Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

КНСБ в ТЕЦ "Марица- изток 2": Ако до седмица няма отговор от правителството, излизаме на протест

3
Снимка: Венелина Попова

От началото на година сме изпратили три писма с искане за насрочване на среща на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество на тема "Енергетика" от 4 януари, от 11 януари и от 19 януари, но до момента нямаме никакъв отговор по темата. Това съобщи за Радио Стара Загора Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ "Марица- изток 2":

"Не можем да си говорим през медиите, а така започна правителството от началото на годината. Съжалявам, но това не е социален диалог."

Смятам, че една седмица е абсолютно нормален срок, в който писмото да пристигне, да бъде разгледано и да получим поне писмен отговор или насрочване на среща, в противен случай ние нямаме друга алтернатива освен да си изкараме хората на улицата и да си потърсим отговори на въпросите, които задаваме, коментира още Дяков.

" Хората са притеснени, не толкова от факта, че се говори за затваряне на "Марица- изток" или от цената на тока, а от това, че нямат представа какво ще е тяхното бъдеще. Ние не знаем какво е заложено в Плана за възстановяване и развитие, в енергийната стратегия. Нямаме представа как върви изготвянето на териториалните планове, там какво е заложено. В крайна сметка е крайно време тези хора да бъдат информирани и да бъдат с ясното съзнание коя структура до кога ще работи, къде ще ги преквалифицираме, къде ще ги препращаме да работят и въобще ще се наложи ли това и кога. Трябва да има ясен план за действие за следващите 10-15-20 години. Това не е от днес за утре. Говорим за съдбите на хора. Само при нас в централата работят 2350 души, които всеки ден идват на работа с неяснота."

Още по темата, чуйте в прикачения звуков файл.

Галерия

Още от категорията

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Нарушения в лечението на новородени в сливенската болница "Д-р Иван Селимински"

В Сливенската болница "Д-р Иван Селимински" са установени нарушения, свързани с лечението на новородени. Това съобщи доцент Васил Пандов - началник на кабинета на здравния министър в оставка Асена Сербезова.  Две проверки на Изпълнителна агенция..

публикувано на 01.07.22 в 18:17

От утре се затварят и двете пътни платна на улица "Севт" III в Казанлък

Във връзка с ремонтни дейности на „ВиК“ ЕООД – Стара Загора в град Казанлък за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа от утре, 02 юли 2022 г., се въвежда временна организация и безопасност на движението със затваряне на двете пътни платна за..

публикувано на 01.07.22 в 16:45

Поредна обработка в Стара Загора против кърлежи

На 6 юли (сряда) на територията на град Стара Загора ще бъде извършена обработка против кърлежи. Дейностите по дезакаризация ще се  изпълняват по предварително изготвен график, включващ всички административни бюра и Гробищен парк.  Използваният..

публикувано на 01.07.22 в 16:38

Започва ремонт на ул. „Св. Княз Борис“ в центъра на Стара Загора

От 4 юли (понеделник) се преустановява движението на МПС по ул. „Св. Княз Борис“ в участъка от ул. „Цар Иван Шишман“ до ул. „Георги С. Раковски“ в Стара Загора. Ограничението е във връзка със стартирането на строително-монтажните работи по проект..

публикувано на 01.07.22 в 16:35

Напрежение между родител и дневен център

Анелия Димова е майка на дете с увреждания, което посещава Дневния център в Стара Загора. Според майката обаче, заявените услуги там, не се предоставят напълно. „ Услугите ги има, но на хартия -разписваме се, че ги ползваме. Например, на майка,..

публикувано на 01.07.22 в 16:23

Кирил Петков: Газовата връзка с Гърция вече е физически завършена, предстои официалното откриване

На 07 юли българска делегация ще посети газовата връзка при Комотини и заедно с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис ще открие официално газопровода България - Гърция. Това съобщи премиерът в оставка Кирил Петков при посещението си на..

публикувано на 01.07.22 в 14:44
Община Нова Загора

Близо 30 000 души с право на глас на частичните кметски избори в Нова Загора

63 избирателни секции ще бъдат открити за предстоящите частични кметски избори в община Нова Загора. До вота се стигна след внезапната смърт в края на април на дългогодишния градоначалник Николай Грозев. Близо 30 000 са жителите на общината с право..

публикувано на 01.07.22 в 14:41

Пожар между старозагорските села Могила и Преславен

Пожар е избухнал в житен, неожънат масив между старозагорските села Могила и Преславен. На място са изпратени два  екипа на пожарната. Местен земеделски стопанин е осигурил техника, която да  прокарва просека в помощ на огнеборците. 

публикувано на 01.07.22 в 14:11

Нова придобивка за Музея на бойната слава в Ямбол

Танк Т-34 – 85 е най-новият експонат в Музея на бойната слава – Ямбол. Съветската бойна машина, модификация от 40-те години на миналия век с 85-милиметрово оръдие, е транспортирана от Полша и ще остане в музея една година – до края на юни 2023. Тя е..

публикувано на 01.07.22 в 13:44

Етнографска сбирка „Старите българи“ в Павел баня пази местните традиции и култура

Етнографска сбирка „Старите българи“ в Павел баня продължава да показва на жителите и гостите на курортния град експонати и предмети, свързани с бита и традициите от миналото. Създадена като благотворителна кауза от Добрина и Стойно Стефанови,..

публикувано на 01.07.22 в 13:05