Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение ще управлява "Берое" до края на сезона

Сдружение, в което влизат представители на феновете, Община Стара Загора и бизнеса в града ще управлява "Берое" до края на сезона. Това стана ясно преди първото занимание на "зелено-белите", което се състоя днес. Тренировката започна с близо 30 минути закъснение след като първоначално играчите имаха разговор с все още действащото ръководство в лицето на изпълнителния директор Илко Русев, спортния Ивко Ганчев и членът на Борда на директорите на БЕХ Диян Димитров. След това с играчите разговаряха група от фенове, пристигнали специално на стадиона. 

"Всички знаете каква е ситуацията. Майката излезе мащеха и си тръгва. Има осигурени пари, но трябва малко време да се структурира ново дружество. До една седмица казуса "Берое" ще има развитие и във финансово отношение ще бъдат уточнени всички неща. Междувременно с всеки от вас ще бъдат водени разговори за намаляване на заплатите, защото новото дружество няма да има възможност да издържа отбора по начина, по който това правеше ТЕЦ "Марица Изток 2", обърна се към играчите от името на феновеге Йордан Боев. 

Цялото изказване на феновете към играчите чуйте в прикачения звуков файл

След това те имаха разговор и с Петър Колев и поискаха неговото оттегляне от поста старши треньор на тима. По изрично настояване на наставника на срещата не присъстваха представители на медиите. Той не изведе играчите за първото занимание, но по-късно се присъедини към тренировката. В заниманието се включиха 14 състезатели: Камен Хаджиев, Реян Дскалов, Джуниет Али, Александър Цветков, Александър Василев, Мирослав Енчев, Христо Митев, Кукула, Кийлън Лебон, Симеон Мечев, Генадий Ганев, Нордин Бакер, Илиян Стефанов и Божидар Пенчев.

Заради здравословни проблеми от заниманието отпаднаха Георги Динков, Даниел Генов, Иван Гошев, Алиун Фал, Абубакар Тунгара и Серкан Юсеин. Джинатан Перейра трябва да се присъедини към тренировките на отбора утре, Омар Сако е пред договор с австрийски отбор, а Стийв Фуртадо е контузен. Омар Камара е с националния си отбор на турнира за Купата на африканските нации.

"Към настоящия момент няма нито една оферта, която да касае възмездното придобиване на акциите на клуба. Срокът е изтекъл. Вариант Б, който виждам, че в града усилено се говори е да бъде създадено сдружение между представители на Община Стара Загора, старозагорския бизнес, който ще има много важна роля в бъдещето на ПФК "Берое" и разбира се представителите на феновете. Това сдружение ще направи постъпки и ще поиска акциите от ТЕЦ "Марица Изток 2". Това е поредността, която смятам, че от тук нататък е логична", коментира Диян Димитров, който е част от ръководството на Българския енергиен холдинг. 

Цялото интервю с Диян Димитров чуйте в прикачения звуков файл

"В момента клуба е на изпарения. Надявам се по-бързо да минем на План Б и да прехвърлим акциите на новия собственик, защото предстои да се вземат важни решения - както спортно-технически, така и финансови, така и организационни", обясни все още действащия изпълнителен директор Илко Русев

Цялото изказване на Илко Русев чуйте в прикачения звуков файл

Първият състав на Берое ще продължи своята подготовка и утре с тренировки на своята база. Към този момент са планирани шест контролни срещи, както и подготвителен лагер в Турция, между 22 януари и 4 февруари.Паралелно с представителния тим подготовка днес започна и втория състав, воден от Слави Жеков, както и част от тимовете в детско-юношеската школа на клуба. Никой от феновете, разговаряли с представителния тим обаче не се срещна с играчите на втория състав и с треньорския състав на школата на клуба. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Апостолов: Доволен съм от играта и победата ни в Раковски

"Постигнахме втора победа и то като гости в Раковски над тима на "Секирово" с 3:0. Ако трябва да съм откровен не съм очаквал подобно цифрово изражение в наша полза. Първата част домакините още в началото си вкараха автогол, след това и двата тима..

публикувано на 11.08.24 в 15:22

Живко Желев: Още ми е трудно да повярвам какво се случи в първите ни мачове

"Загубихме домакинството от "Свиленград". Нямам обяснение за това, което се случи и крайното 0:1. Ударихме три греди и поне на два пъти почти на празна врата не можехме да реализираме попадения. След загубата на старта от "Гигант" с 0:3 и втората..

публикувано на 11.08.24 в 14:51

Иван Колев: Достойно представяне на спортистите ни в Париж

Иван Колев е президент на Българската федерация по лека атлетика. В разговор с него за Радио Стара Загора той сподели мнението си за представянето на българските спортисти на Олимпийските игри във Франция - 2024 година. "Смятам, че нашите спортисти се..

публикувано на 11.08.24 в 13:46

Тихомир Иванов остана осми в скока на височина в Париж

Състезателят на СКЛА "Берое" Стара Загора Тихомир Иванов спечели осмото място в скока на височина на Олимпийските игри в Париж. Това беше и последното българско участие на игрите.  Иванов направи личен рекорд за сезона като преодоля 2.27 метра от втория..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Ансамбълът по художествена гимнастика първи след квалификацията в Париж

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели първо място на квалификациите на олимпийския турнир в Париж. Възпитаничките на Весела Димитрова останаха втори след тима на Италия при първото си съчетания с обръчи, но излязоха начело при втората..

публикувано на 09.08.24 в 14:10

Георги Колевичин: Следващата ми цел е изкачване на връх Аконкагуа

Георги Колевичин е само на 34 години. Родом от град Разлог, завършил право в СУ "Свети Климент Охридски". Живее и работи в София. От 15 години е по планините на България и други страни извън пределите на нашата Родина. "Наскоро с група от още 2..

публикувано на 08.08.24 в 11:06

Боксов клуб „Боруй“ започва сътрудничество със СУ „Тодор Каблешков“

От тази година в СУ „Тодор Каблешков“ има прием за направление бокс. Инициативата е на училището и на старозагорския боксов клуб „Боруй“. „Досега не е имало бокс в училището“, уточни пред радио „Стара Загора“ Валери Тачев, треньор в клуба,..

публикувано на 08.08.24 в 09:06

Пуснаха в продажба билетите за "Берое" - "Локо" Пловдив

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за второто си домакинство през сезона срещу "Локомотив" Пловдив. Срещата от третия кръг на Efbet Лига е насрочена за 10 август, събота от 19:00 часа, съобщиха от старозагорския клуб на страницата си във Фейсбук...

публикувано на 07.08.24 в 17:07

Важна подготовка пред Мария Атанасова и още двама старозагорски стрелци

От 15 до 30 август в София ще бъде проведен лагер на националния отбор по спортна стрелба за юноши и девойки. „По време на лагера ще има контролни, за да се прецени кои ще представят България в предстоящото Световно първенство“, каза пред радио..

публикувано на 07.08.24 в 12:04

Грации от „Берое“ релаксираха в Гърция

Гимнастичките от СКХГ „Берое“ през този месец водят тренировъчен процес за поддържане на форма. В занятията участват възпитаничките на клуба, които в момента не са на почивка с родителите си. „До 23-30 август очакваме всички да бъдат в залата“,..

публикувано на 06.08.24 в 14:13