Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Тодоров с отчет за 2021г.:

Велоалея ще свързва Тракийски университет с града, изготвя се проект

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Проект за велоалеи и ново осветление в района на Тракийки университет към Стара Загора изготвя общинската администрация. Средствата за него са останалите неусвоени за изграждане на нова спортна зала 13 млн. и 600 хиляди лева, които служебното правителство е оставило на Общината, за да бъдат инвестирани в други инфраструктурни обекти, съобщи кметът Живко Тодоров по време на първото редовно заседание на Общинския съвет днес. Съветниците приеха отчета на градоначалника за 2021 година. Живко Тодоров обясни, че има няколко знакови проекта, по които има забавяне и фирмите –изпълнителки ще понесат съответните санкции. Това са на първо място проекта за зоопарка и за скейтпарка. И двата, по думите му, на финалната права.

Руският пазар трябва да е готов до 30 март, а сроковете за проекта за Летния театър текат все още и не са нарушени, поясни Тодоров и обобщи, че 2021 година не е била  никак лека за администрацията заради провеждането на три пъти избори, както и заради продължаващата пандемия от коронавирус.

"Това не ни позволи да работим пълноценно. Има много причини за забавяне на обекти по проектите на Общината. В това число и динамично увеличаващите се цени на услугите в строителството", обясни още пред съветниците градоначалникът и съобщи, че с народните представители от Старозагорски избирателен район са набелязали като въпрос от изключителна важност за развитието на региона-ремонт и разширение на връзката на Стара Загора с детелината на АМ „Тракия“ и изграждане на втора връзка при село Калояновец.

Като добра новина градоначалникът открои предоставените от служебното правителство на Общината неусвоени средства в размер на 13 млн. и 600 хиляди лева за изграждането на нова спортна зала за нови инфраструктурни проекти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата

В словото си вицепрезидентът припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата преди 90 години. "Старинната доблест на руското войнство се покри тук с нови лаври,а българското опълчение,родоначалника на нашата храбра..

публикувано на 24.08.24 в 12:24

Йотова: Главчев има възможност за втори път да осигури провеждането на честни и прозрачни избори

Димитър Главчев има шанс да състави втори служебен кабинет, който да осигури честни и прозрачни избори. Това заяви на връх „Шипка“ визепрезидентът Илияна Йотова.  Тя изрази надежда, че ще има ново правителство след няколко месеца. Йотова беше..

публикувано на 24.08.24 в 12:20

Симеон Сакскобургготски доведе внука си на "Шипка"

Симеон Сакскобургготски доведе внука си Симеон-Хасан на връх "Шипка" по случай 90 години от официалното откриване на Паметника на свободата и 147 години от Шипченската епопея.  "Това място е специално за мен. Причините да дойда са и патриотични и лични...

публикувано на 24.08.24 в 11:02
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Ограничения в движението заради честванията на 147 години от Шипченската епопея

От 9.00 до 15.00 часа днес се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“. Причината е програмата за честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея...

публикувано на 24.08.24 в 09:29

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Днес дейностите по неговото локализиране ще продължат, на място са 11 противопожарни екипа и горски служители.  Пожарът пламна в четвъртък следобед в гориста, труднодостъпна местност,..

публикувано на 24.08.24 в 09:25

С мащабна възстановка отбелязват 147 години от Шипченската епопея

С мащабна възстановка на историческите сражения на Орлово гнездо днес ще бъдат отбелязани 147 години от Шипченската епопея.  Официалната част започва в 11 часа пред Паметника на свободата с церемония по поднасяне на венци и цветя, като се..

публикувано на 24.08.24 в 06:05

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40

Старозагорският клуб "Традиция" ще се включи в честванията, посветени на годишнината от Шипченската епопея

На 24 август, събота е кулминацията на националните чествания по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от откриването на Паметника на Свободата. Днес се състоя традиционното състезание за скоростно изкачване на стъпалата към Паметника, а..

публикувано на 23.08.24 в 15:24

Фестивал събира майсторите на народни инструменти край Ямбол

Живописната местност Бакаджик край Ямбол ще оживее с фестивала на народното творчество и занаятите, на 31 август (събота), от 10:00 ч. Събитието обещава да събере майстори на народни инструменти от цялата страна, както и любители на българските занаяти...

публикувано на 23.08.24 в 14:50

Водата в езерото в парк "Йордан Капсамунов" не е мръсна, а мътна

Водата в езерото на парк „Йордан Капсамунов“ категорично не е мръсна, а мътна. Това заяви за Радио Стара Загора Александър Мечев от Клуба по спортен риболов.  По думите му мътността на водата се дължи на фито и зоопланктона, които живеят в нея. Те..

публикувано на 23.08.24 в 14:40