Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците в Казанлък и Гълъбово преминават към дистанционно обучение

Снимка: БГНЕС

Всички ученици от 1-ви до 12 клас в общините Казанлък и Гълъбово ще преминат изцяло на онлайн обучение от утре. Причината е, че в общините е достигната 14 дневна заболеваемост над 750 на 100 000 население, съобщават от Регионалното управление на образованието в Стара Загора. В дистанционна форма на обучение остават и всички ученици още от общините Стара Загора, Гурково, Опан и Раднево, Чирпан.

На ротационно обучение са учениците в общините Николаево, Мъглиж, а от днес и в Павел баня. Изцяло присъствено обучението в област Стара Загора остава единствено в община Братя Даскалови.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар унищожи къща, пчелин и градински постройки в радневското село Трънково

На 23.07.2024г., в 17:00ч., в РУ-Раднево на тел.112, е получен сигнал за горяща суха трева в двор, в село Трънково, общ.Раднево, като огънят се разпространява и незабавно са изпратени екипи на пожарната и полицията. Пожарът е загасен от служители на..

публикувано на 24.07.24 в 14:30

Безплатен градски тур ще разказва легенди и история за Аязмото

На 27 и 28  юли /събота и неделя/ Туристическият информационен център отново кани желаещите да се върнат назад във времето с една от най-новите теми „Аязмото- легенди и история". По време на обиколката участниците ще имат възможност да се запознаят с..

публикувано на 24.07.24 в 14:18

Зам.-кметът Радостин Танев и посланикът на ОАЕ обсъдиха възможностите за инвестиции в региона

Възможностите за инвестиции в нашия регион бяха обсъдени днес от зам.-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и Н. Пр. Абдулрахман Ахмед Алджабер - извънреден и пълномощен посланик на ОАЕ в България. Дипломатът благодари за гостоприемството и увери,..

публикувано на 24.07.24 в 14:14

НМД обяви кампания за набиране на средства за децата от с. Воден

Националната мрежа за децата (НМД) обяви кампания за набиране на средства за подрастващи, чиито домове са засегнати от големия пожар в с. Воден, общ. Болярово. Всички дарения на НМД в рамките на един месец от началото на акцията ще бъдат насочени към..

публикувано на 24.07.24 в 14:11

Пожар спря влаковете от Стара Загора към Горна Оряховица

Заради пожар е преустановено временно движението на влаковете от Стара Загора към Горна Оряховица. Към 11.15 часа днес е получено съобщение за възникнал пожар в сухи треви и храсти в района на ж. п гара Дъбово, общ. Мъглиж. Според данните към момента..

публикувано на 24.07.24 в 13:16

Пострадалите животновъди в свиленградско получиха 300 тона фураж за животните

В община Свиленград до сега са раздадени на пострадалите от пожарите животновъди 240 т. груб фураж и 40 т. пшеница. "Подпомогнати са само животновъдите, които са пострадали от огнената стихия в селата Равна гора, Левка, Мустрак, Михалич, Лисово и Пашово. С..

публикувано на 24.07.24 в 12:34

Огънят край кв. "Лозенец" навлезе в близкото дере

Пожарът, който възникна по-рано днес в старозагорския кв. "Лозенец" в близост до Дома за медико-социални грижи за деца, е навлязъл в дерето, където има образувало се нерегламентирано сметище.  Пожар в старозагорския квартал "Лозенец" Горят стари..

публикувано на 24.07.24 в 12:01

Пожар в старозагорския квартал "Лозенец"

Пожар е възникнал преди около половин час в старозагорския кв. "Лозенец" над Дома за медико-социални грижи за деца. Сигналът за огъня  е подаден в 10.30 часа. На място са изпратени два противопожарни екипа. Горят основно сухи треви храсти и огънят бързо е..

публикувано на 24.07.24 в 11:12

Почина бебето, чиято майка издъхна при раждането

Новороденото, което миналият петък беше транспортирано от Кърджали в Университетската болница в Стара Загора, е починало. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е постъпило за лечение..

публикувано на 24.07.24 в 10:30

Удължават срока за набиране на преброители на бездомни кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември тази година. До момента няма..

публикувано на 24.07.24 в 09:41