Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорски ученици ще се обучават в предприемачество

Снимка: Програма “Тийноватор”

Три училища от Стара Загора ще се включат  в обучение по предприемачество за ученици, което ще се проведе за първи път в града. Това са СУ „Максим Горки“, ППМГ "Гео Милев" и една малка част от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, съобщи за Радио Стара Загора Румяна Грозева, директор на Агенцията за регионално икономическо развитие. Тя ще бъде ментор на обучението. Румяна Грозева обясни, че програмата за насърчаване на бизнес мисленето и стартъп културата “Тийноватор” се реализира за първи път в Стара Загора, но в България това е четвъртото ѝ поредно издание.

Организатори и автори са специалистите от Български център по предприемачество, а финансирането е партньорско – между бизнеса и неправителствените организации. Програмата ще продължи до месец май следващата година и все още могат да се включат и други желаещи ученици, допълни Румяна Грозева. 

Повече по темата можете чуйте в звуковия файл.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МБАЛ-Елхово

Търсят се лекари за болницата в Елхово

Липсата на лекари е основен проблем за съществуването на общинската болница в Елово. Лечебното заведение  е  вдобро финансово състояние, през годините  е оборудвано и с нова техника. Общината отпуска достатъчно средства за..

публикувано на 22.04.24 в 11:43
Снимката е илюстративна, архив

Задържаха 52-годишен мъж, заплашвал полицейски служители

На 19.04.2024г., в РУ-Казанлък е започнато бързо производство по чл.325,ал.2 вр. ал.1 от НК, спрямо 52-годишен мъж. На същата дата, около 19.30ч., в гр.Казанлък, той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е било..

публикувано на 22.04.24 в 11:22

В Болярово започна подготовката за посрещане на Великден

Кметът на Община Болярово Христо Христов подари още един ден ваканция за учениците по време на Великденските празници. С негова заповед неучебен ще е и 2 май, четвъртък. Така ваканцията за Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово и Основно училище..

публикувано на 22.04.24 в 11:16

Празникът на книгата се мести във фоайето на Културен център – Стара Загора

Заради прогнозата за дъжд празничното четене с  участието на старозагорски творци, ученици, студенти, библиотекари, книжари, културни дейци и граждани ще се проведе от 10:00 до 16:00 часа във фоайето на Културен център „Стара Загора", съобщават от..

публикувано на 22.04.24 в 10:00

Язовирите в община Сливен са безопасни и могат да бъдат използвани

Специализиран експертен съвет при Община Сливен прие анализи и оценка на сигурността относно експлоатационното състояние на язовирите, които са общинска собственост. За това информира инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при..

публикувано на 22.04.24 в 09:54

Ремонтират мантинели в района на "Предела" в Прохода на републиката

Движението по път II-55 Гурково – Дебелец /Проход на Републиката/ в района на хижа „Предела“ се осъществява двупосочно в една лента поради частични ремонтни дейности и почистване на мантинели, информират от Агенция "Пътна инфраструктура" . Трафикът се..

публикувано на 22.04.24 в 09:39

Акция по кастриране на улични кучета и котки правят в Казанлък

Акция по кастриране на улични кучета и котки организира Общинският приют за безстопанствени животни в Казанлък. Тя ще продължи до 28 април и е напълно безплатна. Целта е да се намали популацията на безпризорните животни, коментира Антон Антонов,..

публикувано на 22.04.24 в 09:19

В четвъртък решават за разширението на ИЗ" Загоре" с още 200 декара

Над 2000 работни места се очаква да бъдат осигурени от инвеститорите до момента в Индустриална зона "Загоре". Това съобщи за Радио Стара Загора изпълнителният й директор Радослав Танев.  Още в края на миналата година Индустриална зона..

публикувано на 22.04.24 в 07:05
Община Тунджа

Община Тунджа празнува 37 години от създаването си

В Международния ден на Земята, празникът си отбелязва една от най-големите общини в страната, община Тунджа. Общината е създадена през 1987 година и се състои от 44 села.  Празничният ден започва с тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще..

публикувано на 22.04.24 в 05:52

Близо 300 кандидат-студенти се включиха в предварителния изпит по химия в Тракийския университет

Почти 300 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на предварителния кандидатстудентски изпит по химия в Тракийски университет днес. Изпитът, който е вход за специалностите „Медицина”, „Екология и опазване на околната среда“ и „Технология на..

публикувано на 21.04.24 в 13:49