Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Производители на праскови остават в протестна готовност

Производителите на праскови в Сливенско остават в готовност за протестни действия срещу изкупните цени на продукцията им, въпреки проведената среща днес с представители на единственото преработвателно предприятие в региона. За тази готовност потвърди Коста Петров от Сдружение „Българска праскова". Срещата се състоя по настояване на областния управител Минчо Афузов, който посредничи между страните за намиране на компромисно решение. 

Изпълнителният директор на преработвателното предприятие Димитър Алексиев обяви, че дава най-високате изкупни цени на прасковите в България. 

"Показах и доказах, че плащам най-високата цена от всички български преработватели и, че през последните пет години съм го правил винаги."

Коста Петров от сдружение „Българска праскова" заяви, че е доволен от срещата, но сподели, че към момента изкупните цени продължават да притесняват производителите. 

"Да, вярно, фабриките казват давам най-висока цена, но тази висока цена спрямо предходните години, когато разходите бяха, говорим преди 5-10 години, цената не е мръднала. 25-28 цента беше и преди десет години." 

Предложението за предварително договаряне на цени и количества не бе прието еднозначно от производителите. 

Все още няма яснота дали ще има протести и колко производители ще се включат в тях. 


По публикацията работи: Таня Балабанова

Още от категорията

Стара Загора

В 212 секции в община Стара Загора ще се гласува в неделя

Общо 212 са избирателните секции в община Стара Загора. От тях 150 са в града, 54 са в селата, 4 са в специализирани институции и 4 са ПИК (с подвижна избирателна кутия). Избирателите в списъците са общо 139 077, сочи справката към днешна дата на..

публикувано на 30.09.22 в 18:10

Трети Празник на тиквата стягат в старозагорското село Дълбоки

За трети път, в старозагорското село Дълбоки се събират за Празник на тиквата. На 8 октомври (събота), от 10.00 часа, организаторите от дълбошкото НЧ „Развитие – 1878" канят на пъстро тържество с много песни, танци и забавни игри. Плодовият зеленчук ,..

публикувано на 30.09.22 в 16:18

Възстановява се движението по ул. „Августа Траяна" в Стара Загора

След 16.00 часа днес ще бъде възстановено преминаването на МПС по ул. „Августа Траяна" в Стара Загора. Причината за въведените ограничения до момента беше мащабният проект за реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в града, изпълняван от..

публикувано на 30.09.22 в 16:08

Иван Иванов: КЕВР дава зелена светлина на интерконектора

КЕВР дава зелена светлина интерконекторът "Комотини-Стара Загора" да влезе в експлоатация утре. Това каза на брифинг председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов, предаде БГНЕС. Иван Иванов заяви, че КЕВР чрез приети от..

публикувано на 30.09.22 в 15:49

Спецакция на полицията и в Свиленград

Специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност се провежда в Сливенград. До този момент са задържани двама чужденци, които пребивават незаконно в страната. Те отказват да съдействат на полицията за установяване на..

публикувано на 30.09.22 в 13:57
Ваня Карабойдева

Д-р Ваня Карабойдева е новият директор на РЗИ – Стара Загора

Д-р. Ваня Карабойдева е новият директор на Регионална здравна инспекция – Стара Загора (РЗИ). Тя е назначена на 29 септември със заповед на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, след спечелен конкурс, съобщиха от РЗИ - Стара Загора...

публикувано на 30.09.22 в 13:51

Педагогическият факултет на Тракийския университет изпрати 209 абсолвенти

Тържествено бяха връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2022 г. от Педагогически факултет на Тракийския университет. Своите дипломи получиха 190 бакалаври и 19 магистри, съобщи за Радио Стара Загора деканът на Факултета по педагогика професор..

публикувано на 30.09.22 в 13:44
Мюнхен е топ дестинация за международни студенти

Завръща се интересът на българите към образование в чужбина

Интересът към придобиване на висше образование зад граница е нараснал с 21% през тази година спрямо 2021 г. по данни на проект "Световно образование".  С 13% повече са записаните студенти, които стартират своето обучение в чуждестранни университети от..

публикувано на 30.09.22 в 12:06

Лек ръст в цените на стоките от потребителската кошница

Към днешна дата потребителската кошница е с два лева по-скъпа от миналата седмица т.е. 99 лева. Много дълго време, цяло лято, имахме стабилен пазар без промени в цените, но сега се усеща леко повишаване във всички стоки. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 30.09.22 в 15:05

Огромни незаконни сметища са се образували на границата с Турция заради мигрантите

Огромни незаконни сметища с отпадъци от мигранти  са се появили на метри от границата с Турция, предупреди кметът на община Болярово Христо Христов. Сигнали са подадени до областния управител на Ямбол Георги Чалъкъв и екоинспекцията в Стара Загора...

публикувано на 30.09.22 в 11:42