Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Новоизбраният кмет на община Нова Загора встъпи в длъжност

Снимка: Община Нова Загора

Новоизбраният кмет на община Нова Загора Галя Захариева встъпи в длъжност, съобщиха от общинския пресцентър.

Първата жена - кмет на общината, положи клетва на тържествена сесия на Общински съвет – Нова Загора. Пред областния управител Веселин Вълчев и пред местните парламентаристи тя се закле да спазва Конституцията и законите на страната, във всичките си действия да се ръководи от интересите на хората и да работи за тяхното благоденствие. След положената клетва, изпълняващият временно длъжността кмет Ивайло Енев й връчи знаците - символ на властта.

„Искам да обещая, че винаги ще бъда добър кмет, който ще създава мостове на обединение, а не пътища на разделение“, бяха първите думи на Захариева към присъстващите и всички новозагорци.

Галя Захариева, издигната от ПП ГЕРБ, спечели частичните избори на 3 юли от първи тур с общо 4209 действителни гласа.


По публикацията работи: Светлана Димитрова

Още от категорията

Пожар гори край Свиленград

Пожар избухна този следобед край Свиленград в местността „Яръка“. Пламъците са тръгнали в сухи треви и са се прехвърлили в акациева гора. Работата по гасенето е затруднена заради силния вятър. Огънят вече е обхванал и местността "Брантията" ...

публикувано на 08.08.22 в 18:34

В Ивайловград вече няма река

Малката река „Вришка“, която преминава през Ивайловград, е напълно пресъхнала. Проверка на ВиК Хасково установила, че до този момент там се е отичала питейна вода и след отстраняване на течове по тръбите тя е спряла. Жители на града все пак са..

публикувано на 08.08.22 в 16:42
МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Близки изоставили пациент в болницата в Сливен, не плащат за операцията му

62-годишен мъж е оставен от близките си на грижата на служителите в Областната болница на Сливен "Д-р Иван Селимински“. За това сигнализира зам.-директорът  на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов. Мъжът е настанен в лечебното заведение със..

публикувано на 08.08.22 в 16:30

Инициативи за Международния ден на младежта в Стара Загора

Международният младежки център в Стара Загора с прояви за 12 август – Международен ден на младежта, съобщават от пресцентъра на общината. Старозагорският център е и първият у нас, който създава образователна ескейп стая на своя територия. Тя ще носи..

публикувано на 08.08.22 в 16:24

Укрепват Потопената църква

Продължават усилията за укрепване на Потопената църква „Свети Иван Рилски“ на язовир Жребчево. Основната цел е тя да стане безопасна за посещение. Има подготвени две колони със свод, които да допълнят западната врата. Ще се прегледат и зидовете,..

публикувано на 08.08.22 в 16:17
Драматичен театър

Драматичен театър „Гео Милев“ подготвя премиера и пребазиране

Вече се прави организация за временно преместване на трупата на Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора, докато тече ремонт на сградата, в която се помещава. Все още няма яснота кога ще започне работата, но вече се подготвят варианти за..

публикувано на 08.08.22 в 16:10

На 8 октомври освещават храм „Св. Игнатий Старозагорски“

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан посети храм „Св. прпмчк Игнатий Старозагорски", където в момента текат последни довършителни работи. „Голямото ни желание беше за тазгодишния празник на града да завършим това богоугодно дело...

публикувано на 08.08.22 в 12:34

Девет болни с Ковид в болницата в Свиленград

Девет са болните от Ковид настанени в Многопрофилната болница в Свиленград. Болестта  протича доста по-леко от предишните случаи -  през миналата зима и пролетта. „Вероятно са случаи или модификации на Омикрон-варианта. При необходимост освен 10-тте..

публикувано на 08.08.22 в 12:27

Пет златни отличия за старозагорските читалища на събора в Копривщица

С пет златни отличия – индивидуални и колективни, се завърнаха 11-те читалища, които предствавиха Стара Загора по време на XII Национален събор на народното творчество, провело се през почивните дни в Копривщица. В съботния ден, на втора сцена на..

публикувано на 08.08.22 в 10:23

До 21 август ще станат ясни пълните листи на БСП за изборите

Бившият социален министър Гьорги Гьоков отново ще води листата на социалистите в Стара Загора на предстоящите парламентарни избори. В интервю за Радио Стара Загора той коментира, че партията ще излезе с положителни послания на тези изборите. „..

публикувано на 08.08.22 в 09:50