Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От 1 юли НЗОК поема отпускането на помощни средства за хора с увреждания

| обновено на 01.07.22 в 05:47
Снимка: БНР

От днес  администрирането на процеса по договаряне, отпускане, заплащане и контрол на помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия, както и техните ремонти, преминават в Националната здравноосигурителна каса и съответно в районните каси по места. До момента тези дейности се извършваха от Агенция „Социално подпомагане“. 

Системата е в готовност да поеме този ангажимент в услуга на пациентите, заяви за Радио Стара Загора директорът на Районната здравноосигурителна каса в Стара Загора д-р Жулиета Здравкова. Тя увери, че тази административна промяна няма да натовари излишно потребителите на въпросните услуги. 

Д-р Здравкова посочи как гражданите могат да получат пълната информация по темата.

Цялото интервю на Теодора Иванова с д-р Жулиета Здравкова може да чуете в прикачения файл.
По публикацията работи: Десислав Тенев

Още от категорията

Очакваме рекорден в историята на „Мини Марица – Изток“ добив

6800 души работят в трите на комплекса и това е най-ценното за нас. Най-ценният ни капитал са хората, каза за Радио Стара Загора изпълнителният директор на „Мини Марица – Изток“, Илза Чинкова. " Тази година ние подписахме с нашите социални..

обновено на 18.08.22 в 09:51

Кметът на Раднево: Ще пазя бъдещето на комплекс "Марица изток"

Община Раднево е в стабилно финансово състояние , увери кметът Теньо Тенев. Според него това се дължи на правилното и целево изразходване на средствата, което пък позволило да бъдат увеличени и заплатите на всички служители за втори път тази година с..

обновено на 18.08.22 в 09:17

Шофьорка удари патрулка, ранен е полицай

Пътен инцидент  стана тази сутрин в Казанлък. Докато полицията отцепваше движението заради пожара край военния полигон над града, кола се вряза в патрулния автомобил. Цяла нощ продължи гасенето на пожара край Казанлък При произшествието е..

публикувано на 18.08.22 в 08:56

Православната църква отбелязва Успение на Св. Иван Рилски

На 18 август православната църква почита църковния празник Успение - заспиване, на Свети Иван (Йоан) Рилски, обявен за небесен покровител на българския народ. По традиция в Рилския манастир се отслужва литургия в памет на Свети Иван Рилски, който е..

публикувано на 18.08.22 в 08:27

Цяла нощ продължи гасенето на пожара край Казанлък

Продължава гасенето на пожара край Казанлък. Екипи на пожарната, военни, горски и доброволци, през цялата нощ изграждаха периметър около огъня, за да не допуснат разрастването му.  Продължава битката с пожара край Казанлък (ВИДЕО/СНИМКИ)..

обновено на 18.08.22 в 08:16

Енергийният министър ще инспектира газовата връзка с Гърция

Служебният министър на енергетиката Росен Христов ще инспектира българския участък на Междусистемната газова връзка България - Гърция. Обиколката му ще започне от газоизмервателна станция Стара Загора и ще завърши на Диспечерския център, разположен до..

публикувано на 18.08.22 в 07:54
Зам.кметът на Хасково Динко Тенев и кметът на село Брягово – Делчо Митев

Община Хасково работи от месец март по превенция срещу пожари

И тази година в Хасковска област в разгара на лятото почти всеки ден бушуват пожари. Прави впечатление обаче, че в община Хасково има само един пожар от всички досега 10 пожара. Оказва се, че от кметството, пожарната, военнослужещите са работили..

публикувано на 18.08.22 в 07:50

1189 са новите случаи на коронавирус

1189 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6103 теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са над 19% от взетите проби. 3 души са починали с COVID-19, като оздравели са отчетени 2147. В болница са настанени 1024..

публикувано на 18.08.22 в 06:23

Продължава битката с пожара край Казанлък (ВИДЕО/СНИМКИ)

Продължава гасенето на големия пожар , който възникна този следобед на полигон „Тюлбето“ край Казанлък.  В потушаването му участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и..

обновено на 17.08.22 в 22:01

Затвориха пътя Казанлък - Мъглиж заради пожара на полигона (ВИДЕО)

Временно е ограничено движението по пътя Казанлък – Мъглиж  поради задимяване, съобщиха от АПИ. Пушекът, който ограничи видимостта, е от пожара, който възникна по-рано през деня на военния полигон "Тюлбето" в Казанлък.  В потушаването му се включи..

публикувано на 17.08.22 в 19:25