Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Буря нанесе щети в Сливен, в села на общината е възстановено електроподаването

Възстановено е електроподаването във селата в община Сливен, които днес бяха връхлетени от ураганен вятър с над 100 километра в час, съобщи Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в община Сливен.

В Сливен също има нанесени материални щети от силния вятър, придружен с град и дъжд.

Счупени клони на дървета са причинили щети на два автомобила в центъра на града.

Екипи на електроразпределителното дружество все още отстраняват аварии в отделни участъци, допълни Кънева и обобщи ситуацията към момента.

„Остават единични участъци и райони в местността „Кироолу“ и вилната зона. Така че ,като обобщение точно това бих могла да кажа – овладяна е ситуацията и много навреме реагираха екипите на пожарна безопасност и общинското предприятие.“

Падналите дървета в центъра на града са изчистени и улиците са нормално проходими.

Няма пострадали хора при днешната буря.


Още от категорията

Асен Василев

Василев предвижда 710 лв. минимална заплата и 3400 лв. максимален осигурителен доход от април

От 1 април минималната работна заплата ще бъде 710 лева, обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той представи параметрите на тазгодишния бюджет. До тази сума се увеличава и обезщетението за майчинство през втората година. Пенсиите ще..

публикувано на 21.01.22 в 12:39

Кметът Ивайло Крачолов: В община Чирпан няма да има режим на тока засега

„Няма да има режим на уличното осветление в община Чирпан засега. Не бих искал улиците да потънат в мрак, въпреки драстичното увеличение на разходите за електроенергия през последните месеци" , каза кметът Ивайло Крачолов и изчисли, че сметките показват..

публикувано на 21.01.22 в 11:39

И общините ще получат компенсации за увеличените си разходи за ток

В сметките за ток, които ще бъдат получени в началото на февруари всички небитови потребители, включително общините, ще получат компенсации както за декември, така и за януари. Това обясни в интервю за Радио Стара Загора председателят на енергийната комисия..

публикувано на 21.01.22 в 11:33

В община Болярово също ограничават уличното осветление

Режим на уличното осветление е въведен в ямболската община Болярово. Причината е шоковото поскъпване на електроенергията. "В сравнение със септември и октомври, когато сметките бяха около 22 000 лв., последната фактура е за 50 000 лв." , коментира..

публикувано на 21.01.22 в 11:11
Иванка Сотирова

Иванка Сотирова: Към момента няма решение за затваряне на детските градини и ясли от понеделник, но ситуацията е много динамична

Като много динамична определи ситуацията с посещението на детските градини и ясли на територията на Община Стара Загора заместник-кметът Иванка Сотирова. Тя съобщи, че въпреки това към момента няма решение за тяхното затваряне от следващата седмица..

публикувано на 21.01.22 в 10:31

Д-р Ния Кирчева: Нивото на родилната помощ в България е високо

В България нивото на родилната помощ е доста високо и съответства на световните тенденции, заяви в интервю за Радио Стара Загора д-р Ния Кирчева, специалист по акушерство и гинекология. Тя допълни, че най-големите центрове за родилна помощ у нас са в..

публикувано на 21.01.22 в 09:15

Мария Шаркова: Проблемът с фалшивите зелени сертификати е, че не знаем техния мащаб

Основния проблем с фалшивите зелени сертификати е, че липсва информация относно техния мащаб. Можем само да предполагаме, но не и да знаем със сигурност какъв процент от хората, които го имат всъщност не са ваксинирани, а единствено тази информация е..

публикувано на 21.01.22 в 09:02

Сняг заваля по високите части на област Стара Загора и на прохода "Шипка"

На прохода "Шипка" заваля сняг тази сутрин. Пътните настилки са частично заледени и обработени, видимостта е добра, а температурите отрицателни - 5 градуса. Отрицателни са температурите и на прохода „Република“  - -2 градуса. Времето е облачно, а пътните..

публикувано на 21.01.22 в 06:48

В област Сливен ще бъдат въведени допълнителни противоепидемични мерки

Допълнителни противоепидемични мерки ще бъдат въведени в Сливенска област във връзка с нарастващата заболеваемост, особено сред учениците, педагогическия и непедагогическия персонал в градовете Сливен и Нова Загора, и усложняващата се обстановка с..

публикувано на 20.01.22 в 18:23

В Стара Загора канят деца за участие в конкурс за мартеници

Традиционният конкурс – изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ ще се проведе и тази година. Организатори са Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Община Стара Загора. „Първи март винаги се е посрещал..

публикувано на 20.01.22 в 16:04
Подкасти от БНР