Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Хасково организира тържествено честване за празника на Българската армия 6 май

Община Хасково и Военно формирование 52 740 Хасково организират тържествено честване на 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия.

На Гергьовден, 6 май 2022г., от 10 часа на площад „Свобода“ пред паметника на Незнайния войн ще започне тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на всички български войни, отдали живота си за България.

Празникът ще продължи с концерт на Народен оркестър при община Хасково с ръководител Димчо Йорданов и солисти Фанка Койнарова и Росица Делева и специалния гост – солист Тодор Кожухаров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Затруднено е движението край Николаево заради катастрофа, има загинал

Мъж на 49 години загина при катастрофа на Подбалканския път в близост до Николаево. Сигналът за инцидента е подаден в 11:45 часа. По първоначална информация сблъсъкът е челен  между товарен автомобил "Мерцедес" , управляван от 33-годишен мъж и лек..

публикувано на 03.08.24 в 13:00

В Ямбол отново набират доброволци за овладяване на пожари и бедствия

Общината в  Ямбол поднови кампанията за набиране на доброволци, които при необходимост ще се включват в овладяване на пожари и бедствени ситуации на територията на града. Срокът за подаване на документи е до началото на октомври. Доброволното..

публикувано на 03.08.24 в 10:54

Катастрофа с ранени край Стара Загора

Трима души пострадаха при катастрофа между два автомобила на пътя между старозагорските села Ястребово и Бъдеще, съобщават от пресцентъра на полицията. Сигналът е получен в 17 часа. Ранени са водачът на единия автомобил и спътниците му - жена и дете,..

публикувано на 02.08.24 в 18:00

Въвеждат временна организация на движението в Стара Загора

За периода  от 05.08.2024г. до 01.09.2024г.   в Стара Загора ще бъде спряно движението на личен, договориран  и обществен транспорт и на МПС , извършващи транспорт за собствена сметка, по бул. „Цар Симеон Велики“ в отсечката от бул. „Свети Патриарх..

публикувано на 02.08.24 в 17:37

Локализиран е пожарът край Ракитница, пътят е отворен за движение

Пожарът край Старозагорското село Ракитница е локализиран, няма опасност за населените места. Това съобщи за Радио Стара Загора старши инспектор Михаил Михов от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.  Сигналът..

публикувано на 02.08.24 в 17:01

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Тракия" при 163 км

Временно движението по автомагистрала "Тракия“ при км 163, в посока София, се осъществява в една лента поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничено е преминаването по активната и аварийната лента. Трафикът се осъществява в..

публикувано на 02.08.24 в 16:50

Заради пожар е ограничено движението по пътя Стара Загора - Ракитница

Движението по пътя Стара Загора – Ракитница е ограничено поради задимяване причинено от пожар в района, информират от областно пътно управление – Стара Загора.

публикувано на 02.08.24 в 16:35
Снимка: община Стара Загора

Променя се маршрутът на автобусните линии в Стара Загора заради ремонти

21 автобусни линии в община Стара Загора ще се изпълняват с променен маршрут във времевия отрязък от 5 август 2024 г. до 1 септември 2024 г. Причината е, за да се осигури безопасното организиране и изпълнение на строително-ремонтните дейности по..

публикувано на 02.08.24 в 16:31
Стара Загора

11 сгради в Стара Загора са одобрени за саниране

11 жилищни сгради в община Стара Загора са одобрени за саниране в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, информират от областния информационен център. По една одобрена сграда имат и в общините Казанлък и Чирпан. Общо..

публикувано на 02.08.24 в 15:55

Творческата лаборатория „Без корени“ е първият реализиран проект на Програма „Култура“

Творческата лаборатория „Без корени“ е първият реализиран проект на новата програма „Култура“ на Община Стара Загора, съобщи Милена Желева, ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя поздрави екипа на кукления театър и добави, че проектът е бил..

публикувано на 02.08.24 в 15:23