Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешно приключи обществената инициатива "Да помогнем на Комплексен онкологичен център - Стара Загора"

  Успешно приключи обществената инициатива „Да помогнем на Комплексен онкологичен център – Стара Загора“. Благодарение на обединяването в благородната кауза бе възможно закупуването на апаратура, подобряваща качеството на оказваните от лечебното заведение здравни услуги. По този начин бе подпомогнато и разширяване на диагностичните възможности на центъра в полза на пациентите. Приключването на кампанията се случи с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. 

  За началото на кампанията даде подробности съдия Милена Колева, която сподели личната си история, свързана с онкологичния център. Свързва се по-късно с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, който силно прегръща мисията   и Старозагорската митрополия дарява известна сума. Включват се още Община Стара Загора, редица организации и граждани, сред които Ротари Клуб Стара Загора, Ротари Клуб Стара Загора – Берое, Инър уийл Клуб Стара Загора, Инър уийл Клуб Стара Загора – Берое, Зонта Клуб, Лайънс Клуб Стара Загора – Августа, Лайънс Клуб Стара Загора – Тракия, Лайънс Клуб Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Търговско-промишлена палата  Стара Загора, Агенция за регионално икономическо развитие Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора и други. "Каузата е подкрепена и от общините Казанлък, Чирпан,Раднево, Гълъбово и Свиленград. Така кампанията успешно събира 120 хиляди лева.", каза Милана Колева.

  В звуковия файл чуйте какво сподели за кампанията съдия Милена Колева:

  За нуждата от съвременната апаратура е апелирал управителят му - д-р Петьо Чилингиров, който също днес се обърна с благодарност за подкрепата от свое име и от това на лекарите и специалистите в отделението.

  В звуковия файл чуйте част от казаното от управителя на КОЦ д-р Петьо Чилингиров.

„Гордея се, че в Стара Загора има толкова добри хора, обединени за една кауза – да помогнат за здравето на другите, това ми дава надежда. Моето пожелание е отправено първо към лекарите - бъдете здрави, защото вие превръщате надеждата в реална помощ. Пожелавам и на участниците в идеята също да бъдат здрави и нека всички инициативи, в които се включвате да носят добро навсякъде по света“, обърна се към присъстващите днес в Комплексния онкологичен център ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

  Старозагорският митрополит Киприан, който стана патрон на инициативата, отправи сърдечни благодарности и даде официален край на изпълнената кауза.

Всички подкрепили кампанията получиха благодарствен адрес от „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“.


По публикацията работиха: Деян Денев, Кристина Русева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

снимка: Георги Манев

Велосипедист загина при удар в Казанлък

Млад мъж загина при сблъсък с автомобил около 21 часа в четвъртък в Казанлък, потвърдиха за радио Стара Загора от полицията.  Инцидентът е станал на бул. "Шипченски пехотен полк"  близо до голям хипермаркет, предаде сътрудникът ни в града. Според свидетели..

публикувано на 30.05.24 в 22:09

Тенис турнир, посветен на първи юни, ще се проведе в Ямбол

Спортен празник организира тенис клуб „Ямбол-2005“ по повод Международния ден на детето. На 1 юни на тенискортовете в Градския парк на Ямбол ще се проведе турнира „Ролан Гарос“. В  него ще се включат над 40 деца, които ще бъдат разпределени в четири..

публикувано на 30.05.24 в 18:20

Кольо Кавръков се завърна от пътешествие в Хималаите

Председателя на Туристическо дружество „Еделвайс“ Павел Баня Кольо Кавръков се завърна от пътешествие до базовия лагер на осемхилядника Анапурна в Хималаите. „Толкова красота на едно място е трудно да се опише“ , споделя за своите преживявания..

публикувано на 30.05.24 в 18:16

Георги Станчев остава управител на "Тролейбусни и автобусни превози"

Георги Станчев е новият стар  управител на общинския превозвач „Тролейбусни и автобусни превози“. Той беше едната от двете кандудатури, класиран на първо място от Временната комисия по избора, потвърден днес от гласуването в зала от Общински..

публикувано на 30.05.24 в 16:22

Общо 455 безработни лица са постъпили на работа в област Стара Загора

Общо 455 безработни лица са постъпили на работа през месец април в област Стара Загора. Това съобщи Любен Георгиев от "Бюрото по труда". От тях с посредничеството на Дирекцията са устроени общо 345 лица, уточни Георгиев.  "Равнището на безработица за..

публикувано на 30.05.24 в 16:21
Община Сливен

Област Сливен кандидатства за финансиране за ремонт на войнишки паметници

Област Сливен ще кандидатства за финансиране от държавния бюджет за ремонти и възстановяване на пет войнишки паметника в населени места в общините Сливен и Нова Загора. Това е решено на заседание на Областната комисия "Военни паметници"...

публикувано на 30.05.24 в 15:32
заместник-кметът Надежда Чакърова

Надежда Чакърова: Съпричастността на деца към деца превръща доброто в лавина

Приветствам всяка благородна инициатива и особено, когато е от деца за деца – тази тяхна хуманна съпричастност е трогателна проява на доброта и трябва да се популяризира. Така зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова коментира провеждането на..

публикувано на 30.05.24 в 14:07
архив, Радио Стара Загора

Утре е Денят на Казанлък

Утре е денят на Казанлък. И първият от трите дни на кулминацията на Празника на розата в Града на розите.  Празничният 31 май ще започне с официалното издигане на знамената на площада пред Общината. Следва тържествена сесия , на която със званието..

публикувано на 30.05.24 в 13:38

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда в Ямбол

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда днес в Ямбол. В мобилен пункт се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарат.  Кампанията се провежда за пръв път в Ямбол, но в нея се включват много..

публикувано на 30.05.24 в 13:28

На финала са дейностите по обновяването на пространството в центъра на Стара Загора

На финалната права е обновяването на пространството на мястото на стария съвет в Стара Загора. Това обявиха пред Радио Стара Загора от фейсбук групата „С любов за Стара Загора“.  До седмица трябва да приключат дейностите, които включват..

публикувано на 30.05.24 в 13:01