Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Белослава Желева от Казанлък е Царица Роза 2022- ра/снимки/

На прекрасна церемония тази вечер Казанлък избра 54-ата си "Царица Роза". Короната тази година заслужи  Белослава Желева от Средно училище “Екзарх Антим I“. 

26 абитуриентки от Града на розите се състезаваха за титлата "Царица Роза - 2022"  Конкурсната програма се състоеше от три тура. 

В първия участничките демонстрираха танцови умения - изпълняваха ча -ча салса, туист. 

Във втория момичетата дефилираха в народни носии, а в третия  се появиха във впечатляващи официални тоалети. 

Жури с участието на културното аташе на Японското посолство Тае Хигаки, избра победителката и двете й подгласнички - Тереза Павлова от Национално училище по приложно изкуство и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ и Габриела Петкова – Професионална природо-математическа гимназия „Никола Обрешков.  

"Царица Роза -2022"  ще представлява Казанлък и България в два японски града - Фукуяма, префектура Хирошима  на Празника на розата и  Мунаката, префектура Фукуока, където ще се проведе Световен български фестивал.  Аташето по културните въпроси на Посолството на Япония у нас  връчи на Белослава Желева ,  билетите за Страната на изгряващото слънце. 

Конкурсът “Царица роза” постави началото на 119–ото издание на Празниците на розата в Казанлък. А по думите на кмета Галина Стоянова, най-прекрасното нещо е, че красотата, любовта и доброто се съхраняват и предават от поколения на поколения.  Много награди и искрените овации на публиката  получиха 26-те момичета, престрашили се да се качат на сцената. За невероятното настроение допринесоха балетни формации от Стара Загора и Казанлък, яркото присъствие на сцената на водещия конкурса-спектакъл Руслан Мъйнов и брилянтните му музикални изпълнения.  

Какви бяха първите думи на победителката, очаквала ли е тя да бъде избрана, какво планира в следващите 5 години, за какво мечтае - чуйте в първото интервю на Царица Роза 2022 Белослава Желева 
Галерия

Още от категорията

Близо 400 000 лева за детски площадки и кътове за спорт в община Тунджа

Близо 400 хил. лева са предвидени в бюджета на община Тунджа за изграждането на детски площадки и кътове за отдих и спорт. През последните няколко години, в близките до Ямбол села, имоти са закупили много млади семейства, което налага обновяване на..

публикувано на 21.05.22 в 13:53

Конференцията на БСП избра адвокат за председател в Стара Загора

Велина Атанасова е новият председател на общинската организация на БСП-Стара Загора. Адвокатът по професия заменя на позицията Валентина Бонева. Кандидатурата на Атанасова е получила подкрепата на всички 97 делегати, взели участие в 49-та..

публикувано на 21.05.22 в 13:18

Пореден инцидент с пострадал колоездач в Стара Загора

27-годишен колоездач пострада на пешеходна пътека в Стара Загора. Инцидентът е станал около 10:30 часа тази сутрин на кръстовището на улица „Хаджи Димитър Асенов“ и бул. Цар Симеон Велики“, когато такси удря преминаващ колоездач, съобщи репортер на..

публикувано на 21.05.22 в 11:38

Общинската конференция на БСП-Стара Загора избира нов председател

БСП избира нов председател на общинската организация в Стара Загора. 157 делегати по списък имат право на участие в 49-та конференция на социалистите. Те трябва да  изберат нов председател на организацията. До тази процедура се стига след оставка на..

публикувано на 21.05.22 в 09:35

На 21 май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май Православната църква почита Светите равноапостоли Константин и Елена.  През 313 г. имеператор Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия. Майка му - царица Елена - открива кръста,..

публикувано на 21.05.22 в 09:30

На старта на лятото: Предизвикателства пред круизния туризъм

Круизната индустрия не е особено чувствителна към сътресенията и кризите в икономиката и финансите, силно обаче се влияе от социално-политическите явления. Войната в Украйна играе твърде негативна роля за круизното мореплаване. Това коментира в..

публикувано на 21.05.22 в 09:15
Снимка : Община Стара Загора

В навечерието на 24 май връчиха наградите "Стара Загора" и "Млада Загора"

В навечерието на един от най-светлите и обични български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на тържествена церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“..

публикувано на 20.05.22 в 22:02

Родителите на седем украински деца са подали заявления за записване в ямболски училища

От началото на следващата учебна година в ямболските училища и детски градини ще  могат да бъдат записани украинските деца, чиито родители са подали заявления в Регионалното управление на образованието. До септември на децата ще бъде завършено и..

публикувано на 20.05.22 в 18:56

Дете с тротинетка пострада на централен булевард в Стара Загора /обновена/

Дете на възраст около 10 години с тротинетка беше блъснато от лек автомобил в центъра на Стара Загора. Инцидентът е станал в 15,30 часа на кръстовището на булевардите "Св.Патриарх Евтимий" и "Цар Симеон Велики", сигнализираха слушатели на Радио Стара..

публикувано на 20.05.22 в 16:45

Радио Стара Загора навършва 86 години

Радио Стара Загора навършва 86 години. На 20 май 1936 г. началникът на радиоразпръскването в България, видният интелектуалец Панайот Тодоров, познат с артистичния си псевдоним Сирак Скитник, издава разпоредба да започне редовно програмно..

публикувано на 21.05.22 в 07:00