Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Профилирана природоматематическа гимназия "Гео Милев"

Математическата гимназия има 50-годишен юбилей

Стара Загора

Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора отбелязва 50-годишен юбилей през 2022 година. Това каза за Радио Стара Загора Мариета Петрова, директор на училището. Сред инициативите са издаването на училищния вестник „Планета“, който подготвят учениците от 7А клас с ръководител Антон Нанев. Ще се организират още конкурси и спортни състезания. ППМГ "Гео Милев" е наследник на първото класно девическо училище в Стара Загора, минава през различно институализиране, а от 2 юни 1972 година е документът, с който училището се преобразува в математическа гимназия. От ръководство планират кулминацията на честването на юбилея да бъде в края на месец май и началото на юни, ако епидемичната обстановка го позволява. Тази събота ученици ще почетат паметта на своя патрон, присъствайки на премиера на филм в Регионална библиотека "Захарий Княжески" -Стара Загора. 

Подробностите чуйте от интервюто на Тошка Събева.
Още от категорията

Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила от 31 януари в област Сливен

Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила от 31 януари със заповед на директора на РЗИ, съобщиха от Областния кризисен щаб. До 6 февруари, по време на междусрочната ваканция за учениците, се преустановяват груповите посещения в езикови,..

публикувано на 28.01.22 в 17:50

Остават въведените противоепидемични мерки в област Стара Загора

В края на разговорите д-р Таня Перчемлиева предложи в средата на следващата седмица отново да се осъществи среща между представители на Областния медицински съвет и ресторантьори. При наблюдаване на спад на заболяемостта, тогава да се обмисли..

публикувано на 28.01.22 в 16:52

Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Хасковска област

Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Хасковска област от 3 февруари. Това стана ясно след днешното заседание на областния оперативен щаб. Хасковска област преминава в етап 3 по заетост на интензивните легла от националния план...

публикувано на 28.01.22 в 16:39

Увеличават се случаите на агресия на затворници към надзиратели

Увеличават се случаите на агресия на затворници към надзиратели, съобщи Цветан Михайлов, заместник-председател на Сливенското синдикалното дружество към Синдиката на служителите в затворите в България. В повечето случаи агресията е вербална, но са..

публикувано на 28.01.22 в 16:36

Издирват мъж стрелял 11 пъти по движещ се автомобил в Сливен

Полицията в Сливен издирва неизвестен мъж, който снощи около 20.15 часа е стрелял по движещ се автомобил в парк "Юнак" в близост до паркинга на стадион „Хаджи Димитър". Общо 11 куршума са изстреляни по автомобила на 33-годишния Асен Булгаров, който не е..

публикувано на 28.01.22 в 15:14

Община Казанлък и през тази година ще отпуска ваучери за новородени

Отпускането на еднократна помощ за новородено ще продължи и през новата 2022 г. Това съобщи кметът на Казанлък Галина Стоянова, по чиято инициатива две поредни години родители на бебета в казанлъшко получават ваучери. Финансовата помощ в размер на 500 лв...

публикувано на 28.01.22 в 14:28
Снимка: Община Чирпан

Кметът на Чирпан проведе работни срещи с двама министри

Кметът  Ивайло Крачолов се срещна с министъра на земеделието  Иван Иванов в София. Обсъдени бяха теми, свързани с развитието на земеделието, проектите, по които работи Общината и процедурите на съгласуване между ведомствата. Крачолов се обърна с покана..

публикувано на 28.01.22 в 14:21

Инспекцията по труда започва информационна кампания „Достоен труд – от теб зависи“

Инспекцията по труда стартира кампания „Достоен труд – от теб зависи“, насочена към повишаване информираността на работодатели и работещи за правата и задълженията им съгласно трудовото законодателство,съобщиха от инспекцията по труда. Чрез..

публикувано на 28.01.22 в 14:18

Осъдиха на затвор двама мъже за кражба на катализатори от автомобили

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени Е.С., на 28 г., и И.Я., на 36 г. Те са признати за виновни за това, че в периода от 21.10.2020 г. до 01.12.2020 г. в гр. Стара Загора и гр. Казанлък, в условията на продължавано..

публикувано на 28.01.22 в 13:25
Снимка: Община Ямбол

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния сезон

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния период. „Има много места, по които трябва да се работи, ежедневно постъпват много сигнали за подобрение на инфраструктурата в града.   Дейностите няма да спират и през зимата, ако..

публикувано на 28.01.22 в 13:11
Подкасти от БНР