Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс ще определи новия началник на РУО-Стара Загора

Снимка: БГНЕС

До шест месеца МОН ще проведе конкурс за нов началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Това е записано и в заповедта, с която за временно изпълняващ длъжността е определена Милена Йолдова-Стоянова, съобщи самата тя в интервю за Радио Стара Загора. "Заповедта е подписана от министъра на образованието академик Николай Денков. С нея е определено аз да съвместявам и двете длъжности - и началник отдел „Организационно методическа дейност и контрол“ и началник на РУО-Стара Загора. Изрично е указано, че срокът е не повече от 6 месеца до провеждане на конкурс за заемане на длъжността", обясни Милена Йолдова. 

Припомняме, че досегашният началник на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова бе освободена в началото на май заради дисциплинарни нарушения. Няколко дни по-късно в свой пост във Фейсбук бившият образователен министър Красимир Вълчев обяви, че назначението е политическо. "Живеем в един доста демократичен и освободен свят, всеки има право да изразява позиция по въпросите, които го интересуват. Малко съм учудена от некоректността на информацията, която беше публикувана", коментира Милена Йолдова. 

От  януари 2018 година до сега тя има издадени 58 заповеди за заместване на титулярния началник на РУО-Стара Загора в негово отсъствие. "Когато началникът на Регионалното управление на образованието отсъства в рамките на три работни дни, той се замества от служител определен от него и с негова заповед. Когато това отсъствие е по-дълго тогава се определя със заповед на министъра на образованието по предложение на началника на Регионалното управление", обясни още Милена Йолдова, която работи в РУО-Стара Загора от 2009 година. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар в старозагорското село Дълбоки

Горят сухи треви в южния край на старозагорското село Дълбоки.  Няма пострадали и опасност за населението.  Четири пожарни автомобила са включени в овладяването на огъня, като на място са и доброволци от селото.  По информация на репортер на..

публикувано на 28.07.24 в 12:52

Прогноза за времето

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър предимно от изток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36° , в София - около 32°. В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от..

публикувано на 28.07.24 в 09:42

Над 2 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на най-пострадалите домове във Воден и Крайново

Над два милиона лева ще са необходими за възстановяване домовете на най- тежко пострадалите при пожарите в боляровските села Воден и Крайново. Общинските съветници и кметът на крайграничната община дариха месечните си възнаграждения за възстановяване след..

публикувано на 27.07.24 в 13:46

Моторист и спътничката му загинаха при катастрофа на AM „Тракия”

60-годишен моторист и 58-годишната му спътница са загинали при пътнотранспортно произшествие на автомагистрала  „Тракия“, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал на територията на област Стара Загора, на 179-ти км, в платното в посока Бургас. Сигналът на..

публикувано на 27.07.24 в 13:17

Призиви от Бузлуджа: Да се обединим

Социалисти от цялата страна се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата, където БСП отбелязва 133 години организирано социалистическо движение у нас. Знакови фигури от лявото пространство и хиляди..

публикувано на 27.07.24 в 12:14

БСП провежда традиционния си събор на Бузлуджа

133 години организирано социалистическо движение ще отбележи в събота БСП на историческата поляна под връх Бузлуджа. До тук записаните социалисти, които са заявили желание да се включат в събитието надхвърлят в пъти заявките от предходни години. 15..

обновено на 27.07.24 в 08:37

Над 5 хиляди участници очакват на мотосъбора на Старозагорските бани

За поредна година клуб „Волните ездачи“ организират национален мотосъбор край езерото на Старозагорски минерални бани. Събитието започва в петък и ще продължи до неделя. Ще се проведе и традиционния поход на мотористите от Стара Загора до..

обновено на 27.07.24 в 08:31

Базар "От деца за деца" очаква старозагорци

Деца на различна възраст ще могат да продадат, разменят или дарят свои вещи. Идеята е чрез игра и общувайки, подрстващите да се освободят от ненужните вече за тях неща. По този начин се формират и развиват предприемачески качества. Всеки може да донесе..

публикувано на 27.07.24 в 08:00

Прогноза за времето

Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна България ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°...

публикувано на 27.07.24 в 07:00

Левите сили тръгват към Бузлуджа обединени

Над 300 души, представители на 15 политически сили, подписаха в Стара Загора и дадоха начало на сформирането на т.нар. "широк ляв фронт". Документът, наречен "Обръщение към народа", ще бъде представен и на традиционния събор на социалистите на Бузлуджа..

публикувано на 26.07.24 в 17:33