Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Проф. Десислава Бошнакова: Ситуацията с пандемията заглуши изборната кампания

Десислава Бошнакова
Снимка: Личен архив

Ситуацията с ковид пандемията заглуши изборната кампанията, смята проф. Десислава Бошнакова, ръководител на департамент „Масови комуникации“ в Нов български университет. По думите й голяма част от комуникационната кампания минава в онлайн среда, но и там не се води дебат и дискусия между водещите партии и кандидати:

„Виждам участие в ефир на политици и партии, които според мен, няма да имат и един процент на изборите. До този момент не съм видял в дебат или в дискусия някои от лидерите на партиите, които според социолозите се очаква да влязат в Парламент, същото важи и за кандидатите за президент. Много е странно, защото някак си ситуацията с ковид заглуши кампанията“, каза Бошнакова.

Тя заяви, че се надява след тези избори да има вече правителство, за да се спре с разделението. 

„Не виждам усещането, че изобщо сме нещо повече от отделни индивиди, все едно дали става за безобразията по пътищата, в училище или с ковид. Ние реагираме на групички и само когато е засегнат директно личният ни интерес. Какво стана с протестират в Стара Загара за безобразията по пътищата? Много ми се иска да имаме усещането, че заедно трябва да го направим. Моето решение да се ваксинирам или не е свързано и с вашия живот. Няма го това разбиране.

Напредъкът на човечеството винаги се е дължал на науката. И ние трябва да се доверим на науката, за да продължим напред. Аз наистина смятам, че малко прекалихме със свободата точно в най-неподходящия момент. Има неща, които не е добре човек сам да преценява, особено когато става въпрос за здраве и медицина, без той да е медик. Има нужда от промяна и трябва да я направим заедно. Иначе тя не може да се случи.“, каза проф. Бошнакова.

Още от категорията

Конгресът на БСП трябва да отговори защо БСП губи обществено доверие

На последното заседание на общинския съвет на БСП в Стара Загора предложи да се върне старата процедура за избор на председател на партията, според която конгреса го избира. Предложението е одобрено и депозирано в Националния съвет, съобщи..

публикувано на 18.01.22 в 17:47

Христо Панчугов: Трябва да отпадне емоцията във взаимоотношенията със Северна Македония

Необходимо е емоцията във взаимоотношенията ни със Съверна Македония да отпадне и да видим страни, които могат да водят диалог. Това коментира за Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов по повод посещението на премиера Кирил Петков в Скопие...

публикувано на 18.01.22 в 12:05

Ваня Джаферович: В кризата ще се разбере кой обича футбола и спорта

Тази седмица се очаква да се направят постъпки за учредяване на сдружение от представители на Общината, старозагорския бизнес и феновете, което е готово да придобие акциите на ФК Берое и да се погрижи той да продължи участието си в първенството...

публикувано на 17.01.22 в 08:20

Честит имен ден на Тони Димитрова

На Антоновден ви срещаме с любимата певица Тони Димитрова. Един морски човек, който откриваме на брега на морето, докато разхожда своя домашен любимец. Усмихната, естествена и лъчезарна, както винаги. Разказва на кого е кръстена, какво си пожелава за..

публикувано на 17.01.22 в 09:00

Успехът може да бъде заразен

Той е от ромски произход и се е посветил на работата с етнически малцинства. 29-годишният Иван Иванов е Национален координатор на Мрежата за ранно детско развитие в ромска общност– РЕЙН България , координирана от Фондация „Тръст за социална..

публикувано на 14.01.22 в 10:52

Д-р Пейчева: Хубавата новина е, че Омикрон може да доведе до колективен имунитет

Длъжни сме да дадем толеранс от 100 дни на новите управляващи и в сектор „Здравеопазване“. Това каза в интервю за Радио Стара Загора д-р Генка Пейчева, председател на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора. „Не мога да си..

публикувано на 13.01.22 в 14:47

Инж. Богдан Милчев: Екостикерите не допринасят с нищо към екологията

Екостикерите на колите не допринасят с нищо към чистотата на въздуха и екологията. Това каза инж. Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност, коментирайки обсъждането те да отпаднат.  По думите на инж. Богданов, през петте месеца от..

публикувано на 12.01.22 в 17:03

Платеният отпуск по време на извънредна обстановка е уреден в КТ

Всички работници и служители в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък излизат в 21-дневен платен годишен отпуск , гласи заповед на изпълнителния директор на дружеството Христо Ибушев. При неотложна работа, ще се изготвя списък на работещите, които..

публикувано на 12.01.22 в 13:07

В Казанлък събират средства за образователна линейка

9 500 лева са необходими за закупуването на образователна линейка в Казанлък. Целта на автомобила е да обикаля по малките населени места, ромските махали и училищата, за да разяснява ползата от кастрацията на домашните любимци и..

публикувано на 11.01.22 в 10:20

Атанас Михнев: Насочването на прожекторите на общественото внимание към един въпрос, помага за неговото по-бързо разрешаване

Стара Загора не е понесла шамари, а привлече вниманието за разрешаване на казуси, които са важни за обществото, така коментира случващото се след първото заседание на Парламента депутатът от Старозагорски избирателен район  на ПП „Продължаваме..

публикувано на 11.01.22 в 09:13
Подкасти от БНР