Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

През септември обявяват програмата на казанлъшкия театър за новия сезон

Снимка: Светослава Кузманова

Децата да влязат в театъра-там, където се случва магията. Това е една от първите задачи, които си поставя временно изпълняващият длъжността директор на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък Веселин Плачков.  

Целият репертоарен план ще стане ясен през месец септември, но директорът увери, че вече има яснота за предстоящите заглавия, а амбицията му е за съвместна работа с някои от най-изявените режисьори, за да бъдат поставени силни заглавия.

„Има обща яснота в моята глава и на екипа. Ще заложим на не много на брой заглавия, но ще гледаме да изчистим всички подводни камъни, така че творческите продукти да са конвертируеми и да могат да обикалят не само региона, но и България.

Иска ми се да таргетирам така, че репертоарът да обслужва нуждите така, че да има пиеси както за възрастни, така и за учениците, които са много важни“.

В най-скоро време предстои да се въведе и една позабравена театрална форма-кафе-театър или кабаре. „Предварително казвам, че това няма да бъде опошлена форма, а нещо, което да бъде близко до самите артисти, да изходим от тяхното чувство за хумор, с много песни, танци, гости.

Някъде около пет заглавия смятаме да има през новия сезон и за да не звучи само поканата от медиите, смятаме и чрез нас казанлъчани да сложат на първо място казанлъшкия театър преди всички гостуващи.

Аз съм респектиран от адаптивността на артистите, които има тук... Имам намерение да „отгледам“ театрална публика в Казанлък", каза Плачков.

Какво още сподели временно изпълняващият длъжността директор на казанлъшкия Общински театър "Л. Кабакчиев" Веселин Плачков за бъдещето на културната институция, може да чуете в прикачения звуков файл.
По публикацията работи: Гергана Събева

Още от категорията

Лятна Музикална Академия в град Шипка

"Академия Роза" за втори път събра музикални таланти

В Долината на тракийските царе, между град Шипка и село Шейново, има едно място, прегърнато от зеленина. В ограден двор, с красиво аранжирани цветни пространства, са намира розоварна с дестилерия. Там освен ухание на рози, по това време на годината,..

публикувано на 12.08.22 в 09:50
Георги Горелски с оркестъра на Христо Ташев от Димитровград.

Фестивал възражда песните на Георги Горелски в родното му село Търнава

Читалището във врачанското село Търнава организира фолклорен фестивал "Ехо в родния край" , посветен на народния певец Георги Горелски.  Над 500 участници ще запеят песните на именития изпълнител, познат от записите в Радио Стара Загора и Радио София...

публикувано на 12.08.22 в 07:00

С три премиери концертите „Пеещи артисти“ тръгват от Стара Загора

Плеяда български актьори, певци и музиканти ще гостуват в Стара Загора на обновения Летен театър на 11 септември от 20ч. Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Койна Русева, Добрин Досев, Николай Урумов, Стефания Колева, Милена Маркова, Катерина..

публикувано на 11.08.22 в 11:23

Чудомировите нашенци ще оживеят в музея на твореца в Казанлък

 Добре познатите „нашенци“  на Чудомир от средата на миналия век ще оживеят в Литературно-художествената къща музей  в любимия му Казанлък. „Героите на Димитър Чорбаджийски ще проговорят с гласове на известни артисти по проекта „Интерактивна..

публикувано на 10.08.22 в 15:11

Четири изкуства си дават ежедневна среща в центъра на Ямбол

При последното ми гостуване в  града на Диана – Ямбол,се отбих да изпия кафето си в  арт кафето на центъра, до Безистена.   В светлия, кокетен и много уютен салон за кафе ме  посрещат усмивките на бармана и сервитьора, а от ъглите звучи..

публикувано на 09.08.22 в 18:04

Започна продажбата на билети за оперните спектакли на яз. "Копринка"

Продажбата на билети за оперните спектакли на Държавна опера – Стара Загора на брега на язовир „Копринка" вече започна от началото на тази работна седмица.  Това съобщиха от пресцентъра на община Казанпък. Срещу 20 лева от Културно-информационния център..

публикувано на 09.08.22 в 10:51
Казанлък

Пътуващ кинофестивал гостува в Казанлък

От 10 до 13 август жителите и гостите на Казанлък ще могат да се насладят на съвременното българско кино. Пътуващият кинофестивал „Филмирай“ ще гостува в града на розите с някои от най-новите български филмови заглавия. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 09.08.22 в 09:59
Jam on the River - Дебнево 2022

Фолклор, джаз и етно музика на Jam on the River - Дебнево 2022

На 12 и 13 август в подножието на Троянския Балкан ще се проведе четвъртият международен  фестивал на музиката и изкуствата Jam on the River  2022 . Нестандартният фест в покрайнините на троянското село Дебнево съчетава магията на изкуството и..

публикувано на 08.08.22 в 22:26

Отиде си голям приятел на Радио Стара Загора – Стоян Николов - Торлака

Разкази по северозападен, малко циничен начин и изцяло на северозападен диалект. Разкриващ цялата душевност на хората от този край, както и на абсурдността, в която живеят. Майсторлъкът на Торлака започна от „ Северозападен романь “. Да, романът..

публикувано на 05.08.22 в 21:40

Започват Богородичните празници в Шипка

   От 8-ми до 15-ти август в гр. Шипка ще се проведат традиционните „Богородични празници“. В програмата на празниците по повод Деня на града са включени документален филм за кавалджията Васил Денев от Шипка, състезания по колоездене за Национална купа..

публикувано на 08.08.22 в 08:05