Станислав.

Час по-късно – от 15:00 часа ще бъде открит и втория благотворителен базар, който ще бъде кулинарен щанд с разнообразни предложения.

Организаторите уверяват, че ще бъдат положени всички усилия действащите противоепидемични мерки да бъдат спазени.

На множество точки около спортното съоръжение и на площада ще бъдат поставени пунктове за събиране на средства. Очаква се до момента на започване на деня събраната сума по сметката на семейство Дончеви вече да надхвърли 20 000 лева – половината от необходимото.

Иначе идната сряда от 17:30 до 18:30 на площад „Севтополис“ в Казанлък фолклорни музиканти от града на розите и региона също се събират в помощ на Стаско. Те ще свирят на центъра обединени с една мисия, а около тях ще бъдат поставени и няколко кутии за събиране на средства.

Още веднъж припомням, че всички желаещи да съдействат могат да го направят както чрез физическо дарение, така и чрез превод по банковата сметка на семейството.

ДАННИ ЗА ДАРЕНИЕ: 

УниКредит Булбанк

BG73UNCR70001524563567

BIC: UNCRBGSF

Ваня Георгиева Дончева

PayPal: bybyily@gmail.com

Още от категорията

Старозагорските огнеборци са най-добре подготвени и издръжливи

Финалите на две републикански състезания за противопожарен спорт се проведоха през миналата седмица.  Огнеборците от Стара Загора завоюваха купата в 51-то Републиканско състезание по противопожарен спорт, провело се в Пловдив. Това съобщи..

публикувано на 05.06.23 в 16:39

Колективна награда за добротворчество получи екипът на старозагорската пожарна

Колективна награда за добротворчество получи екипът на РДПБЗН-Стара Загора от кампанията „10 причини да се гордея с моята Стара Загора“, организирана от вестник „Стандарт“ и Община Стара Загора.   Наградата бе връчена на специална церемония по..

публикувано на 05.06.23 в 16:38

Затварят поетапно участъци от ул."Генерал Радецки" в Казанлък заради ВиК ремонт

От утре, вторник, 6 юни 2023 г., започва поетапно затваряне на участъци от ул."Генерал Радецки" за подмяна на водопроводната мрежа по проекта на „ВиК" ЕООД – Стара Загора в Казанлък. Въвежда се временна организация на движението в района на работа на..

публикувано на 05.06.23 в 16:25
Иван Демерджиев

Демерджиев: Ангел Христов не е влязъл в България със самолет

Всички полицейски сили в района на Дупница издирват всякакви веществени доказателства във връзка с починалия Ангел Христов, известен като един братята Галеви. Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев на Капитан Андреево...

публикувано на 05.06.23 в 16:25

Полицията задържа двама за онлайн измами

Двама съпричастни към извършени онлайн измами са задържани в полицейски арест.  Операцията е проведена на 1 юни от служители от ГДНП и колегите им от ОДМВР-Стара Загора и Русе. Арестите на 46-годишния мъж и на младеж на 15 години са осъществени на..

публикувано на 05.06.23 в 16:06

С три нови трасета за камиони е разширен граничен пункт "Капитан Андреево"

С три нови трасета за хладилни камиони е разширен граничен пункт „Капитан Андреево“ на българо-турската граница. Днес министърът на транспорта Христо Алексиев, вътрешният министър Иван Демерджиев и турският посланик Айлин Секизкьой прерязоха лентата..

публикувано на 05.06.23 в 15:51

Повишават уменията на представители на институции и психолози за безопасна среда за младите хора на Стара Загора

На 7 юни – сряда, от 15:00 до 16:00 часа в зала „П. Р. Славейков" на Общинска администрация, ОДМВР – Стара Загора и МКБППМН към Община Стара Загора организират обучение за усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на директори на..

публикувано на 05.06.23 в 15:50

„Ваканция 2023" идва отново с безплатни занимания за старозагорските деца и младежи

Безплатни 14 разнообразни инициативи за приятна и пълноценна ваканция на старозагорските деца и младежи са подготвили от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Дейностите са в изпълнение на насоките..

публикувано на 05.06.23 в 15:35
Мирослав Иванов

Мирослав Иванов: Призоваваме г-н Борисов да даде своя имунитет

Кабинетът "Денков-Габриел" трябва да бъде гласуван в Народното събрание за да започнат важните за всички промените в държавата , заяви зам.- председателят на парламентарната група на "ПП-ДБ" Мирослав Иванов в Ямбол. Според него имунитетът на Бойко..

публикувано на 05.06.23 в 15:12
Ямбол - Център

Мая и Румен Тодорови с Награда на Ямбол за 2023 година

На празничната сесия на Общински съвет – Ямбол бяха връчени наградите за Деня на Ямбол. Званието почетен гражданин на Ямбол  получиха Сашо Дончев- предприемач и общественик, както и художникът Георги Зайков - посмъртно. С голямата Награда на Ямбол..

публикувано на 05.06.23 в 15:11