Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Калоян Стайков: Необходима е повече яснота по отношение на доставените количества природен газ и техните цени

Калоян Стайков

България е в сравнително добра позиция по отношение на затруднените и несигурни доставки на природен газ, защото количеството газ, което е нужно не представлява голям дял от енергийното потребление в страната. Така коментира положението на страната ни във връзка с кризата на международните пазари заради ограничените доставки на природен газ Калоян Стайков, главен икономист в Института за енергиен мениджмънт. Той допълни, че в България няма масова газификация и като цяло ситуацията е далеч от безнадеждна, но и че са необходими допълнителни стъпки, за повече яснота по отношение на доставените количества природен газ и техните цени. 

Стайкова каза още, че цената на газа се е вдигнала, след като „Газпром“ прекрати доставките за страната ни, но разликата не е чак толкова голяма и няма сериозен икономически шок, а по-скоро проблема е в липсата на информация.


По публикацията работи: Деян Денев

Свързани подкасти:

Още от категорията

Боряна Димитрова

Боряна Димитрова: Възможно е да има правителство

Напълно възможно е България да има ново правителство след сформирането на т.нар „контактна група“, която трябва да осъществи преговорите между ГЕРБ и останалите шест партии. Даването на известен период за размисъл и преговори на партиите след..

публикувано на 05.10.22 в 15:47
Проф. Цанко Яблански

Проф. Яблански: Стара Загора трябва да продължи индустриалното си развитие

На 5 октомври Стара Загора чества своя празник. На този ден преди 143 години е положен основния камък за възстановяването на града след опустошенията по време на Руско-турската война.  Нашият град поддържа своята популярност и с времето тя се..

публикувано на 05.10.22 в 11:23
Георги Киряков

Георги Киряков: Сложен казус е преглъщането на разделителните линии между партиите

Формално ГЕРБ са победители в тези избори, но и за тях оценката не е ласкава от страна и на собствените им избиратели, коментира за Радио Стара Загора политологът Георги Киряков. По думите му е твърде сложен казус преглъщането на разделителните..

публикувано на 05.10.22 в 11:02
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Община Сливен е в готовност за есенно-зимния сезон

Промяна на общата рамка в бюджета на община Сливен до края на годината не се налага. Общината е в добро финансово състояние и без никакви просрочени задължения, каза в интервю за Радио Стара Загора кметът Стефан Радев. За предстоящия есенно-зимен..

публикувано на 04.10.22 в 09:25
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Най-вероятно ще има нови избори

„Един от най-сигурните ефекти на нови избори е още по-ниска избирателна активност, което пък означава, че твърдите партийни ядра ще имат по-голямо влияние“, коментира в интервю на Радио Стара Загора комуникационният експерт експертът доц...

публикувано на 03.10.22 в 15:54

Даниела Делчева: Не пилатес промени живота ми, моята собствена пилатес система го направи

Една от малкото активности подходяща за всеки е пилатес. Подходяща за всички възрасти и всеки пол. За ползите от пилатес разговаряме със старозагорската фитнес инструкторка Даниела Делчева. Пилатес е специфична методика на изпълняване на..

публикувано на 02.10.22 в 17:24

Фондация „Програма достъп до информация“ образова граждани и институции

Целта на Фондация „Програма достъп до информация“, която работи в България от 25 години, е да образова гражданите и организациите, които имат нужда от достъп до информация, както и тези, които трябва да я дават. Това съобщи в ефира на Радио Стара..

публикувано на 29.09.22 в 17:10

За да имате здраво сърце, пазете семейството си

Днес отбелязваме Световния ден на сърцето. Идеята на Световната федерация на сърцето датира от 2000 г, когато е подкрепена от Световната здравна организация, Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата и други международни..

публикувано на 29.09.22 в 06:30

Темата за Украйна липсва в предизборната кампания на политиците

Темата за Украйна липсва в предизборната кампания на политиците у нас. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора проф.  Татяна Дронзина, д-р на политологичните науки, преподавател в Софийския университет "Климент Охридски". По думите й това е много..

публикувано на 28.09.22 в 08:54

Психолог: Безсрочните психотестове за шофьори не са решение на проблема

Удостоверението за психологическа годност на водачите, извършващи обществен превоз, да стане безсрочно и да не се налага периодично минаване на психотест. Това предвиждат промени в Наредба № 36 за изискванията за психологическа годност,..

публикувано на 27.09.22 в 13:27