Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отсечката Ямбол – Болярово- Бургас - алтернативен на АМ "Тракия" маршрут - е в лошо състояние

За поредна година участък от важен републикански път в Ямболска област посреща зимата в окаяно състояние. Отсечката е на пътя Ямбол – Болярово- Бургас, който се използва като алтернативен на автомагистрала Тракия при лоши метеорологични условия. 

Въпреки настояванията и десетките писма изпратени до АПИ, 5-километровата отсечка между село Стефан Караджово и разклон „Кошудере” не се включва в годишните планове за ремонт, посочи кметът на община Болярово Христо Христов: "Този път вече е в бедствено положение и ако до пролетта не се предприемат някакви мерки, следващата година, най-вероятно ще се наложи частично да бъде затворен".

Освен като алтернативен към Бургас, пътят се явява обходен при тежки произшествия и на международното трасе към граничен пункт Лесово. Заради състоянието на участъка в такива случаи движението се пренасочва по общинския път "Попово - Дъбово - Стефан Караджово".

Той обаче е забранен за автомобили над 3,5 тона. Освен това, наскоро е ремонтиран по европейски проект, спечелен от общината, а тежкотоварният трафик го разбива, допълни кметът Христо Христов.


Още от категорията

В Раднево приеха декларации против промени в енергийния комплекс "Мини Марица-изток"

Общинският съвет на Раднево гласува две декларации, в които изразява несъгласие с евентуалното преместване на седалището и управлението на „Мини Марица-изток“ от Раднево в София и се обявява против идеята за изграждане на инсталация за изгаряне на..

публикувано на 27.01.22 в 18:49

Свикват извънредно областния медицински съвет в Стара Загора

Свикват извънредно заседание на областния медицински съвет в Стара Загора след протеста на работещи в заведенията. Това стана ясно след среща на представител на пострадалите от мерките бизнеси и областния управител Наско Василев. На заседанието..

публикувано на 27.01.22 в 17:21

Наградиха ученици спрели обирджия в Сливен

Областната дирекция на МВР Сливен награди с почетни плакети петимата деветокласници, които предотвратиха опит за грабеж над възрастна жена миналата седмица в центъра на града. Нападателят – 21 годишен мъж от село Тополчане бе разкрит от полицията в..

публикувано на 27.01.22 в 16:47

Областният управител на Стара Загора разговаря с протестиращи ресторантьори

В късния следобед областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев прие група от протестиращи хотелиери и ресторантьори от областния град, събрали се на мирна демонстрация пред сградата на Областна администрация. От бранша се обявиха против..

публикувано на 27.01.22 в 16:32

БСП в Стара Загора не се разпада

БСП в Стара Загора не се разпада. Наясно сме с проблемите в партията и в организацията. Това коментира общинският лидер на социалистите Валентина Бонева, след като по-рано днес на пресконференция ц ялата партийна организация (ОПО) „Родина“ обяви, че..

публикувано на 27.01.22 в 16:05

ОбС - Стара Загора настоява за яснота за намерението за изграждане на инсталации за оползотворяване на отпадъци в Източномаришкия басейн

Общинските съветници в Стара Загора подкрепиха предложението за приемане на обръщение във връзка с намерението за изграждане на инсталации за изгаряне на отпадъци на територията на Източномаришкия басейн. Обръщението е до премиера и членове на..

публикувано на 27.01.22 в 15:42

126 семейства от Ямбол са получили еднократна финансова помощ при раждането на дете

През 2021 година Община Ямбол е подпомогнала 126 семейства по Наредбата за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за стимулиране раждането на деца в Ямбол. Общият финансов ресурс е в размер на 53 300 лв. Наредбата е..

публикувано на 27.01.22 в 15:11

Проф. Наско Василев: Готов съм да се срещна с представители на протестиращите ресторантьори

Новият областен управител на Стара Загора проф. Наско Василев изрази готовност да се срещне с представители на Сдружението на заведенията, които в този час организират протест в Стара Загора. Недоволството на бизнеса е насочено срещу новите..

публикувано на 27.01.22 в 15:05
Парк

Вандали хвърлиха пейка и дунапрен в езерото в старозагорския парк „Артилерийски"

Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена от служители на звено „Озеленяване и комунални дейности". Посегателството е извършено върху парковата мебел в парк „Артилерийски". Във водите на японското езерце са хвърлени пейка и дунапрен, които..

публикувано на 27.01.22 в 14:44
Живко Тодоров

Велоалея ще свързва Тракийски университет с града, изготвя се проект

Проект за велоалеи и ново осветление в района на Тракийки университет към Стара Загора изготвя общинската администрация. Средствата за него са останалите неусвоени за изграждане на нова спортна зала 13 млн. и 600 хиляди лева, които служебното..

публикувано на 27.01.22 в 14:39
Подкасти от БНР