Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слагат маркировка на пътя Стара Загора-Чирпан до 20 юли

До 20 юли на пътя Стара Загора – Чирпан трябва да има поставена маркировка. Това се казва в отговор на Министерството на регионалното развитие и благоустройството до неправителствената организация „Спаси Стара Загора“. 

„Системата е тромава и трябва постоянно да им се обръща внимание“, коментира в интервю за Радио Стара Загора едно от лицата на „Спаси Стара Загора“ Тодор Иванов.

Той бе категоричен, че Сдружение „Спаси Стара Загора“ не е обвързано с политически партии, а мотивът за създаването му е желанието на членовете му да помагат за развитието на Стара Загора. 

Цялото интервю с Тодор Иванов чуйте в звуковия файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кольо Кавръков и Мая Иванова с нова експедиция към Хималаите

На пътешествие към базовия лагер на осемхиледния връх Анапурна в Хималаите се отправят председателя на Турситическо дружество „Еделвайс“ Павел баня Кольо Кавръков и партньорката му във високопланинските изкачвания Мая Иванова. Това ще е третото..

публикувано на 30.04.24 в 13:53

Искат областият управител на Хасково да спре решение за фотоволтаичен парк

Областният управител на Хасково да спре решението на общинския съвет, което касае изграждането на фотоволтаичен парк край селата Книжовник и Долно Воиводино. За това призоваха днес от групата на  „Спаси Хасково“, които смятат, че сделката е..

публикувано на 30.04.24 в 12:53
Парк

Оргинизират туристически поход на 1 май в Стара Загора

Еднодневен туристически поход под надслов „Животът изисква движение“ организират на 1 май от Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Образователен и туристически център „Кукуряк“...

публикувано на 30.04.24 в 11:39

На 11 май награждават талантливите млади математици на Стара Загора

Талантливите млади математици ще бъдат отличени в Стара Загора на церемония в Стара Загора. Награждаването се организира за поредна година в навечерието на 24 май от фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по..

публикувано на 30.04.24 в 10:17

Подменят водопроводите в николаевското село Едрево

Два проекта на стойност над 3 млн. и 77 хил. лв. ще се реализират в едно от селата на община Николаево - Едрево, по Инвестиционната програма, одобрена със Закона за държавния бюджет. Проектите са за реконструкция на външен водопровод и на вътрешна..

публикувано на 30.04.24 в 09:29

Изграждат асансьор за хора с увреждания в сградата на Община Павел баня

Асансьор за хора с увреждания ще бъде изграден към сградата на Общинска администрация – Павел баня. Това съобщи кметът Иса Бесоолу. Съоръжението ще се реализира по проект „Красива България”, по който Общината кандидатства преди време. Ще бъдат..

публикувано на 30.04.24 в 09:25

Старозагорче е първо в поетичен конкурс на българското училище в Париж

12-годишната Мария-Роза Мирчева от VI „д“ клас на Шесто основно училище „Свети Никола“ спечели първо място в Международния литературен конкурс "Вълшебното перо" за 2024 г. на българското училище "Иван Вазов" в Париж.  Стиховете на Мария-Роза са..

публикувано на 30.04.24 в 06:47

Безплатна "Зелена зона" в Стара Загора за празниците

Паркирането в границите на „Зелена зона“ в Стара Загора ще бъде без заплащане от 1 май /сряда/ до 6 май /понеделник/ включително. От 7 май (вторник) работното време на зоната ще бъде обичайното – от 8.00 до 18.00 часа .

публикувано на 30.04.24 в 05:50
Искра Михайлова

Искра Михайлова води листата на "Възраждане" в Стара Загора

ПП "Възраждане" регистрира листа с 22 кандидати за народни представители в 27 МИР-Стара Загора. В одач на листата е Искра Михайлова. Тя е народен представител в 47, 48, и 49-ото Народно събрание. На втората позиция е настоящият народен представител на..

публикувано на 29.04.24 в 20:11
Община Стара Загора

Довършват ремонтите в "Три чучура-юг" и "Самара" в Стара Загора

Четири старозагорски квартала – „Три чучура-юг“, „Самара 1“, „Градински“ и „Зора“, са част от инвестиционната програма на Община Стара Загора през тази година. Подобрения са предвиждат и за парковете „Алана“ и „Пети октомври“, където предстои да се..

публикувано на 29.04.24 в 17:01