Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Павел баня търси средства за ремонт на общинския плаж

Около 1 милион и 500 хиляди лева са необходими на Община Павел баня за ремонт на общинския плаж. Това съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора в курортния град кметът Иса Бесоолу. Припомняме, че общината си върна собствеността на съоръжението преди година и половина. След проведена среща е изпратено писмо до Басейнова дирекция с искане за ползване на минерална вода.

"Все още няма отговор. Общинските съветници също работят за каузата. Само за басейна са необходими 650 хиляди лева. Той е най-големият в област Стара Загора с площ от 1200 квадратни метра."

Иса Бесоолу допълни, че е започнал ремонт на автогарата. По думите му тя си има собственик и с него е договорено да бъде направена пълна реконструкция на сградата. Той увери, че ще направи всичко възможно гарата да заработи.

В община Павел баня продължават ремонтите на пътищата и водопреносната мрежа. До края на октомври трябва да приключат ремонтите на старата и новата сграда на Общината. Предстои и откриването на още два големи хотела, тъй като се отчита увеличение на туристопотока, каза още Иса Бесоолу. 

По публикацията работи: Николета Петрова

Още от категорията

Частично бедствено положение заради пожара в Полски градец, хеликоптер се включи в гасенето (Обновена)

Хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи в гасенето на пожара в землището на село Полски градец, Община Раднево. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на..

обновено на 11.08.22 в 18:44

Производители на праскови остават в протестна готовност

Производителите на праскови в Сливенско остават в готовност за протестни действия срещу изкупните цени на продукцията им, въпреки проведената среща днес с представители на единственото преработвателно предприятие в региона. За тази готовност потвърди..

публикувано на 11.08.22 в 17:34

Отпадна бедственото положение в Хасковско

Бедственото положение в общините Свиленград, Любимец, Харманли и Хасково изтече, съобщиха от областната администрация в Хасково.  Към момента пожарникарите работят край тополовградското село Светлина, а булдозери правят просеки. Възникналият пожар между..

публикувано на 11.08.22 в 17:30

Продължава гасенето на пожара в село Брягово, гори широколистна гора край село Светлина

Продължава работата по гасенето на пожара в село Брягово. В стамболовското село Пътниково огнената стихия, която възникна вчера следобед, е вече овладяна. Там остава един дежурен екип от пожарникари. Този следобед се е подпалила широколистна гора..

публикувано на 11.08.22 в 16:28

Трудни доставки и високи цени на твърдите горива в търговските складове

Недостиг на дърва за огрев и двойно по-високи цени в сравнение с миналата година. Това установи репортерската ни проверка по тържищата в Стара Загора. Собственици на складове прогнозират, че затрудненото снабдяване и завишеното търсене с наближаване на..

публикувано на 11.08.22 в 16:26

Пожар бушува в района на селата Полски градец и Светлина

Пожар е избухнал днес следобед на границата на област Хасково и Стара Загора в района на селата Полски градец и Светлина. Огънят е тръгнал от  изоставена бадемова градина, засегнати са и  сухи треви, съобщи за радио Стара Загора Иван Чолаков,..

публикувано на 11.08.22 в 15:57

Затварят пътя към Бузлуджа тази събота следобед

За осигуряване на нормалното провеждане на състезанието по колоездене за Купа „Шипка" на територията на община Казанлък на 13.08.2022г., събота,  от  16:30 ч. до   19:00ч.  на  13.08 .2022г.  се въвежда временна организация на движение със..

публикувано на 11.08.22 в 14:50

Участък от улица „Търговска“ в Ямбол ще бъде затворен за ремонт на 12 август

В петък, 12 август, улица „Търговска“ – в участъка от улица „Срем“ до улица Граф Игнатиев“, ще бъде затворена поради полагане на последен пласт асфалт. Движението на автомобили  ще бъде ограничено през целия ден, а на автобусите от градския..

публикувано на 11.08.22 в 14:43

Лек ръст на подадените заявления за помощи за отопление

5010 заявления за целева помощ за отопление са подадени към 11 август в област Стара Загора в регионалната  дирекция Социално подпомагане. Най-много-1700, са от жители на Община Стара Загора, каза в ефира на радио Стара Загора Павлина Делчева,..

публикувано на 11.08.22 в 14:41

Втори ден продължават опитите да бъде ограничен пожара в Ямболско

Втори ден продължават опитите да бъде ограничен пожара в Ямболско, между селата Раздел, Малко Кирилово и Голям дервент, където горят над 3600 дка ниска растителност, но са засегнати и терени с широколистна и иглолистна гора.  На място са шест..

публикувано на 11.08.22 в 13:04