Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ГЕРБ ще бъде силна и активна опозиция, ангажираха се представители на партията в Стара Загора

От формацията настояват за свободен достъп на обучение за деца от 1 до 4 клас и тестване на гимназисти

ГЕРБ-Стара Загора

Партия ГЕРБ ще бъде конструктивна и отговорна опозиция в 47 Народно събрание. Около тази заявка се обединиха народните представители на формацията в областта Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова, както и общинският лидер на формацията в Стара Загора Емил Христов и председателят на предизборния щаб в областта Радостин Танев. Бившият министър на образованието и науката подчерта, че формацията остава силна и обединена в края на 12 годишен период на управление. Той коментира, че разпрата с партията и симпатизантите на ГЕРБ от централната власт ще продължи и в следващите месеци. Според Вълчев обаче различията между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ ще доведат до сериозни конфликти в очертаващата се управленска коалиция и неспособност да се реагира на кризите. О
Оценката на водача на листата на ГЕРБ в Старозагорска област беше подкрепена от народния представител Маноил Манев и председателя на предизборния щаб Радостин Танев.
Бившият министър на образованието Красимир Вълчев определи като кризисни и хаотични действията на служебния кабинет по отношение на присъственото обучение. ГЕРБ ще настоява за отпадане на тестването в началната степен и пренасочване към гимназиалния етап. 


Още от категорията

Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката на ученика, блъснал три жени в началото на октомври

Апелативният съд в Пловдив остави без уважение молбата на ученика Никола Михайлов от Стара Загора за промяна на мярката му за неотклонение, като  потвърди определението на Окръжен съд – Стара Загора за „домашен арест“ и електронно устройство за..

публикувано на 25.01.22 в 15:28

Розопроизводители алармират: Секторът е в критично състояние

Розопроизводството у нас се намира в критично състояние. За това алармира Петър Симеонов, който е зам.-председател на Асоциацията на розопроизводителите. Самият той притежава около 120 декара насаждения край Гурково и отчита, че през..

публикувано на 25.01.22 в 15:20

Промяна в разписанието на част от градския обществен транспорт от утре

Считано от 26 януари (сряда) се въвеждат временни промени в разписанията на автобусни линии №20 и 51 и тролейбусна линия №2, изпълнявани от „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД. Те ще се движат с график за неучебни дни, съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 25.01.22 в 14:57

Над 180 учители от района на Стара Загора кандидатстват за програма на "Заедно в час"

Увеличава се интересът към програмата „Нов път в преподаването" на организацията „Заедно в час“, като вече има над 4 хиляди кандидатствали за преподаватели за новия етап от нея, каза Петър Пройков, мениджър "Привличане на участници" в „Заедно в час“...

публикувано на 25.01.22 в 14:21
Душо Гавазов, кмет на община Мъглиж

През април се очаква да започне изграждане на пречиствателна станция на Мъглиж

Започна вторият етап от реконструкцията на уличен водопровод в с. Ягода и второстепенни клонове с обща приблизителна дължина – 4565 м.л. Стойността на  проект възлиза на 2 618 996 лв и включва подмяна на водопроводната мрежа, сградни отклонения и..

публикувано на 25.01.22 в 14:08

В областта работят 7 COVID зони

7 COVID зони функционират в област Стара Загора. Те са разкрити към  в лечебни заведения за извънболнична помощ. Четири са в Стара Загора (Медицински център „Проф. д-р Стоян Киркович“ ЕООД, Медицински център – Медицински комплекс „Берое“ ЕООД, ДКЦ I -..

публикувано на 25.01.22 в 13:33

„Музика без граници” представя концерта "Зимни разкази"

На  29 януари от 19 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде представен концертът „Зимни разкази“ от бутиковата серия „Музика без граници”. Сопраното Елена Мишинова и пианистът Мирослав Георгиев са избрали да срещнат..

публикувано на 25.01.22 в 11:16

С жребии определят местата за продажба на мартеници, цветя и валентинки в Стара Загора

Община Стара Загора ще проведе жребии за определяне на търговците за продажба на мартеници, цветя и „Валентинки" на места, определени по утвърдена схема от главния архитект. Разполагането на временните преместваеми обекти /ВПО/ е за времето от: - за..

публикувано на 25.01.22 в 10:59

Средства от благотворителна онлайн игра - в подкрепа на нуждаещи се жители от община Сливен

Нуждаещи се жители на община Сливен получиха дарения, закупени със средства, събрани от маратон на онлайн игра. За трите Центъра за настаняване от семеен тип в града бяха осигурени телевизори, мека мебел и строителни материали за освежаване на общите..

публикувано на 25.01.22 в 10:34

Нараства броят на хоспитализираните деца в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Нараства броят на хоспитализираните деца в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, съобщи директорът на лечебното заведение професор Йовчо Йовчев. Поради тази причина от утре броят на леглата в Детска клиника ще бъдат увеличен. При..

публикувано на 25.01.22 в 09:56
Подкасти от БНР