Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново обгазяване на Димитровград със серен диоксид три пъти над нормата

ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград

Автоматичната измервателна станция на РИОСВ-Хасково в Димитровград е отчела превишаване на допустимия праг със серен диоксид повече от три пъти над нормата. Обгазяването на града се е случило в рамките на час между 18ч. и 19ч. на 20 юни, понеделник. Това разкри директорът на РИОСВ-Хасково Наталия Пачеманова. При допустими стойности от 350 микрограма на куб. м. серен диоксид измервателната станция в Димитровград е отчела нива от 1164. Извършена е проверка в заработилата отново централа „Марица 3“ в града. По думите на Пачеманова конкретни нарушения не са установени, но остават съмненията, че неорганизирани емисии от централата, каквито са установявани при други проверки на експерти от РИОСВ в предходни дни, могат да бъдат причина за обгазяването на Димитровград. 

Интервю на Христо Христов с директора на РИОСВ-Хасково Наталия Пачеманова:


По публикацията работи: Живко Иванов

Още от категорията

Ротация или избори 2 в 1?

Въпреки противоречията между партньорите в управлението политологът Ивайло Илиев изрази съмнение в ефира на Радио Стара Загора, че страната ще отиде към избори 2 в 1 през юни. Според анализатора преговорите между формациите, съставляващи..

публикувано на 04.03.24 в 12:06
снимката е илюстративна

До 50 метра е намалена видимостта на проход Шипка заради мъгла

До 50 метра заради мъгла е намалена видимостта на проход Шипка, съобщи за радио Стара Загора дежурният Областно пътно управление Николов.  На по-усойните места - Казанлък, Павел баня, както и на проход Шипка, пътните настилки са частично заледени, но..

публикувано на 04.03.24 в 07:05

На Трети март в Гурково бе открит възстановеният паметник, белязал пътя на генерал Гурко и неговата войска

В Гурково беше осветен възстановеният паметник, белязал пътя на великия руски пълководец генерал Гурко и неговата войска в местността „Корията“. Над 30 години това място тънеше в забрава, както и паметника в разруха. „За един месец родолюбиви жители..

публикувано на 03.03.24 в 16:56

Хасково празнува 146 години от Освобождението на България от османско владичество

С ритуал по издигане на Националното знаме пред Община Хасково и тържествена церемония в памет на знайните и незнайни герои, загинали за свободата на Отечеството, започна празничният 3 март в Хасково. Пред героизма на жетвите се преклониха кметът на..

публикувано на 03.03.24 в 15:16

В Павел баня почетоха героите на свободата

Почит към геройски загиналите за свободата на България отдадоха днес жителите на община Павел баня. Онези, които не се качиха на емблематичния връх, се събраха в центъра на балнеоложкото градче и, заедно с кмета Иса Бесоолу и неговия екип, поднесоха венци и..

публикувано на 03.03.24 в 14:36

Тристаметровото национално знаме поведе старозагорци на шествие в чест на Трети март

 За поредна година в Стара Загора шествието в чест на Националния празник Трети март бе поведено от тристаметровия национален флаг. В похода на националния трибагреник се включиха почетна гвардейска част и стотици старозагорци.   Началото на..

публикувано на 03.03.24 в 13:44

Освирквания за Желязков и овации за Радев пред Паметника на свободата

С освирквания и викове оставка част от хората събрали се на Шипка посрещнаха словото на председателя на Народното събрание Росен Желязков, под чийто патронаж се провеждат честванията на Националния празник на паметния връх. В словото си Желязков..

публикувано на 03.03.24 в 12:18

Хиляди българи се събраха пред Паметника на свободата

От ранни зори хиляди българи от цялата страна се изкачват на Шипка, за да отдадат почит пред Паметника на свободата навръх националния празник 3 март.  В прохода вече са се образували километрични опашки от паркирали автомобили и автобуси на хора,..

публикувано на 03.03.24 в 10:46

Шествие с 300-метровия трибагреник за 3 март в Стара Загора

Старозагорци посрещат 3 март с традиционното вече паметното шествие с 300-метровия национален трибагреник. Честванията започват с молебен за България в катедралния храм „Св. Николай Мирликийски“, а малко след 10 часа, едновременно пред всеки паметник в..

публикувано на 03.03.24 в 09:10

По случай 3 март знакови сгради и паметници са осветени в цветовете на националния трибагреник в Ямбол

Националният празник тържествено ще бъде отбелязан в Ямбол с военен ритуал, шествие и   туристически поход "По стъпките на Освобождението". По случай Трети март знакови сгради и паметници са осветени в цветовете на националния трибагреник.  В..

публикувано на 03.03.24 в 09:01