Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еднократна парична помощ за лечението на Моника Маринова отпуснаха общинските съветници

След две спешни животоспасяващи операции, следва добра развръзка за Моника

Снимка: фейсбук

Еднократна парична помощ в размер на 2000 лв. ще отпусне Община Стара Загора на 39-годишната Моника Маринова, реши Общинския съвет на заседанието си. Предложението, внесено от Явор Гънчев, председател на ПК по социална политик,  беше подкрепено единодушно от старозагорските съветници. Дарителски кутии също бяха разположени в сградата на Община Стара Загора в спешната кампания за събиране на средства за лечение на младата жена.

Моника Маринова вече е на лечение в турска клиника и през последните дни претърпя две успешни животоспасяващи операции. На рождения си ден (26.01.) тя беше в болничната стая с добри новини за здравословното й състояние, които бяха публикувани на страницата във фейсбук: „Нека се обединим за Мони". Оттам стана ясно, че спешната кампания за събиране на средства към момента спира. Наличността по сметките и средствата от дарителските кутии ще бъдат използвани за последващи прегледи в Турция, лечение, рехабилитация и изследвания, обявиха организаторите


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доброволци, земеделци и пожарникари спасиха село Малко Шарково от пламъците

Пожар избухна в съседното на с. Воден населено място - Малко Шарково. Сигналът за първоначалното задимяване в района е подаден в 13.30 часа следобед . Вятърът спомогнал за бързото разрастване на стихията и превземането на по-голяма територия.  За..

публикувано на 29.07.24 в 18:13

Задържаха двама за наркотици

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми Д.К., на 38 г., и Н.Д., на 39 г., по две обвинения. Първото е за това, че на 26.07.2024 г. в землището на гр.Казанлък, обл. Стара Загора,  в местността Старите лозя, в съучастие като..

публикувано на 29.07.24 в 16:27

17 заболяха от хепатит в Хасковско

17 са новите случаи на хепатит от началото на годината в Хасковска област, съобщи директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Снежана Иванова. Миналата година новозаболелите са били 38. Д-р Милица Митева от МБАЛ – Хасково обясни, че..

публикувано на 29.07.24 в 16:04

Президентът Радев връчи третия мандат на ИТН

Държавният глава Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на партия "Има такъв народ". Най-малката парламентарна група в Народното събрание получава правото да опита да намери управленско решение в рамките на настоящия..

публикувано на 29.07.24 в 12:20

Деца пострадаха при инциденти в Стара Загора

За два инцидента в Стара Загора през почивните дни, в които са пострадали деца, съобщават от пресцентъра на полицията в областния град. Първото произшествие е станало на ул. „Възраждане“ – 27-годишен мъж се е движел на заден ход и е блъснал намиращото се..

публикувано на 29.07.24 в 11:36

Отбелязват Световния ден за борба с хепатита в Старозагорска област

Всяка година на 28 юли Световната здравна организация отбелязва Световния ден за борба с хепатита. Мотото през 2024 г. е: „Време е за действие“. С него за пореден път се поставя акцент върху неотложността на действията и усилията, необходими за..

публикувано на 29.07.24 в 11:34

Преустановяват се даренията на дрехи и храни за Воден, остава финансовата подкрепа

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от община Болярово. Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка,..

публикувано на 29.07.24 в 09:31

Дадоха зелена светлина за нова поликлиника в Хасково

Общинските съветници на Хасково дадоха предварително съгласие за изграждане и модерна и високотехнологична поликлиника в града. Инвестицията, която ще бъде направена е 10 млн. лв. Предвижда се здравното заведение да бъде построено в центъра на..

публикувано на 29.07.24 в 09:21

БСП - Стара Загора: Време е за широки разговори, съгласие и надпартиен кабинет

Важно е да вървим единни напред, важно е да очертаваме политиките не само пред партията, но и пред държавата. Не само БСП, цялото ни общество се нуждае от консенсус. Равносметката направи в студиото на Радио Стара Загора д-р Неделчо Маринов, областен..

публикувано на 29.07.24 в 08:39

Жълт код за високи температури в 21 области

Жълт предупредителен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 21 области в страната (виж графиката по-долу). Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще започне да..

публикувано на 29.07.24 в 07:46