Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват сливенски учител, шамаросал петокласник в час по математика

Снимка: БГНЕС

Учител в Сливенско училище шамаросал и издърпал ухото на петокласник в час. Случаят е отпреди няколко дни, а жалба подала майката на момчето Станимира Господинова.

Жената твърди, че Давид е силно стресиран след случката, отказва да посещава дори онлайн часовете по математика, чувства се унижен и поискал да бъде преместен в друго училище.

„Момчето ми разказа, че щракал с химикала си, когато господинът без никаква забележка, се приближил до него, ударил му силен шамар, дръпнал му главата назад, след което го хванал за двете уши и го вдигнал от стола. Всичко се случило за секунди, а веднага след това учителят казал на сина ми, че ако продължава така, няма да премине в по-горен клас“, разказва майката пред Радио Стара Загора.

Какво още сподели тя, чуйте в прикачения файл.

След жалбата на майката, директорът на Второ ОУ „Христо Ботев“ Денко Делчев е поискал писмени обяснения от преподавателя. Самият Делчев признава, че колегата му е професионалист, досега не е имал подобни прояви, но случаят от 14 януари е факт.

Решение за това какво ще бъде наказанието на учителя, ще стане ясно на 7 февруари, а какво още информира директорът чуйте във файла.  

По случая, инспектори от Регионалното управление на образованието ще направят своите констатации като проверката им трябва да приключи до 31 януари, съобщи началникът на РУО-Сливен Кристина Станкова.

Подробностите ще научите в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кукленият театър в Стара Загора обявява поръчка за извършване на геология на сградата

„Не се уморяваме да работим“. Така в ефира на Радио Стара Загора директорът на Държавния куклен театър Дарин Петков коментира двете награди "ИКАР" за "Най-добър куклен спектакъл" и "Най-добър мениджмънт", които културната институцията завоюва преди..

публикувано на 29.03.24 в 16:16

Напусна ни Таньо Клисуров

На 29 март 2024 г. на 79-годишна възраст ни напусна големият старозагорски поет и председател на Дружеството на писателите Стара Загора - Таньо Клисуров. Литературният свят на България загуби едно от най-емблематичните си имена, чиято поезия докосва..

публикувано на 29.03.24 в 16:13

Над 1000 кукери се събират за "Старци в Турия" тази събота

Тази събота в павелбанското село Турия ще се проведе традиционният Национален фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия”, който се очаква да събере над 1000 участници. Всяка от 28-те кукерски групи ще представи характерните за своя..

публикувано на 29.03.24 в 15:27

Ремонтират залата в читалището в павелбанското село Долно Сахране

Съвсем скоро павелбанското село Долно Сахране ще се радва на обновена зала за провеждане на различни събития от културен и обществено – административен характер. Става дума за т.нар. малка зала при Народно читалище "Иван Вазов", която обаче предвид..

публикувано на 29.03.24 в 15:19
Стефан Щилянов

Новият председател на БСП в Сливен стяга редиците преди изборите

Обединение на хората симпатизиращи на лявата идея в Сливен. Това обяви като основна цел новоизбрания председател на общинската организация на БСП Сливен Стефан Щилянов. Щилянов обяви, че ще търси начини напусналите партията миналата година преди..

публикувано на 29.03.24 в 15:15
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Не нося отговорност за делата на общинските съветници

Не е моя работа да съдя общински съветник, все още не съм чел и решението на ВКС.  Така кметът Живко Тодоров к оментира казуса  с осъдителната присъда на общинския съветник от "Алтернативата на гражданите-ВМРО" Янко Янков за купуване на гласове и..

публикувано на 29.03.24 в 14:29

Протестното автошествие на миньори и енергетици премина в Хасковска област

И в Хасково днес се проведе протестно автошествие заетите в комплекс "Марица-изток". Недоволните с близо 79 автомобила преминаха през центъра на областния град и се отправиха към Харманли, където се заканиха да блокират пътя към магистрала "Марица"...

публикувано на 29.03.24 в 14:23

Полицията в Стара Загора предупреждава за телефонни измамници

За зачестили случаи на телефонни измами предупреждават от полицията в Стара Загора. Поредната жертва е 81-годишна жена от село Овощник . На 28 март тя е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон, от лице което се е представило за..

публикувано на 29.03.24 в 14:12

Трансформират "Ученическо хранене" в Стара Загора, търсят частната инициатива

Около 30 милиона лева ще бъдат инвестирани в сферата на образованието в община Стара Загора. Средствата са от програмата на ресорното министерство и през общинския бюджет и са за ремонти, разширяване на материалната база, спортни площадки и дворни..

публикувано на 29.03.24 в 14:08
Община Стара Загора

Записването на първокласници в Стара Загора започва на 14 май

На 14 май, в 12:00 часа ще бъде отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024/2025 година, информират от община Стара Загора. Системата ще бъде затворена на 28 май 2024 г. като до 23:59 часа на тази дата могат да..

публикувано на 29.03.24 в 14:00