Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Огнено шоу и творчески работилници ще има в Ямбол в Европейската нощ на музеите

Снимка: Община Ямбол

Музика, танци, занимателни игри и огнено представление включва Програмата на европейската нощ на музеите в Ямбол. От 17 до 23 часа експозициите в регионалния исторически музей, етнографският комплекс и Безистена могат да бъдат разгледани безплатно. 

„Безистенът – място за срещи" е мотото, под което ще премине програмата в Културно-информационния център, като целта е да се покаже неговата многофункционалнст, подчерта Елена Куманова.

Експозиционните зали на Безистена, които са разположени на три нива- Минало, Настояще и Бъдеще, като посетителите, които обичат предизвикателствата ще имат възможност да се включат и в занимателна игра, наречена „Откриватели на Арт и Факти". В помощ на откривателите ще бъдат младите екскурзоводи от гимназията по туризъм „Алеко Константинов". 

Огненият спектакъл „Пробуждане" на „Жар театър" ще започне малко след 22 часа.

Към градските развлечения в миналото е насочена програмата в Етнографски комплекс „Каргон". Там посетителите ще имат възможност да се потопят в атмосферата на мелодиите от началото на ХХ век и да си припомнят вкуса на сладките изкушения. Ретро атмосферата ще бъде допълнена с пъстрите образи от улиците на стария Ямбол в спектакъла на Театрална група „Палечко" с ръководител Атанас Жеков.


Още от категорията

Близо 400 000 лева за детски площадки и кътове за спорт в община Тунджа

Близо 400 хил. лева са предвидени в бюджета на община Тунджа за изграждането на детски площадки и кътове за отдих и спорт. През последните няколко години, в близките до Ямбол села, имоти са закупили много млади семейства, което налага обновяване на..

публикувано на 21.05.22 в 13:53

Конференцията на БСП избра адвокат за председател в Стара Загора

Велина Атанасова е новият председател на общинската организация на БСП-Стара Загора. Адвокатът по професия заменя на позицията Валентина Бонева. Кандидатурата на Атанасова е получила подкрепата на всички 97 делегати, взели участие в 49-та..

публикувано на 21.05.22 в 13:18

Пореден инцидент с пострадал колоездач в Стара Загора

27-годишен колоездач пострада на пешеходна пътека в Стара Загора. Инцидентът е станал около 10:30 часа тази сутрин на кръстовището на улица „Хаджи Димитър Асенов“ и бул. Цар Симеон Велики“, когато такси удря преминаващ колоездач, съобщи репортер на..

публикувано на 21.05.22 в 11:38

Общинската конференция на БСП-Стара Загора избира нов председател

БСП избира нов председател на общинската организация в Стара Загора. 157 делегати по списък имат право на участие в 49-та конференция на социалистите. Те трябва да  изберат нов председател на организацията. До тази процедура се стига след оставка на..

публикувано на 21.05.22 в 09:35

На 21 май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май Православната църква почита Светите равноапостоли Константин и Елена.  През 313 г. имеператор Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия. Майка му - царица Елена - открива кръста,..

публикувано на 21.05.22 в 09:30

На старта на лятото: Предизвикателства пред круизния туризъм

Круизната индустрия не е особено чувствителна към сътресенията и кризите в икономиката и финансите, силно обаче се влияе от социално-политическите явления. Войната в Украйна играе твърде негативна роля за круизното мореплаване. Това коментира в..

публикувано на 21.05.22 в 09:15
Снимка : Община Стара Загора

В навечерието на 24 май връчиха наградите "Стара Загора" и "Млада Загора"

В навечерието на един от най-светлите и обични български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на тържествена церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“..

публикувано на 20.05.22 в 22:02

Родителите на седем украински деца са подали заявления за записване в ямболски училища

От началото на следващата учебна година в ямболските училища и детски градини ще  могат да бъдат записани украинските деца, чиито родители са подали заявления в Регионалното управление на образованието. До септември на децата ще бъде завършено и..

публикувано на 20.05.22 в 18:56

Дете с тротинетка пострада на централен булевард в Стара Загора /обновена/

Дете на възраст около 10 години с тротинетка беше блъснато от лек автомобил в центъра на Стара Загора. Инцидентът е станал в 15,30 часа на кръстовището на булевардите "Св.Патриарх Евтимий" и "Цар Симеон Велики", сигнализираха слушатели на Радио Стара..

публикувано на 20.05.22 в 16:45

Радио Стара Загора навършва 86 години

Радио Стара Загора навършва 86 години. На 20 май 1936 г. началникът на радиоразпръскването в България, видният интелектуалец Панайот Тодоров, познат с артистичния си псевдоним Сирак Скитник, издава разпоредба да започне редовно програмно..

публикувано на 21.05.22 в 07:00