Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Тодоров: Засега няма украински бежанци, които да са потърсили убежище в Стара Загора

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

До този момент в Стара Загора няма украински бежанци, които да са потърсили убежище по официален път, коментира за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров.

„Ние работим съвместно с Българския Червен кръст, защото е необходимо да има координация. Хората, които се нуждаят от убежище или помощ, трябва да заявят пред червенокръстката организация и когато има подобни случаи, ще търсим заедно решение“.

Общината е готова да настани украинци в сградата на бившата Метрология или в досегашните социални домове за деца. 

Още по темата чуйте в прикачения файл.

„Това обаче може да реши единствено Общинският съвет, тъй като сградите са общинска собственост. Ние ще излезем с предложение и затова смятам, че е възможно да има извънредно заседание на местния парламент“, обясни Тодоров.

Десетки позвънявания има на телефоните на Българския Червен кръст в отговор на кампанията в подкрепа на украинските граждани. От днес в областните структури на БЧК в страната и в централната сграда на организацията в София се събират дарения от първа необходимост.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Сливен

Област Сливен кандидатства за финансиране за ремонт на войнишки паметници

Област Сливен ще кандидатства за финансиране от държавния бюджет за ремонти и възстановяване на пет войнишки паметника в населени места в общините Сливен и Нова Загора. Това е решено на заседание на Областната комисия "Военни паметници"...

публикувано на 30.05.24 в 15:32
заместник-кметът Надежда Чакърова

Надежда Чакърова: Съпричастността на деца към деца превръща доброто в лавина

Приветствам всяка благородна инициатива и особено, когато е от деца за деца – тази тяхна хуманна съпричастност е трогателна проява на доброта и трябва да се популяризира. Така зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова коментира провеждането на..

публикувано на 30.05.24 в 14:07
архив, Радио Стара Загора

Утре е Денят на Казанлък

Утре е денят на Казанлък. И първият от трите дни на кулминацията на Празника на розата в Града на розите.  Празничният 31 май ще започне с официалното издигане на знамената на площада пред Общината. Следва тържествена сесия , на която със званието..

публикувано на 30.05.24 в 13:38

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда в Ямбол

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда днес в Ямбол. В мобилен пункт се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарат.  Кампанията се провежда за пръв път в Ямбол, но в нея се включват много..

публикувано на 30.05.24 в 13:28

На финала са дейностите по обновяването на пространството в центъра на Стара Загора

На финалната права е обновяването на пространството на мястото на стария съвет в Стара Загора. Това обявиха пред Радио Стара Загора от фейсбук групата „С любов за Стара Загора“.  До седмица трябва да приключат дейностите, които включват..

публикувано на 30.05.24 в 13:01

Спират предизборната агитация за Празника на розата в Казанлък

За кулминацията на 121-те Празници на розата в Казанлък от 31 май до 2 юни се очакват десетки хиляди гости от цял свят и за да не развалят настроението им тази година ще бъдат премахнати палатките на политически партии в центъра на града и..

публикувано на 30.05.24 в 12:45

„Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ утре в Стара Загора

Във връзка с националната превантивна програма „Работа на полицията в училищата“ ОДМВР - Стара Загора организира заключително мероприятие под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. То е насрочено за 31-ви май от 10.30 часа и ще се..

публикувано на 30.05.24 в 12:16

„Неразказани истории по правите улици“ се завръща през уикендите в Стара Загора

И тази година Туристическият информационен център, с подкрепата на Община Стара Загора, подновява своите летни безплатни разходки под мотото „Неразказани истории по правите улици“. Това съобщиха от общинския пресцентър. Първата инициатива ще бъде..

публикувано на 30.05.24 в 12:02

В Ямбол започва кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Пролетна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира днес общината в Ямбол. В акцията няма да се приемат инфекциозна отпадъци и материали с неизвестен състав. Кампанията ще продължи от 10 до 16 часа на паркинга зад сградата на общинска..

публикувано на 30.05.24 в 08:39

Ученически благотворителен търг събра 2 000 лв за децата от центровете от семеен тип в Стара Загора

Първият благотворителен търг организиран от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия "Гео Милев" в Стара Загора събра 2 000 лв от продажби на картини и дарения. Търгът се проведе в Градската художествена галерия под мотото "Картина за..

публикувано на 30.05.24 в 06:11