Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За 14-а поредна година в Ямбол провеждат кампанията „Подай ръка – спаси живот“

Снимка: Община Ямбол


Община Ямбол и тази година продължава традицията в навечерието на Коледа да организира благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.
Вече четиринадесета поредна година кампанията набира средства и отново основната инициатива ще бъде разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини, каза за Радио Стара Загора заместник кметът Енчо Керязов.
В рамките на кампанията е обявен традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа“. В него могат да участват деца от град Ямбол на възраст от петгодишна възраст до осми клас.
Авторите задължително трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, подготвителната група или клас, в който учат, телефон за контакт.
Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата. До оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи: първа група – деца от подготвителни групи – 5-6 годишни; втора група – ученици от I клас до IV клас; трета група – ученици от V клас до VIII клас.
Първата награда в трите възрастови групи е 50 лева. Класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Те ще се разпространяват с благотворителна цел и ще струват 1 лев. Десет номинирани рисунки ще бъдат отпечатани – две от първа възрастова група и по четири от втора и трета възрастова група. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол, 2021, при условие че епидемиологичната обстановка позволи провеждането на празника.
Крайният срок за представяне на рисунките е 1 ноември 2021 година, понеделник /включително/, на адрес: 8600 Ямбол, пл. „Освобождение“ №1 - КИЦ „Безистен” , за конкурса за детска рисунка „Коледа“, подчерта Енчо Керязов.

Още от категорията

Ново велосипедно трасе ще изграждат в Ямбол

В Ямбол предстои изграждането на велосипедно трасе. Предвидени са и 183 000 лева от общинската хазна за изграждане на 1200-метрово велосипедно трасе. То ще преминава покрай дигата на река Тунджа в неизползваеми стоманобетонови канали за топлофикационни..

публикувано на 30.11.21 в 09:54

Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2021 в Сливен

За тринадесета поредна година, в навечерието на най-чакания, на най-обичания от децата празник, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен организира Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2021, за да поощри..

публикувано на 30.11.21 в 09:50

Декември идва с температури над нулата и без сняг в Стара Загора

Очакваното количество валежи, което ще падне над Стара Загора днес е около 10-15 литра на квадратен метър. Това съобщи в интервю в предаването "Репортер" на Радио Стара Загора климатологът проф. Георги Рачев. Тези количества са необходими, тъй като..

публикувано на 30.11.21 в 09:39

Андреевден - почитаме свети апостол Андрей Първозвани

На 30 ноември почитаме свети апостол Андрей Първозвани. Свети Андрей е един от дванайсетте апостоли и е разпънат на кръст в гръцкия град Патра. В народния календар Андреевден се приема като начало на зимния празничен цикъл. Той се свързва с вярването, че..

публикувано на 30.11.21 в 08:45
Община Стара Загора

Антикорупционната комисия проверява две поръчки в Стара Загора

Служители на Антикорупционната комисия проверяват Община Стара Загора заради сигнал за нарушения при две обществени поръчки за над 84 милиона лева. Проверката стана повод за извънреден брифинг на кмета Живко Тодоров и неговия екип.  Според..

обновено на 30.11.21 в 07:19
Румънски автобус се запали в Прохода на Републиката

Румънски автобус се запали в Прохода на републиката

Румънски автобус се запали в Прохода на Републиката. Превозното средство е пламнало на около 5 км преди Гурково около 18,30 часа. Автобусът е с румънска регистрация. На място са били изпратени екипи на пожарната, полицията и линейки. Няма пострадали..

обновено на 29.11.21 в 20:58

Възстановиха движението в Прохода на републиката

Вече е възстановено движението в Прохода на републиката на мястото, където по-рано тази вечер се запали автобус с румънска регистрация. Няма пострадали при инцидента между Гурково и село Пчелиново. В автобуса не са пътували пътници. Сигнал за..

публикувано на 29.11.21 в 20:32

АПИ съветва шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

През нощта и утре, 30 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за понижение на температурите, силен вятър и дъжд, който в планинските райони в Западна България и в Лудогорието ще преминава в..

публикувано на 29.11.21 в 19:19

Буря нанесе щети в Сливен, в села на общината е възстановено електроподаването

Възстановено е електроподаването във селата в община Сливен, които днес бяха връхлетени от ураганен вятър с над 100 километра в час, съобщи Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в община Сливен. В Сливен също има нанесени материални..

публикувано на 29.11.21 в 17:47

Благотворителен коледен базар започна от днес в Харманли

От днес на градския пазар в Харманли е организиран благотворителен Коледен базар за дарение на добре запазени  детски играчки, украшения за елха,  сувенири, дрехи, обувки, книги, аксесоари и домашни потреби. С парите от продажбата им ще бъдат закупени..

публикувано на 29.11.21 в 17:13