Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Развяха знамето на Павел баня над Килиманджаро

Мая Иванова и Кольо Кавръков от Павел баня, с подкрепата на приятели от Стара Загора, достигнаха до вечно обкръжения с ледници връх Ухуру в планината Килиманджаро и развяха флага на Павел баня, връчен им от кмета Иса Бесоолу преди да тръгнат за Африка. 

Кавръков, който е ръководител на Ансамбъл „Детелини“ в курортното градче, сподели, че изкачването на 6-хилядника е в памет на алпиниста Атанас Скатов, който е техен приятел. До Ухуру достигнаха и старозагорските височинни туристи Калин Иванов,Пламен Димов и Павел Цонев.

Първи впечатления след изкачването Кавръков и Мая Иванова споделиха пред кореспондентът ни в Павел баня Ивайло Илиев.


Двамата се връщат на родна земя в неделя и ще ще разкрият подробности за предстоящото им щурмуване на първенеца на Европа в Кавка - вр. Елбрус.

Още от категорията

Влиза в сила изискване за PCR тест на децата, пристигащи у нас от държави в "червената зона"

От 19 януари, сряда, децата от 12 до 18 г., които пристигат от държава в „червената зона“, се допускат на територията на България при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. Това трябва да е..

публикувано на 19.01.22 в 08:22

С пет пъти са скочили разходите на болницата в Ямбол

С близо пет пъти са нараснали разходите за природен газ, електроенергия и кислород на Многопрофилната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол . Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Панайот Диманов. В месеците между октомври и февруари..

публикувано на 19.01.22 в 08:10

Бум на заразени с коронавирус в Езиковата гимназия в Хасково

Само Езиковата гимназия в Хасково е преминала на обучение от разстояние в електронна среда. Там заради високата заболеваемост и многото заразени се появява и проблем с учителите по чуждите езици, съобщи началникът на РУО Хасково Веселина Павлитова. В..

публикувано на 19.01.22 в 08:10
Хасково

Хасково ще отбележи 144 години от Освобождението с камбанен звън от всички църкви в града

Точно в 12 часа днес камбаните на всички православни храмове в Хасково ще бият заедно , за да отбележат, идването на свободата в  града, както преди 144 години. Инициативата е на община Хасково и се реализира с подкрепата на Пловдивската митрополия...

публикувано на 19.01.22 в 06:50

11181 са новите случаи на коронавирус

За втори пореден ден у нас e регистриран рекорден брой новозаразени с коронавирус - 11 181, с 1 185 повече от понеделник. Расте и процентът на положителните проби - те са 24,3 на сто от направените близо 46 хиляди теста, показват актуализираните..

публикувано на 19.01.22 в 05:54
Радио Стара Загора - архив

7 деца се лекуват в ковид сектора на детската клиника към Университетска болница

В цялата страна се отчита увеличаване броя на децата, заразени с Ковид-19.     Седем малки пациенти с пневмонии вследствие на коронавирусна инфекция се лекуват в детската клиника към Университетската болница в Стара Загора. Нито едно от децата не е в..

публикувано на 18.01.22 в 18:51
Община Сливен

В Сливенско затягат контрола по спазване на противоепидемичните мерки

47 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки бяха съставени през изминалата седмица при над 250 самостоятелните и съвместни проверки на органите, ангажирани с контрола в област Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната управа. Два от актовете..

публикувано на 18.01.22 в 17:07

Режим на уличното осветление въвеждат в община Стралджа

Режим на уличното осветление, въвежда кметът на община Стралджа, заради високите сметки за ток. Тройно по- високи са сметките и в община Тунджа.  Осветлението в Стралджа ще се включва в по-късен час и ще се спира по-рано сутрин. Мярката е..

публикувано на 18.01.22 в 17:02

Рекордно ниво на новозаразени с COVID -19 в Сливенска област

Рекордно ниво на новозаразени с COVID - 19 в Сливенска област  -214 души, отчитат от Областния кризисен щаб, според данните на РЗИ. За първи път от началото на епидемията в областта има толкова много заразени за едно денонощие.  50 ученици и 17..

публикувано на 18.01.22 в 17:01
Областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Областна администрация -Сливен оспорва отдаването на търг на общинска земя за фотоволтаици

Областна администрация Сливен оспорва в Административния съд решението на Общинския съвет за отдаването на търг на общинска земя за отстъпено право на строеж за 30 години фотоволтаичния парк, защото е в разрез с действащи законови нормативи...

публикувано на 18.01.22 в 16:58
Подкасти от БНР