Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Благотворителен коледен базар започна от днес в Харманли

От днес на градския пазар в Харманли е организиран благотворителен Коледен базар за дарение на добре запазени  детски играчки, украшения за елха,  сувенири, дрехи, обувки, книги, аксесоари и домашни потреби. С парите от продажбата им ще бъдат закупени храни от първа необходимост за социално слаби и безработни за предстоящите Рождественкски празници. Инициативата е на Дейна Радева, която ще очаква даренията всеки ден на една от сергиите до 5 декември. Община Харманли и Общински пазари са откликнали на благородното намерение  и са й разрешили  базара да се проведе безплатно на централния  градски пазар „Намерението ми е всеки, който иска да се включи с нещо от изброените вещи, което му е непотребно, но е добре запазено.  Цената на всяка стока ще определя купувача, който така ще  дари  сума, каквато може да отдели за хората, които не могат да посрещнат с храна и украса предстоящите празници.“, сподели младата жена.  Дейна Радева се вълнува от различни благотворителни каузи и тази година е решила, че така може да увлече повече свои съграждани, които  да зарадват повече  хора  в нужда. Тя изрази надежда, че към благородния й жест ще се включат и доброволци, които ще помогнат при правенето на хранителните пакети и подаръците и при тяхното разнасяне.

 Хората, които искат да се включат в благотворителната инициатива на Дейна Радева- Тенева могат да я потърсят във Фейсбук или на телефон  0988 89 43 84.

Цялото интервю с Дейна Радева чуйте в звуковия файл. Още от категорията

Снимка: Община Ямбол

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния сезон

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния период. „Има много места, по които трябва да се работи, ежедневно постъпват много сигнали за подобрение на инфраструктурата в града.   Дейностите няма да спират и през зимата, ако..

публикувано на 28.01.22 в 13:11

Старозагорец води активна комуникация с институциите по казуса с изхода на Стара Загора към АМ "Тракия"

Старозагорецът и бивш общински съветник Николай Овчаров води в последните седмици активна комуникация с регионалния министър и вицепремиер Гроздан Караджов и депутата Настимир Ананиев относно предвидения ремонт на изхода от Стара Загора към..

публикувано на 28.01.22 в 12:43

Държавата с втора мярка в помощ на бизнеси от туризма, пострадали заради ограниченията в пандемия

Процедура за предоставяне на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор за компенсиране на загуби, възникнали пряко и/или косвено от ограниченията в дейността на предприятията поради въведените противоепидемични мерки предстои да..

обновено на 28.01.22 в 12:18

Задълженията за електроенергия на ВиК - Ямбол ще бъдат изплатени със заем

Водоподаването към Ямбол и околните села няма да бъде преустановено, съобщи управителят на ВиК Ямбол инж. Стоян Радев. Задълженията за електроенергия ще бъдат изплатени със заем от ВиК холдинга.  Сключен е договор кредит от 700 хил. лева..

публикувано на 28.01.22 в 12:06

Синдикат иска 20% увеличение на заплатите в МВР

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ настоява за диалог с представители на управляващите.  Причината е, че от профсъюза са недоволни от заложените параметри в Държавния бюджет, които се отнасят до Министерството на..

публикувано на 28.01.22 в 11:25

От понеделник временно ще бъде спряно обслужването на тролейбусна линия № 1

В изпълнение на заповед на директора на РЗИ - Стара Загора за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на област Стара Загора, считано от 31 януари (понеделник) ще бъде спряно обслужването на тролейбусна линия № 1 кв...

публикувано на 28.01.22 в 10:31

Свикват областния медицински съвет в Стара Загора, решават за по-олекотени мерки

Заседание на областния медицински съвет ще се проведе в Стара Загора след протеста на работещи в заведенията снощи.Това стана ясно след среща на представител на пострадалите от мерките бизнеси и областния управител Наско Василев. Тази сутрин..

обновено на 28.01.22 в 08:54

В Раднево приеха декларации против промени в енергийния комплекс "Мини Марица-изток"

Общинският съвет на Раднево гласува две декларации, в които изразява несъгласие с евентуалното преместване на седалището и управлението на „Мини Марица-изток“ от Раднево в София и се обявява против идеята за изграждане на инсталация за изгаряне на..

публикувано на 27.01.22 в 18:49

Наградиха ученици спрели обирджия в Сливен

Областната дирекция на МВР Сливен награди с почетни плакети петимата деветокласници, които предотвратиха опит за грабеж над възрастна жена миналата седмица в центъра на града. Нападателят – 21 годишен мъж от село Тополчане бе разкрит от полицията в..

публикувано на 27.01.22 в 16:47

Областният управител на Стара Загора разговаря с протестиращи ресторантьори

В късния следобед областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев прие група от протестиращи хотелиери и ресторантьори от областния град, събрали се на мирна демонстрация пред сградата на Областна администрация. От бранша се обявиха против..

публикувано на 27.01.22 в 16:32
Подкасти от БНР