Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен ще наложи санкции на ВиК заради разкопаните улици в града

Снимка: БНР

Община Сливен ще започне да прилага санкции на ВиК заради разкопаните улици в града. Това обяви кметът Стефан Радев и допълни, че общината иска бързо възстановяване асфалтовата настилка.

 В момента ВиК Сливен изпълнява проект по подмяна водопреносната и канализационна мрежа в града и част от големите булеварди са разкопани от месеци, а движението по тях е затруднено. 

Повече информация от репортажа на кореспондента ни Стоян Радев. 


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Локализирани са пожарите край старозагорските села Дълбоки и Еленино

Пожарите, които възникнаха в следобедните часове в близост до старозагорските села Дълбоки и Еленино, са локализирани, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 30.07.24 в 19:05

В Стара Загора ще обработват открити площи за унищожаване на комарите

Община Стара Загора ще извърши третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарат „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Това е по-ефективният метод за борбата срещу комарите, коментират от фирмата, ангажирана с дейностите. График: Сряда,..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът край Дълбоки още не е потушен

Главният път Стара Загора - Нова Загора при разклона за село Дълбоки е затворен и движението се пренасочва през с. Оряховица. Това съобщиха жители на село Дълбоки, където по-рано днес избухна пожар.  4 екипа на пожарната, служители на горското стопанство..

публикувано на 30.07.24 в 16:59

Утре изтича срокът да се декларират и плащат дължими данъци за второто тримесечие на 2024 г.

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ..

публикувано на 30.07.24 в 16:26

Отново пожар край село Дълбоки

Пожар възникна този следобед край старозагорското село Дълбоки. Сигналът за огъня е подаден малко след 15.00 часа, съобщиха от противопожарната служба в Стара Загора. От там уточниха, че горят сухи треви в южния край на селото, но няма опасност за..

публикувано на 30.07.24 в 16:06

Седем медала от Сеул за старозагорските математици

С общо седем медала ще се завърнат старозагорските млади математици от състезанието Азия оупън, съобщи във фейсбук профила си математикът Любомир Любенов.    "Днес в Сеул приключва азиатският математически маратон.  Предстои церемонията по..

публикувано на 30.07.24 в 15:00
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

Продължава оборудването на фургоните във Воден

Продължава оборудването на фургоните, осигурени за най - тежко засегнатите от пожарите в крайграничната община Болярово. До момента са поставени 18 жилищни контейнери в селата Воден и Крайново. Не във всички фургони, в момента живеят пострадали от..

публикувано на 30.07.24 в 14:31
Обвиняемият Георги Георгиев.

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара..

публикувано на 30.07.24 в 14:05
Снимка: Христо Христов

Димитровградското село Воден помага на боляровското село Воден

Акция в помощ на пострадалите при пожара в болярското село Воден организираха жителите на димитровградското село Воден. Микробус с пакети от първа необходимост, замина днес. Организатори на благотворителната акция са читалищните дейци от НЧ „Пробуда..

публикувано на 30.07.24 в 13:47

На фона на политическите трусове, България е в добро номинално икономическо състояние

На фона на нестабилната политическа обстановка – България е все още в добро номинално икономическо състояние, заяви за Радио Стара Загора икономистът Даниел Василев. По думите му по последни данни страната ни е  около средата на Европа по растеж,..

публикувано на 30.07.24 в 13:17