Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Лятна книговечер организират "Самаряни"

Под надслов „Хубаво е, че ме има!" на тревните площи до бадминтон игрищата в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) ще се проведе лятна книговечер на сдружение „Самаряни“. Домакините отправят покана към всеки, който иска да сподели удоволствието от четенето и заедно с това да бъде съпричастен към проблема с домашното насилие, каза за Радио Стара Загора Людмила Трифонова, социален работник в Кризисен център Самарянска къща.

Часът на срещата е 18,00 на 2 август, поясни Трифонова и допълни, че са подготвили някои интересни заглавия, в които хора по много личен и въздействащ начин споделят своята история, свои мисли, откровения, открития, които са докоснали живота им.

Инициативата Лятна КНИГОвечер: “Хубаво е, че ме има!” ще включва представяне на “Пътуващата библиотека "НЕнасилие”, част от Ресурсния мобилен информационен център “НЕнасилие” на Сдружение “Самаряни“.

До края на лятото от сдружение „Самаряни“ плануват още срещи. Това е само началото, допълни Трифонова. 


Още от категорията

Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Спасителния център за диви животни в Стара Загора

На 10 август в 14:00 часа в Спасителния център за диви животни в Стара Загора е официалното откриване на представителната мобилна изложба "Карикатура" от Габровското биенале на хумора и сатирата.   Гостите и доброволците на Центъра ще имат възможност да..

публикувано на 09.08.22 в 18:08

Историята на последния свещеник на Потопената църква

  Вчера Негово високо преосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи за четвърти път Божествена света литургия в някогашната църква на с. Запалня – „Св. Йоан Рилски“, останала на дъното на яз. Жребчево. На службата присъства и синът на..

публикувано на 08.08.22 в 17:06

Единственият музей на ските и ски спорта е в Чепеларе

    Знаете ли къде се намира първият и единствен Музей на ските и ски спорта у нас? Може би отговорът за любителите на белите спортове у нас не е труден – в Чепеларе. И това е логично, няма къде другаде да бъде открит, защото от 1998 г. красивото..

публикувано на 07.08.22 в 09:05

Старозагорче със златен медал от олимпиада по ментална аритметика

6-годишният Владимир Иванов от Стара Загора спечели златен медал на Олимпиадата по ментална аритметика, която се проведе в Созопол. "България беше домакин тази година на световната олимпияда по ментална аритметика, в която участваха над 200 деца в..

публикувано на 05.08.22 в 13:04

170 заявки за участие в Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“

Заявките за участие в XVI Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ са 170. В това число са включени индивидуални изпълнители, музиканти и певци, танцови групи.  Общата бройка на участниците в емблематичното събитие очаква обобщение,..

публикувано на 04.08.22 в 12:33

Ще оцелее ли воденицата от филма за капитан Петко войвода

    Има кътчета в България, които са скътали в зелените листа на планинските дебри или  под схлупените покриви на старите къщи от преди 200 години и повече, наред с многобройните мигове от българския бит, обичаи, дух и облекла и по някоя легенда и..

публикувано на 01.08.22 в 18:28
Гробницата в с.Мезек

Тракийската куполна гробница в Мезек - най-дългата на Балканския полуостров (Снимки)

  Село Мезек се намира на около 13 км югозападно от Свиленград. А Тракийската куполна гробница, датирана от IV.в.пр. Хр., е разположена в  могилата Мелтепе. И както се случва в повечето случаи, откриването ѝ става случайно. Така започва разказът на..

публикувано на 31.07.22 в 10:00

Малките "Мастър шефове” от Павел баня твориха шедьоври

Близо 30 деца се включиха в инициативата “Малките Мастър шефове”, която бе организирана от Община Павел баня под патронажа на Царя на минералната вода Валери Димитров и Царица Роза Ивелина Тотева. И тъй като тазгодината царица на цветята бе..

публикувано на 30.07.22 в 10:31

Клуб „Приятели“ отвори врати в Любимец

Лентата на новата придобивка бе прерязана от хората, пряко отговорни сградата на бившия Военен стол да се превърне в красив и удобен център, който да се посещава от граждани на различни възрасти, с различни интереси. Това бяха кметът Анастас Анастасов,..

публикувано на 29.07.22 в 10:39

Най-дългият алпийски тролей у нас е в Родопите

  Ако в тези горещи летни дни тръгнете към Пампорово или Смолян, пътят ви ще мине през кипрото градче Чепеларе, накацало по зелените склонове на р. Чепеларска, огрени от яркото слънце.   На около 2 км. преди градчето от ляво на вас, ако идвате от..

публикувано на 29.07.22 в 07:20