Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмокласници и десетокласници се явяват на изпит по български език

Снимка: БГНЕС

Над 110 000 седмокласници и десетокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература (БЕЛ) днес. Те ще положат изпитите в училищата, в които учат. Ще се допускат в сградите срещу документ за самоличност. Трябва да пишат с черен химикал, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Изпитът за седмокласниците започва в 10 часа, а за десетокласниците от 9 часа.

2892 седмокласници от област Стара Загора ще се явят на националното външно оценяване по български език и литература, което започва в 10.00 часа днес. Те трябва да положат изпит в 89 училища, съобщи временно изпълняващия длъжността началник на  Регионалното управление на образованието в Стара Загора Милена Йолдова.

Тя добави, че още 2237 десетокласници ще се явят на националното външно оценяване по български език в област Стара Загора. Изпитът също е днес, но от  9.00 часа и ще се проведе в 41 училища.

Националното външно оценяване за седмокласници и десетокласници по математика ще се проведе на 16 юни каза още Милена Йолдова. 

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летни STEM лагери в Стара Загора

Асоциация IT Стара Загора организира безплатни образователни STEM лагери за ученици от 9 до 12 години по време на лятната ваканция. Инициативата STEM Summer Camp е насочена към деца, които имат интерес към науката, технологиите, инженерството и..

публикувано на 06.06.24 в 09:25

Тракийският университет вече и в Червен бряг

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов и проф. Нели Грозева, зам.-ректор по учебната и информационна дейност на Тракийския университет, тържествено дадоха старт на кандидатстудентската кампания пред общинските съветници, техния председател Петьо..

публикувано на 06.06.24 в 09:05
Станционна градина, Стара Загора

Предимно слънчево ще бъде времето в четвъртък

През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32° ...

публикувано на 06.06.24 в 05:11

Разширяват граничен пункт "Капитан Андреево"

Има обявена обща поръчка за разширяването на ГКПП "Капитан Андреево". В бюджета са отделени 50 млн. лв., обяви при посещение там днес служебният премиер Димитър Главчев. Той допълни, че предстои да се изгради втори терминал на пункта и да се разшири с..

публикувано на 05.06.24 в 19:02

Буря нанесе големи щети в Хасково

Съборени дървета, смачкани коли и наводнени улици след силна буря в Хасково, разразила се в късния следобед в Хасково. Бедствието удари областния град, а по-късно и региона. Навсякъде падна градушка. На места в Хасково ледените късове са били с големина..

публикувано на 05.06.24 в 18:59

С кредити и изкупуване на тока от ТЕЦ 2 гарантират бъдещето на „Марица-изток“

Предприети са достатъчно мерки за гарантиране работата на „Мини Марица-изток“ и топлоцентралите в енергийния комплекс. Това коментира служебният министър на енергетиката Владимир Малинов на среща в Раднево за бъдещето на комплекса „Марица-изток“...

публикувано на 05.06.24 в 18:53
Георги Георгиев

Административният съд в Стара Загора: Полицейският арест на Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или..

публикувано на 05.06.24 в 18:07

Пожар унищожи апартамент в старозагорския кв. "Железник"

Голям пожар в жилищен блок на ул. "Старозагорско въстание" №24 разтревожи жителите на кв. "Железник". Сигналът за огъня е подаден на тел. 112 малко след 14.00 часа, съобщиха от РДПБЗН-Стара Загора. Пожарът е възникнал в апартамент на 7-я етаж. За щастие..

публикувано на 05.06.24 в 16:20

Откриха ремонтираното читалище в Ново село

Читалището е най-важната сграда в едно село, понякога кметовете се стараят повече за кметствата, но аз мисля, че вниманието трябва да е върху средището на духовност. С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров прекрачи прага на ремонтираното..

публикувано на 05.06.24 в 16:15

Вдигат пътните блокади край Гълъбово

Протестиращите на пътя Гълъбово - Мъдрец вдигат блокадите си от 16.00 часа.  Това стана ясно след тяхна среща на място със служебния премиер Димитър Главчев и регионалния министър Виолета Коритарова.  Главчев и Коритарова донесоха на..

публикувано на 05.06.24 в 16:04