Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Продължават ремонтите в община Тунджа

15 обекта от капиталовата програма е приключила напълно община „Тунджа“ за над половин млн. лв.

Още 10 капиталови обекта за 745 хиляди лева все още не са приключили окончателно. От тях 6 са със завършени  строително-монтажни дейности и остава само оформянето на документацията и приемането им, останалите 4 в момента се изпълняват.

Приключилите напълно обекти са основен ремонт на кметствата в селата Кабиле (покрива), Скалица, Челник, читалищните сгради в с. Болярско (първи етап), Маломир, общинска сграда в с. Голям манастир, благоустрояване в с. Победа, тротоари в с. Златари и др.

До края на месеца трябва да приключи благоустрояването на площадното пространство в с. Безмер, тече ремонтът на детската градина в Чарган, на водопроводната мрежа в Ханово, приключило е отводняването на две улици в с. Завой, остава само да се оформят документите. В момента се изгражда и улица към регионалното депо.

В момента се извършва газификацията на детската градина в с. Кабиле, предстои да започне и ремонтът на още три обекта – благоустрояване в с. Стара река, проектиране на рехабилитация на уличното осветление и на втори корпус на детската градина в с. Роза.

По линия на текущите ремонти са приключени 12 обекта за близо 92 хиляди лева, още 6 са в процес на извършване на обща стойност близо 83 хиляди лева. Сред приключилите обекти са ремонти на читалищни сгради в селата Победа, Чарган, Каравелово и Сламино, на покривите на пенсионерски клуб и дневен център в с. Генерал Инзово, на аварийни ремонти на фасадата на кметството в с. Кабиле, на сградата на детската градина в Скалица, на напорния водоем в Бояджик, на отводнителна канавка в с. Чарган и др. Асфалтирани са и две улици в селата Веселиново и Кукорево.

В момента се извършва ремонт на фасадата на кметството в с. Генерал Инзово, на кметствата в Златари и Бояджик, на покрива на кметство Межда, и на помещенията на полицаите по селата.

С европейско финансиране вече е завършен проектът за рехабилитация на водопроводна мрежа в селата Безмер, Роза и Ботево и ремонтът на училището в с. Бояджик.


Още от категорията

Румънски автобус се запали в Прохода на Републиката

Румънски автобус се запали в Прохода на републиката

Румънски автобус се запали в Прохода на Републиката. Превозното средство е пламнало на около 5 км преди Гурково около 18,30 часа. Автобусът е с румънска регистрация. На място са били изпратени екипи на пожарната, полицията и линейки. Няма пострадали..

обновено на 29.11.21 в 20:58

Възстановиха движението в Прохода на републиката

Вече е възстановено движението в Прохода на републиката на мястото, където по-рано тази вечер се запали автобус с румънска регистрация. Няма пострадали при инцидента между Гурково и село Пчелиново. В автобуса не са пътували пътници. Сигнал за..

публикувано на 29.11.21 в 20:32

АПИ съветва шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

През нощта и утре, 30 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за понижение на температурите, силен вятър и дъжд, който в планинските райони в Западна България и в Лудогорието ще преминава в..

публикувано на 29.11.21 в 19:19

Буря нанесе щети в Сливен, в села на общината е възстановено електроподаването

Възстановено е електроподаването във селата в община Сливен, които днес бяха връхлетени от ураганен вятър с над 100 километра в час, съобщи Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в община Сливен. В Сливен също има нанесени материални..

публикувано на 29.11.21 в 17:47

Благотворителен коледен базар започна от днес в Харманли

От днес на градския пазар в Харманли е организиран благотворителен Коледен базар за дарение на добре запазени  детски играчки, украшения за елха,  сувенири, дрехи, обувки, книги, аксесоари и домашни потреби. С парите от продажбата им ще бъдат закупени..

публикувано на 29.11.21 в 17:13

Обвиниха жена за убийство на съпруга й в Николаево

Окръжна прокуратура повдигна обвинение на 70-годишна жена арестувана за убийството на 72-годишния си съпруг в Николаево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.   Престъплението е извършено в 6 часа на 27 ноември в семейния дом на двамата...

публикувано на 29.11.21 в 16:42

Анастас Стефанов: Следващото правителство ще има тежката задача да управлява кризи

„Разговорите между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ по 18 ключови сфери създадоха основата за изграждане на бъдещето управление. Формациите възприеха тона на Кирил Петков и Асен Василев за диалогичност, което..

публикувано на 29.11.21 в 15:58

Вятър със скорост 100 км/ч, градушка и дъжд връхлетяха Сливен

Ураганен вятър със скорост 100 километра в час, придружен от градушка и дъжд, връхлетя Сливен и околните села в рамките на 10 минути в обедните часове. Има изкоренени и пречупени дървета, няма пострадали хора. Няколко села са без ток. Снежана Кънева от..

публикувано на 29.11.21 в 15:40

Силният вятър в Ямбол събори дървета и причини материални щети

От сутринта в Ямбол духа силен вятър, който може да бъде опасен за жителите. До 14.00 часа са получени около 15 сигнала за паднали дървета, клони и други опасни предмети. Има няколко случая и на повредени автомобили.  Сигнал за счупени стъкла на..

публикувано на 29.11.21 в 15:31

КПКОНПИ проверява Община Стара Загора по сигнал за нарушения на ЗОП

Служители на КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в Община Стара Загора по повод постъпил сигнал за нарушения на закона по две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД , с..

публикувано на 29.11.21 в 14:52