Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В 26 града събират „Капачки за Бъдеще“

Снимка: Личен архив

Инициативата „Капачки за бъдеще“продължава, а деветата поред кампания за набиране на средства за закупуване на неонатална линейка ще се проведе на 16 и 17 октомври в различни градове в цялата страна, съобщи за Радио Стара Загора създателят на инициативата Лазар Радков. Той припомни, че за каузата вече се събират и алуминиеви кенчета. Желаещите да предадат събраното могат да го направят в Стара Загора на 16 октомври. Средствата отиват за закупуване на втора линейка, след като първата вече бе закупена и дори регистрирана, остава да се реши на коя Университетска болница ще бъде дарена, каза Лазар Радков.

В Стара Загора кампанията „Капачки за бъдеще“ ще се проведе на 16-ти октомври от 10 до 14 часа на паркинга на един голям мол, в Сливен ще бъде на 16-ти до магазин на голяма хранителна верига на бул. „Цар Симеон Велики“ 37. В Хасково от 10 до 14 часа областна администрация на сцената на площад „Свобода“, а в Ямбол на 17-ти пред зала „Диана“.

От тук нататък са за нова линейка

 В събитието ще се събират капачки и алуминиеви кенчета за рециклиране, а с набраните средства ще бъде закупена втора детска неонатална линейка.

Желаещите да се включат в новата кампания на „Капачки за бъдеще“ могат да го направят като донесат пластмасовите си капачки и алуминиевите си кенчета при пунктовете за събирането им. Такива ще има на 16 октомври в Пловдив, Варна и Русе, както и на 17 октомври в София, Варна и Пазарджик.

В столицата кампанията ще се проведе на паркинга на площад „Александър Батенберг“ (пред бившия Мавзолей), а в Пловдив – на паркинга пред магазин Метро 1. През следващите дни организаторите на акцията ще съобщят и останалите над 25 града и локации в България, които ще се присъединят към есенната кампания на „Капачки за бъдеще“.


Още от категорията

Развяха знамето на Павел баня над Килиманджаро

Мая Иванова и Кольо Кавръков от Павел баня, с подкрепата на приятели от Стара Загора, достигнаха до вечно обкръжения с ледници връх Ухуру в планината Килиманджаро и развяха флага на Павел баня, връчен им от кмета Иса Бесоолу преди да тръгнат за Африка...

публикувано на 03.12.21 в 15:08

350 човека храни социалния патронаж в Стара Загора

От 350 места в Домашния социален патронаж към Община Стара Загора 346 са заети. Още 34 потребители чакат да бъдат включени. Броят им в сравнение с миналата година е намалял. Но услугата остава търсена и трайна за хората в третата възраст, защото..

публикувано на 03.12.21 в 15:02
Синдикален дом, Стара Загора

Благотворителен концерт събира средства за пострадалата в тежка катастрофа млада старозагорка

„С Диди съм…за крачка напред“   е мотото на дарителска кампания, в помощ на пострадалото момиче в тежка катастрофа, станала в Стара Загора в началото на месец октомври. Тогава, само за миг,  животът на  Диана Илева  се преобръща. Тя и две..

публикувано на 03.12.21 в 14:59

5 700 старозагорци ще празнуват на Никулден

5 700 са имениците, които ще почерпят през следващите дни в Стара Загора, сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние". В дните, в които се почитат светците Варвара, Сава и Николай, своя празник ще отбележат Варвара (1) и Варя (2)- на 4 декември,..

публикувано на 03.12.21 в 13:45
Снимка: МВР

Прокуратурата в Хасково внесе в съда искане за задържане на стрелеца от Сърница

Окръжна прокуратура-Хасково днес внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 55-годишния Бейсим Салиф. Срещу него е повдигнато обвинение за опит умишлено да умъртви съседа си Мюмюн Мюмюн. Това съобщиха от..

публикувано на 03.12.21 в 12:49

Екоинспекцята в Хасково иска спиране на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград

Регионалната инспекция по околна среда и води в Хасково ще поиска ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград да спре работа, защото инспекторите смятат, че точно топлоцентралата замърсява въздуха в града със серен диоксид, съобщава кореспондентът ни в Хасково..

публикувано на 03.12.21 в 12:40

Никола Минчев е новият председател на Народното събрание

Народният представител от "Продължаваме промяната" Никола Минчев е новият председател на Парламента.  Той беше избран със 131 гласа "за". "Против" гласува един от депутатите, а 72-ма се въздържаха. Кандидатурата на Никола Минчев бе представена от..

публикувано на 03.12.21 в 11:42

Четирима са новите старозагорски депутати, които положиха клетва днес

Депутатите от 47-ото Народно събрание положиха клетва в присъствието на президента и вицепрезидента на републиката, и на членовете на служебното правителство. "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и..

обновено на 03.12.21 в 09:58

Деца даряват любов на нуждаещи се възрастни в Стара Загора

Благотворителната кампания „Заедно даряваме любов“ за хора в нужда организираха в старозагорската детска градина № 25 ,,Ален мак”. Тя е насочена към потребителите на Домашен социален патронаж. Децата, подкрепени от родителите си, събраха..

публикувано на 03.12.21 в 09:50
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

Коледен базар откриват в Ямбол

В Ямбол днес ще бъде открит Коледен базар, който ще продължи до 2 януари. Организаторите от община Ямбол и Фондация „Сити парк фест“  са подготвили за посетителите на базара в центъра на града голям снежен човек, невиждана до сега украса, подаръци и..

публикувано на 03.12.21 в 09:15
Подкасти от БНР