Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ваня Джаферович: В кризата ще се разбере кой обича футбола и спорта

Тази седмица се очаква да се направят постъпки за учредяване на сдружение от представители на Общината, старозагорския бизнес и феновете, което е готово да придобие акциите на ФК Берое и да се погрижи той да продължи участието си в първенството.  

„ПФК Берое не са само футболистите от мъжкият отбор, а е и цяла детско-юношеска школа, в която тренират деца от целият район около Стара Загора (а и не само), техните треньори и служителите на клуба. Да, някои ще кажат, че в Берое, от много години, не е излязъл футболист от тази школа, но това няма никакво значение. Футболът е повече от самата игра, от медал, от успех, от победа“, заяви в интервю за Радио Стара Загора дългогодишният футболист и фен на клуба Ваня Джаферович.

„Футболът е всичко, защото възпитава, защото ни учи на принадлежност, на принципи, да бъдем отговорни, никога да не се предаваме, както и да губим с достойнство, да обичаме, но да не мразим“, каза още Джаферович.

По думите му сега, в кризата, ще стане ясно кои са истинските поддръжници на клуба и сега е моментът в отбора да заиграят млади играчи – възпитаници на Детско-юношеската школа.

Ваня Джаферович изрази готовност да се включи в помощ на любимия Берое.

В съответствие с политиката на правителството за оптимизиране на разходите на държавните енергийни дружества, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД обяви в края на декември продажбата на 100% от акциите на „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД. Така отборът е застрашен от участие в първенството на страната.

Цялото интервю - в звуковия файл.Още от категорията

Румен Гълъбинов: Не е невъзможно газът от САЩ да бъде на по-ниска цена от руския

На ЕС се падат над 80% от целия износ на газ от Русия, като някои страни членки разчитаха на 90% досега на руското синьо гориво. Не е невъзможно газът от САЩ, договорен от премиера Кирил Петков през седмицата , да бъде на по-ниска цена от руския,..

публикувано на 13.05.22 в 11:37

Проф. Вили Лилков: "Стопанските абсурди на българския комунизъм" изобличава мита за благоденствието в България преди 1989 г.

Известният политик и общественик проф. Вили Лилков издаде наскоро поредната си книга , в която изследва периода на социализма в България. Заглавието „ Стопанските абсурди на българския комунизъм“ цели да разобличи някои от най-големите митове за..

публикувано на 09.05.22 в 15:31

Студентските бригади в САЩ вече не са под въпрос

Около 3000 студенти ще заминат на студентска бригадазад океана това лято. Те са близо 100% от заявилите желание за участие в програмата за обмен „Работа и пътуване в САЩ 2022“. Това каза в предаването Репортер Стефан Попов, представител на..

публикувано на 09.05.22 в 10:52

Георги Ножделов: Всеки ден е победа

И да започне името ми да работи за мен, аз също ще продължа да работя за него, категоричен е в интервю за предаването „Репортер“ на имения си ден старозагорският актьор Георги Ножделов. Харесва му, че е кръстен на светеца и въпреки че има много..

публикувано на 06.05.22 в 09:00

Тодор Иванов: Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях

Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях.  Това коментира в интервю за Радио Стара Загора един от бившите членове на старозагорската структура на партия „Има такъв народ“ Тодор Иванов. През тази седмица той също..

публикувано на 05.05.22 в 12:42
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Има промяна в медийната среда

Каквото и решение да бъде взето по въпроса за военна помощ за Украйна, то ще задълбочи разделението в българското общество и е задача на отговорните политически сили колкото може по-бързо да го преодолеят. Това коментира за Радио Стара Загора доц...

публикувано на 04.05.22 в 15:23

30 години по-късно:Войната има много лица и нито едно от тях не е красиво

20 души тръгват на авангардна мисия в Камбоджа преди 30 години. Сред тях е и единственият старозагорец Тихомир Томов . Една година продължила мироопазващата мисия, в която мнозина изгубили живота си. Загубата и действията срещу мирното..

публикувано на 04.05.22 в 13:27

Моника Маринова: Все по-трудно даряваме от сърце

Нуждае ли се доброто от призиви? Този въпрос стана актуален буквално минути след премиерския апел да дарим по една работна заплата в помощ на воюващите в Украйна. За съжаление, прекрачихме тънката линия на личния избор и съпричастността,..

публикувано на 03.05.22 в 16:00
Атанас Михнев

Атанас Михнев: Тезата да не даваме военна подкрепа означава да оставим Украйна без защита срещу агресията

„Ще гласувам в подкрепа на предоставянето на оръжия на Украйна.“ Това заяви старозагорският депутат на „Продължаваме промяната“ по повод очакваното на 4 май заседание на парламента. На него депутатите трябва да гласуват за или против предложението за..

публикувано на 02.05.22 в 10:21

Георги Вулджев, икономист: Трудно, скъпо и обвързващо ще бъде с алтернативните източници

Годишното потребление на природен газ в България е между 3-3,5 милиарда кубически метра - основно за отопление, ролята в производството на електроенергия не е толкова същественa и в цялостния енергиен микс е около 10%. Това каза за Радио Стара..

публикувано на 29.04.22 в 17:20