Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение ще управлява "Берое" до края на сезона

Сдружение, в което влизат представители на феновете, Община Стара Загора и бизнеса в града ще управлява "Берое" до края на сезона. Това стана ясно преди първото занимание на "зелено-белите", което се състоя днес. Тренировката започна с близо 30 минути закъснение след като първоначално играчите имаха разговор с все още действащото ръководство в лицето на изпълнителния директор Илко Русев, спортния Ивко Ганчев и членът на Борда на директорите на БЕХ Диян Димитров. След това с играчите разговаряха група от фенове, пристигнали специално на стадиона. 

"Всички знаете каква е ситуацията. Майката излезе мащеха и си тръгва. Има осигурени пари, но трябва малко време да се структурира ново дружество. До една седмица казуса "Берое" ще има развитие и във финансово отношение ще бъдат уточнени всички неща. Междувременно с всеки от вас ще бъдат водени разговори за намаляване на заплатите, защото новото дружество няма да има възможност да издържа отбора по начина, по който това правеше ТЕЦ "Марица Изток 2", обърна се към играчите от името на феновеге Йордан Боев. 

Цялото изказване на феновете към играчите чуйте в прикачения звуков файл

След това те имаха разговор и с Петър Колев и поискаха неговото оттегляне от поста старши треньор на тима. По изрично настояване на наставника на срещата не присъстваха представители на медиите. Той не изведе играчите за първото занимание, но по-късно се присъедини към тренировката. В заниманието се включиха 14 състезатели: Камен Хаджиев, Реян Дскалов, Джуниет Али, Александър Цветков, Александър Василев, Мирослав Енчев, Христо Митев, Кукула, Кийлън Лебон, Симеон Мечев, Генадий Ганев, Нордин Бакер, Илиян Стефанов и Божидар Пенчев.

Заради здравословни проблеми от заниманието отпаднаха Георги Динков, Даниел Генов, Иван Гошев, Алиун Фал, Абубакар Тунгара и Серкан Юсеин. Джинатан Перейра трябва да се присъедини към тренировките на отбора утре, Омар Сако е пред договор с австрийски отбор, а Стийв Фуртадо е контузен. Омар Камара е с националния си отбор на турнира за Купата на африканските нации.

"Към настоящия момент няма нито една оферта, която да касае възмездното придобиване на акциите на клуба. Срокът е изтекъл. Вариант Б, който виждам, че в града усилено се говори е да бъде създадено сдружение между представители на Община Стара Загора, старозагорския бизнес, който ще има много важна роля в бъдещето на ПФК "Берое" и разбира се представителите на феновете. Това сдружение ще направи постъпки и ще поиска акциите от ТЕЦ "Марица Изток 2". Това е поредността, която смятам, че от тук нататък е логична", коментира Диян Димитров, който е част от ръководството на Българския енергиен холдинг. 

Цялото интервю с Диян Димитров чуйте в прикачения звуков файл

"В момента клуба е на изпарения. Надявам се по-бързо да минем на План Б и да прехвърлим акциите на новия собственик, защото предстои да се вземат важни решения - както спортно-технически, така и финансови, така и организационни", обясни все още действащия изпълнителен директор Илко Русев

Цялото изказване на Илко Русев чуйте в прикачения звуков файл

Първият състав на Берое ще продължи своята подготовка и утре с тренировки на своята база. Към този момент са планирани шест контролни срещи, както и подготвителен лагер в Турция, между 22 януари и 4 февруари.Паралелно с представителния тим подготовка днес започна и втория състав, воден от Слави Жеков, както и част от тимовете в детско-юношеската школа на клуба. Никой от феновете, разговаряли с представителния тим обаче не се срещна с играчите на втория състав и с треньорския състав на школата на клуба. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32