Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поскъпва цената на билета за градския транспорт в Сливен

Община Сливен
Снимка: Стоян Радев

Цената на билета на градския транспорт в Сливен се очаква да бъде повишена на 1,20 лв. от 1 май тази година. Предложението на кмета Стефан Радев трябва да бъде одобрено от Общинския съвет на сесията на 7-ми април. За извънградския транспорт е предложеното увеличение е 25% от сегашната цена на билета. Цената на билета за градски транспорт не е увеличавана от 2011 година. 

Основният мотив за поскъпването е заради увеличените цени на гориво, електроенергия, резервни части и разходи за заплати, се казва в предложението до Общинския съвет. Управителят на дружеството Енчо Петров коментира, че предложената цена е въпрос на дебат и може да бъде ограничена и до един лев.  

Предложено е да се въведат карти за пенсионерите до 70 години и над тази възраст. До сега хората над 70 години пътуваха с билет от 20 стотинки.  

Заради оптимизация състава на служителите във фирмата от няколко месеца е въведено безкондукторно таксуване. Управителят на общинския превозвач каза, че там където кондуктор напусне не се назначава нов на негово място.  

Предстои Общинския съвет да назначи конкурс за управител на „Пътнически превози", поради изтичането мандата на настоящия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Още седмица до крайния срок за подаване на документи за лаборатория "Без корени"

Остава още седмица, в която се приемат  заявки за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“ с художествени ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов. Темата на предстоящата лаборатория е свързана с  изследването  пътя на..

публикувано на 08.05.24 в 16:58

Тракийски университет организира Фестивал на знанието

За четвърта година се проведе Фестивал на знанието, организиран от Тракийски университет Стара Загора.  Домакин на събитието беше централният булевард “Цар Симеон Велики”  в  пространството пред парк Пети октомври.  В 12 отделни шатри бяха..

публикувано на 08.05.24 в 16:42

Нова маркировка ще привлича вниманието на пешеходците

Министерството на вътрешните работи води статистика за настъпилите пътно-транспортни произшествия на територията на страната. Според една такава за първото тримесечие на 2024 година на територията на област Стара Загора са станали 78 инцидента . 30..

публикувано на 08.05.24 в 16:10

Над 20 водещи фирми от региона участваха в проведената в Стара Загора трудова борса

При изключителен интерес премина проведената днес трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Стара Загора. В нея участваха над 20 фирми от областта и региона.Те обявиха 320 свободни места, основно в областта на..

публикувано на 08.05.24 в 15:55

Контрабандни надуваеми лодки, използвани и за трафик на мигранти, задържаха митничари на "Капитан Андреево"

Общо девет недекларирани надуваеми лодки и три механични помпи бяха задържани на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" при проверки, част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници",..

публикувано на 08.05.24 в 13:14

При голям интерес премина безплатното измерване на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация за ямболски пенсионери

При голям интерес премина кампанията, по време на която възрастни хора имаха възможността безплатно да измерят своята кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислород в кръвта) в пенсионерския клуб в комплекс „Хале“ до блок 7 в Ямбол...

публикувано на 08.05.24 в 13:03

В село Долно Сахране сформираха танцов състав „Загорче”

Село Долно Сахране вече си има танцов състав, който носи емблематичното име „Загорче“. Той е сформиран към Народно читалище „Иван Вазов – 1881“ и вече има първата си покана за международно участие, съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на..

публикувано на 08.05.24 в 12:53

Тракийският университет открива официално новите си корпуси

С официална церемония Тракийският университет открива днес 12 и 13 корпус, с чиито строително-монтажни дейности е завършен цялостният облик на сградата. В новите корпуси са разположени ректорското ръководство и администрацията на отдел "Ректорат",..

обновено на 08.05.24 в 09:49

31 партии и коалиции регистрираха листи за парламентарния вот в Стара Загора и областта

31 партии и коалиции подадоха документи в РИК – Стара Загора за регистрация за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Общо 321 кандидати ще участват във вота от 27-и МИР - Стара Загора. Регионът ще излъчи 11 народни представители. Това съобщи за..

публикувано на 08.05.24 в 08:51
Предавател на Радио Стара Загора, FM-107.80MHz, Свиленград

Планова техническа профилактика на УКВ предавател на Радио Стара Загора

Днес 8.05.2024 год. сряда, ултракъсовълновият предавател на Радио Стара Загора за района на гр. Свиленград с честота 107.8 МHz  е възможно да има прекъсване на излъчването за времето от 09.00 до 17.00 часа, поради редовна годишна техническа..

публикувано на 08.05.24 в 06:05