Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Драстично се забавят проекти, заради тромави процедури на фонд "Земеделие"

Държавен фонд "Земеделие"
Снимка: Ани Петрова

Драстично се забавя реализацията на вече одобрени проекти, с осигурено европейско финансиране, заради тромавите процедури на съгласуване в Държавен фонд „Земеделие". Това принуждава общините да осигурят необходимите средства от собствените си бюджети, коментира кметът на община Тунджа Георги Георгиев, който е и член на Управителния съвет на Сдружението на общините в България. 

Основни ремонти на улици, детски градини, читалища, както и изграждане на нови детски и спортни площадки в няколко села на общинатане могат да се осъществят вече две години, заради бавните процедури в Държавен фонд „Земеделие", категоричен е Георгиев. Същевременно цените на строителните материали, необходими за ремонтите, се увеличават с всеки изминал ден.

"Ако искаме, а ние определено искаме тези обекти да се случат ще трябва разликата в цената на тези материали да я дофинансира общината" 

За обектите, които са вече с избрани изпълнители, от Фонда се очакват около 800 000 лева.

"Ако, допуснем една актуализация от 30-40 процента излиза, че общината трябва да добави 300 хил. минимум."

Същевременно крайният срок за приключване на обектите е 2023 година.

Още от категорията

Община Стара Загора

Арх. Младен Иванов е победител в конкурса за главен архитект на Стара Загора

Архитект Младен Иванов Иванов е класиран на първо място в проведения от Община Стара Загора конкурс за избор на нов главен архитект. Едва двама кандидати се включиха в процедурата. На 22 юни те участваха във втория етап по избор, за който държаха тест от 30..

публикувано на 05.07.22 в 17:19

Кога ще заработи новата обществена тоалетна в парк "Пети октомври"?

След повече от две години чакане, Стара Загора е на път отново да има… обществена тоалетна в парк „Пети октомври“. Припомняме, че заради лошото им състояние и трите градски тоалетни бяха затворени още в началото на пандемията. В края на..

публикувано на 05.07.22 в 16:25
Старши комисар Николай Колев

Бойко Рашков награди директора на ОДМВР-Стара Загора

По повод празника на МВР за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения със Заповед на Министъра на вътрешните работи с отличие „Почетен знак” на МВР - III степен е..

публикувано на 05.07.22 в 15:58
Ямбол - Център

От утре автобусите в Ямбол ще се движат с лятно разписание през делничните дни

От 6 юли, сряда, до 9 септември, петък, автобусите от градския транспорт в Ямбол ще се движат с лятно разписание през делничните дни.  Графикът на движение на превозни средства от обществения транспорт може да бъде открит на  сайта на Община Ямбол...

публикувано на 05.07.22 в 15:47

Красимир Вълчев: Реална е опасността от газова криза в България

Опасността през есента и зимата у нас да има криза с газа е реална. Това обаявиха старозагорските депутати на ГЕРБ Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова. Повод за твърдението на представителите на опозицията е липсата на яснота по отношение..

публикувано на 05.07.22 в 15:37
д-р Таня Перчемлиева

Ръст на случаите на Ковид-19 в област Стара Загора

Ръст на случаите на Ковид-19 в област Стара Загора се наблюдава през последните четири дни, като днес те са 37, но заболеваемостта остава ниска. Това съобщи за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева, директор дирекция „Надзор на заразните..

публикувано на 05.07.22 в 15:19

Плавно се увеличава броят на заболелите от COVID 19 и в Ямболска област

Плавно се увеличава броят на заболелите от COVID 19 и в Ямболска област. През последната седмица се отчита интерес към четвъртата доза за ваксиниране, информират от Регионалната здравна инспекция.   Активните случаи на Ковид в областта са..

публикувано на 05.07.22 в 15:11

Започна подаването на документи за кандидат-гимназисти

Спокойно протича първият ден от подаването на документи на кандидат-гимназистите в област Стара Загора. Това съобщи Мария Цоловска от Регионалното управление на образованието. Срокът за подаването на заявлението за първо класиране е до 7-ми,..

публикувано на 05.07.22 в 12:34

Димитровградската болница с нов модерен рентген

Болницата „Света Екатерина“ в Димитровград се сдоби с нов рентген от последно поколение . Апаратът е с големина от едва 65 см. и това ще позволява да се извършват снимки по стаите. Това съобщи началникът на клиниката по рентгенология д-р Вълчо..

публикувано на 05.07.22 в 11:53

Летни ателиета в библиотеката ще търсят възникването на изкуствата и цивилизацията в Средна гора

7 летни ателиета за деца ще се състоят през юли и август в РБ „Захарий Княжески“ – те ще включват беседи и творчески работилници за древни мегалити, тайната на металите, моделиране с глина и др. Лятната творческа програма е за деца от 10 до..

публикувано на 05.07.22 в 09:50