Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на "Берое" излязоха на протестно шествие

28
Снимка: Живко Иванов

Повече от 400 привърженици на футболен клуб „Берое“ се събраха на протест в Стара Загора. Те се събраха пред общината в Стара Загора с настояване собственикът на клуба ТЕЦ „Марица-изток 2“ да продължи да издържа отбора докато се намери нов собственик.

Решението държавната електроцентрала да продаде клуба беше обявено преди дни от новия енергиен министър Александър Николов, като част от мерките за справяне с кризата в енергетиката. Според феновете това решение в последния момент не дава време за реакция на клуба и обрича съществуването му. В своя декларация, публикувана в навечерието на Коледа, привърженици приканиха министърът на енергетика Александър Николов на среща. За целта той трябваше да се срещне с феновете в рамките на обявеното шествие. Министър Николов обаче не е отговорил на покана и не присъства на събитието, констатираха феновете на отбора, пожелали диалог с него. 

Има интерес към придобиването на клуба, включително и чуждестранни инвеститори. Но може да се наложи да се продадат футболисти, коментира пред феновете днес изпълнителният директор на "Берое" Илко Русев. Той разкри, че до 20 януари "Берое" се нуждае от 400хил.лв.. Илко Русев обяви пред феновете, че футболната легенда и голмайстор номер едно в историята на българския футбол Мартин Камбуров е готов да остане в клуба, въпреки тежката ситуация.

Протестът на феновете премина в шествие по централните улици на Стара Загора, което стигна до сградата на областната управа в града. 

Живко Иванов с подробности:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отстраняват се пропуски преди да започне строителството на тунела под Шипка

Строителството на тунела под Шипка ще започне след процедурите по проектиране и след издаване на разрешения за строеж, тъй като има допуснати грешки в подробните устройствени планове и кадастралните карти на различни територии в община Казанлък и..

публикувано на 25.07.24 в 10:14

Ограничено е движението по пътя Петолъчката - Мокрен

Ограничено е движението по път I-7 Петолъчката - Мокрен заради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходните маршрути:  Сливен - Ичера - Градец - Котел и Петолъчката -..

публикувано на 25.07.24 в 09:28

Ремонтират пътната настилка при км 166 на магистрала "Тракия"

Движението при км 166 на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на пътната настилка, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост...

публикувано на 25.07.24 в 09:19

Катастрофа между два тира ограничава движението на Прохода на Републиката

Тежък пътен инцидент между два тира е възникнал рано сутринта на Прохода на Републиката, в района при село Въглевци, съобщиха от МВР. Загинал е единият от водачите.  Движението в района е временно ограничено, товарните автомобили изчакват на място,..

публикувано на 25.07.24 в 09:07

Кампанията набира средства за закупуване на предаватели за проследяване на новоизлюпени белоглави лешояди

В ход е кампания за набиране на средства за  закупуване на сателитни предаватели за проследяване  на първите излюпени в зоопарка в Стара Загора белоглави лешояди. Това съобщи ветеринарният лекар от екипа на Спасителния център „Зелени Балкани“ д-р..

публикувано на 25.07.24 в 08:10

Захлаждане и значителни валежи за четвъртък

Оранжев код за значителни валежи и гръмотевични бури обяви НИМХ за четвъртък, 25 юли. Предупрежденията са в сила за Северна и Северозападна България. Това са областите: Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра, за другите области на..

публикувано на 25.07.24 в 07:33
Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението в община Стара Загора

В часовия интервал от 07:00 до 18:00 часа за периода до 16.08.2024г. на територията на гр. Стара Загора, във връзка с ремонти дейности по тротоари и улично платно, е спряно движението на личен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за..

публикувано на 24.07.24 в 17:09

Кабинетът прие програма за подпомагане на пострадали от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив, да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев. Главчев:..

публикувано на 24.07.24 в 16:40
Свиленград

Тракийският университет открива изнесено обучение в Свиленград

В Свиленград започва висше образование на български и чуждестранни студенти, съобщиха от пресцентъра на граничната община. Тракийският университет в Стара Загора от тази есен стартира изнесено обучение в града. Проведени са работни срещи между..

публикувано на 24.07.24 в 16:32

Наближава крайният срок за записване за Националния тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" 2024

До 5 август продължава записването за участие в Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" 2024. Той ще се поведе на 31 август и 1 септември  /събота и неделя /, в сърцето на Старозагорските бани. Предвиждат се две сцени за провеждане на..

публикувано на 24.07.24 в 16:20