Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Болярово откриха обновената улица "Младежка"

Жителите на град Болярово се радват от днес на напълно обновената улица „Младежка“. Приключването на строителните дейности беше отбелязано тържествено с прерязване на лентата и с изпълнения на коледарската група към СУ „Петър Берон“. 

Улица „Младежка“ е с дължина 800 метра, но от построяването ѝ преди 40 години основен ремонт не е правен. По искане на кмета на общината с решение на МС от 12 февруари т.г. са отпуснати 816 хил лв. След 5 месеца строителни дейности, обновената улица откриха кметът Христо Христов и представители на фирмите изпълнител и строителния надзор. 

Около 100-тина  са жителите  на улица „Младежка“. Повечето са се заселили в Болярово преди години по прочутото тогава 22-ро постановление , известно като плана „Странджа – Сакар“ или "Република на младостта". И до днес  част от тях продължават да живеят на улица „Младежка“.

Повече по темата можете да чуете от репортажа в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Редица събития в Казанлък отбелязват годишнините от гибелта на Хаджи Димитър и рождението на Апостола

Община Казанлък организира редица събития, с които жителите и гостите на града ще почетат подвига и саможертвата на Хаджи Димитър и четата му и ще се преклонят пред светлия образ на Васил Левски. През целия месец юли ще може да се разгледа изложба..

публикувано на 10.07.24 в 18:19

Полицията в Стара Загора разследва двама мъже за насилие над животни

На видеоклип, разпространен в социалната мрежа, се вижда как двама мъже хвърлят няколко пъти в шадравана „Жабките“ две кучета. Авторката на клипа пише в публикацията си: Въпросните мъже, видимо неадекватни, хващаха двете кучета като чували и ги..

публикувано на 10.07.24 в 16:30
Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция

Започна прием на молби за помощи за отопление в Агенцията за социално подпомагане

До този момент за област Стара Загора са подадени 850 заявления за целевата помощ за отопление за сезон 2024/ 2025 година. Това съобщи в студиото на радио Стара Загора Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара..

публикувано на 10.07.24 в 15:59
Снимката е илюстративна, архив.

Изследват за бруцелоза работници от животновъдни ферми в Ямболска област

Над 20 работници от животновъдни ферми в Ямболска област ще бъдат изследвани за булцелоза. До момента е регистриран случай на заболяването в крайграничното село Горска поляна. 53 годшен мъж е лекуван в инфекциозното отделение на ямболската..

публикувано на 10.07.24 в 15:56

Министър Гвоздейков и кметът Радев ще дадат старт на ремонта на временната база на HEMS в Сливен

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и кметът на Община Сливен Стефан Радев ще дадат старт на строителните дейности на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS), която се намира на летище Бършен, гр...

публикувано на 10.07.24 в 15:54

В Районен съд - Хасково встъпиха в длъжност двама нови съдии

Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Хасково, съобщиха от Съдебната палата. Минчо Димитров и Стелла Моллова-Хранов положиха клетва и подписаха клетвен лист на общо събрание пред изпълняващия функциите председател на Окръжен съд –..

публикувано на 10.07.24 в 14:51

Спортна площадка за волейбол и баскетбол ще се изгради в училището в Гурково

С нова спортна инфраструктура ще се сдобие Средно училище „Христо Смирненски". Общината спечели проект за обновяване на спортната площадка, на която учениците ще могат да играят два вида спорт, информират от общинската администрация. „Предвижда се нова..

публикувано на 10.07.24 в 14:36

Маскиран мъж разбива с чук камери в димитровградския парк "Марица"

Маскиран мъж е разбил с чук три камери за видеонаблюдение в парка "Марица" в Димитровград през миналата нощ. Кметът на града Иво Димов сподели в социалните мрежи снимка на извършителя и видеозаписи от трите счупени камери, на които се вижда как мъжът..

публикувано на 10.07.24 в 14:30

Ремонтът на църквата в Любенова махала ще струва половин милион лева

  Започна ремонтът на храма „Св. Вмчк Георги“ в новозагорското село  Любенова махала.  Светата обител е паметник на културата от 1972 г., заради красивата си архитектура и събитията от 14-ти юли 1877 г.  „В знойния юлски ден преди 147 г., няколко..

публикувано на 10.07.24 в 14:30

Старозагорският куклен театър отново е партньор на рок фестивала край село Могилово

„И тази година ще вземем участие в дневната програма за деца на Midalidare Rock In The Wine Valley, който ще се проведе от 12 до 14 юли“, съобщиха от Държавен куклен театър Стара Загора. Предварителна резервация се изисква само за ателиетата на..

публикувано на 10.07.24 в 12:48