Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Анастас Стефанов: Следващото правителство ще има тежката задача да управлява кризи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Разговорите между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ по 18 ключови сфери създадоха основата за изграждане на бъдещето управление. Формациите възприеха тона на Кирил Петков и Асен Василев за диалогичност, което ни поставя в различна ситуация от тази, която имахме в 46 парламент“. Това заяви по повод преговорите между партиите политологът от изследователски център "Тренд“ Анастас Стефанов. Анализаторът изрази очакване, че личността на премиера няма да се окаже препъни камък във конструирането на бъдещата коалиция. Стефанов отбеляза, че в следващите 6 месеца ще бъде изключително важно да се види стабилността на обединението между четирите политически сили. „Бъдещото правителство ще влезе в кризисна ситуация, която изисква спешни решения“, подчерта политологът. 


Още от категорията

Осъдиха на затвор двама мъже за кражба на катализатори от автомобили

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени Е.С., на 28 г., и И.Я., на 36 г. Те са признати за виновни за това, че в периода от 21.10.2020 г. до 01.12.2020 г. в гр. Стара Загора и гр. Казанлък, в условията на продължавано..

публикувано на 28.01.22 в 13:25
Снимка: Община Ямбол

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния сезон

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния период. „Има много места, по които трябва да се работи, ежедневно постъпват много сигнали за подобрение на инфраструктурата в града.   Дейностите няма да спират и през зимата, ако..

публикувано на 28.01.22 в 13:11

Старозагорец води активна комуникация с институциите по казуса с изхода на Стара Загора към АМ "Тракия"

Старозагорецът и бивш общински съветник Николай Овчаров води в последните седмици активна комуникация с регионалния министър и вицепремиер Гроздан Караджов и депутата Настимир Ананиев относно предвидения ремонт на изхода от Стара Загора към..

публикувано на 28.01.22 в 12:43

Държавата с втора мярка в помощ на бизнеси от туризма, пострадали заради ограниченията в пандемия

Процедура за предоставяне на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор за компенсиране на загуби, възникнали пряко и/или косвено от ограниченията в дейността на предприятията поради въведените противоепидемични мерки предстои да..

обновено на 28.01.22 в 12:18

Задълженията за електроенергия на ВиК - Ямбол ще бъдат изплатени със заем

Водоподаването към Ямбол и околните села няма да бъде преустановено, съобщи управителят на ВиК Ямбол инж. Стоян Радев. Задълженията за електроенергия ще бъдат изплатени със заем от ВиК холдинга.  Сключен е договор кредит от 700 хил. лева..

публикувано на 28.01.22 в 12:06

Синдикат иска 20% увеличение на заплатите в МВР

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ настоява за диалог с представители на управляващите.  Причината е, че от профсъюза са недоволни от заложените параметри в Държавния бюджет, които се отнасят до Министерството на..

публикувано на 28.01.22 в 11:25

От понеделник временно ще бъде спряно обслужването на тролейбусна линия № 1

В изпълнение на заповед на директора на РЗИ - Стара Загора за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на област Стара Загора, считано от 31 януари (понеделник) ще бъде спряно обслужването на тролейбусна линия № 1 кв...

публикувано на 28.01.22 в 10:31

Свикват областния медицински съвет в Стара Загора, решават за по-олекотени мерки

Заседание на областния медицински съвет ще се проведе в Стара Загора след протеста на работещи в заведенията снощи.Това стана ясно след среща на представител на пострадалите от мерките бизнеси и областния управител Наско Василев. Тази сутрин..

обновено на 28.01.22 в 08:54

В Раднево приеха декларации против промени в енергийния комплекс "Мини Марица-изток"

Общинският съвет на Раднево гласува две декларации, в които изразява несъгласие с евентуалното преместване на седалището и управлението на „Мини Марица-изток“ от Раднево в София и се обявява против идеята за изграждане на инсталация за изгаряне на..

публикувано на 27.01.22 в 18:49

Наградиха ученици спрели обирджия в Сливен

Областната дирекция на МВР Сливен награди с почетни плакети петимата деветокласници, които предотвратиха опит за грабеж над възрастна жена миналата седмица в центъра на града. Нападателят – 21 годишен мъж от село Тополчане бе разкрит от полицията в..

публикувано на 27.01.22 в 16:47
Подкасти от БНР