Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Младежите от МОС Стара Загора продължават с благородни каузи

Пандемичната обстановка и дистанционното  общуване, наложи тази година участието на младите хора от Младежкия общиски съвет в Стара Загора в различни благотворителни инициативи и каузи да бъде по-ограничено или в интеренетпространството. Въпреки така стеклите сех обстоятелства, тийнеджърите успешно партнират на Лайънс клуб, Лео клуб и Сдружение "Диабет" в традиционната вече кампания "Заедно срещу диабета" с листовки и видеоклипчета, каза един от участниците  Едислав Кундев от Търговската гимназия.  В акцията  "Шофирането не е игра" младежите също разчитат на кратки видео обръщения и послания на известни личности, които призовават  шофьорите да се отнасят с отговорност към автомобила, шофирането и другите участници в движението.  За втора поредна година традиционната кампания по случай 1-ви декември , Международния ден за борба срещу XIV/СПИН  няма да протече както обичайно,заради КОВИД-мерките. Освен в интернетпространството с кратки послания на известни личности, тийнеджърите са подготвили вместо балони, листовки и презервативи, плакати и табла с полезна информация и съвети към връстниците си. Ема Станчева допълва, че кампанията "Дари, за да зарадваш!" ще се осъществи както до сега - пакетирани храни за бедните, ще бъдат дарени на кухнята към православен храм "Св. Паисий Хилендарски" в кв. Зора в Стара Загора за да се нахранят бездомни и социално слаби хора в навечерието на Рождество Христово.

Разговорът с Ема Станчева и Едислав Кундев чуйте в звуковия файл.


 

Още от категорията

Назначиха Илза Чинкова за изпълнителен директор на Мините

С решение на БЕХ от 24.01 и на Съвета на директорите на "Мини Марица-изток" ЕАД от днес, от състава на управителното тяло на въгледобивното дружество е изваден Тодор Тодоров и вписана Илза Чинкова , научи от свои източници Радио Стара Загора.  Чинкова..

публикувано на 25.01.22 в 18:46

Изграждат трасета за планинско колоездене край Ямбол

В лесопарк "Боровец" край Ямбол ще бъдат изградени трасета за планинско колоездене. Идейният проект беше  представен на пресконференция, проведена днес  в сградата на Община Ямбол, съобщиха от пресцентъра. На нея присъстваха заместник-кметът на община..

публикувано на 25.01.22 в 17:48

ГЕРБ - Стара Загора е с нов областен координатор

Радостин Танев е новият областен координатор на ГЕРБ – Стара Загора. На поста досега беше Пламен Йорданов.   „Областната и общинските структури на партията винаги са били в много добра кондиция и един от основните ми ангажименти е да продължа..

публикувано на 25.01.22 в 16:26

Окръжната прокуратура в Сливен ще иска постоянен арест за стрелеца, наранил смъртоносно 26-годишен мъж

Съдът пусна под гаранция от 2000 лева 43-годишният собственик на оръжието, с което в събота в Сливен бе прострелян смъртоносно 26-годишен мъж от котленското село Мокрен.   В ареста, с мярка за задържане от 72 часа остава стрелецът – 37-годишен..

публикувано на 25.01.22 в 16:22

Сензорна зала и Стая за четене бяха официално открити в ОУ "Георги Райчев"

Нова модерна сензорна зала разработена по проект „Подкрепа за приобщаващото образование“ и Стая за четене по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ бяха открити днес в Основно училище „Георги Райчев“ в Стара Загора...

публикувано на 25.01.22 в 16:08

Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката на ученика, блъснал три жени в началото на октомври

Апелативният съд в Пловдив остави без уважение молбата на ученика Никола Михайлов от Стара Загора за промяна на мярката му за неотклонение, като  потвърди определението на Окръжен съд – Стара Загора за „домашен арест“ и електронно устройство за..

публикувано на 25.01.22 в 15:28

Розопроизводители алармират: Секторът е в критично състояние

Розопроизводството у нас се намира в критично състояние. За това алармира Петър Симеонов, който е зам.-председател на Асоциацията на розопроизводителите. Самият той притежава около 120 декара насаждения край Гурково и отчита, че през..

публикувано на 25.01.22 в 15:20

Промяна в разписанието на част от градския обществен транспорт от утре

Считано от 26 януари (сряда) се въвеждат временни промени в разписанията на автобусни линии №20 и 51 и тролейбусна линия №2, изпълнявани от „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД. Те ще се движат с график за неучебни дни, съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 25.01.22 в 14:57

Над 180 учители от района на Стара Загора кандидатстват за програма на "Заедно в час"

Увеличава се интересът към програмата „Нов път в преподаването" на организацията „Заедно в час“, като вече има над 4 хиляди кандидатствали за преподаватели за новия етап от нея, каза Петър Пройков, мениджър "Привличане на участници" в „Заедно в час“...

публикувано на 25.01.22 в 14:21
Душо Гавазов, кмет на община Мъглиж

През април се очаква да започне изграждане на пречиствателна станция на Мъглиж

Започна вторият етап от реконструкцията на уличен водопровод в с. Ягода и второстепенни клонове с обща приблизителна дължина – 4565 м.л. Стойността на  проект възлиза на 2 618 996 лв и включва подмяна на водопроводната мрежа, сградни отклонения и..

публикувано на 25.01.22 в 14:08
Подкасти от БНР