Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигат заплатите в Община Чирпан

Чирпан

Увеличение на средните месечни заплати на общинската администрация в Чирпан ще бъде гласувано на сесия на Общинския съвет в понеделник. На заседанието ще бъдат определени и нови възнаграждения на служителите в детските градини и ясли, както и на работещите в здравните кабинети в детските градини и училищата.

За служителите в Общината и детските заведения заплатите се вдигат с 13%, а за здравните кабинети - с 25%. В началото на годината на всички тях заплатата вече беше веднъж увеличена с 10% процента, уточни председателя на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев. Така средната брутна заплата на общинските служители вече ще бъде 1366 лв., в детските градини и млечна кухня - 1425 лв. , а в здравните кабинети, ако бъде гласувано увеличението, става 1854 лв.  

Сред акцентите в дневния ред на заседанието на Общински съвет на 29 август, е актуализацията на местния бюджет. Какво се променя - чуйте в прикачения звуков файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проф. Добри Ярков е Доктор Хонорис Кауза на университета в Люксембург

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков беше удостоен с почетната титла Доктор Хонорис Кауза на DTMD UNIVERSITY (Университет за дигитални технологии в медицината и денталната медицина) в Люксембург на официална церемония по връчване на..

публикувано на 09.07.24 в 10:12

Благотворителна кауза обедини Хасково

Ние българите рядко се обединяваме около каузи. В момента обаче Хасково подаде ръка на 8-годишно дете, което се лекува в Турция от тежко заболяване. И българи, и мюсюлмани събират пари с различни инициативи, за да помогнат на Никол и семейството й...

публикувано на 09.07.24 в 09:20

Таня Захариева: Новият Общински съвет в Хасково ще работи за облагородяване на кварталите и малките населени места

"Надявам се през третия ми мандат общинските съветници да бъдат по-активни и да внасят повече предложения за облагородяването на общината." Това заяви в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Хасково новоизбраният председател на местния..

публикувано на 09.07.24 в 08:47

Патрули на общината и полицията следят за тротинетки и велосипеди в пешеходните зони на Казанлък

Екип на двама служители на Еко контрол към община Казанлък и двама служители на Районното управление на полицията в Казанлък започнаха да патрулират по пешеходните зони в града. Целта на акцията е да се контролира карането на тротинетки и квелосипеди..

публикувано на 09.07.24 в 08:18

До дни ще е готова експертизата за смъртта в ямболския арест

До дни ще бъде готова съдебно-медицинската експертиза, назначена по случая с починалия при неизяснени обстоятелства 32-годишен мъж в помещението за задържане на ямболската полиция. Трупът беше открит в ранната сутрин на съботния ден, часове след като..

публикувано на 08.07.24 в 16:53

Ива Радева предаде символично печата на областния управител на Методи Марков

Ива Радева предаде символично печата на Областна администрация на новия областен управител на област Стара Загора, Методи Марков, назначен с решение на Министерски съвет от 3 юли 2024 г. Той  е магистър по „Педагогика“ и „Публична администрация“...

публикувано на 08.07.24 в 16:44
Хасково

Радио Стара Загора с изнесено студио в Хасково

Екипът на Радио Стара Загора отново е на гости в Хасково. Изнесеното ни студио от Града на Богородица слушайте във вторник, 9 юли, от 8.00 до 10.00 часа. Ще ви предложим разнообразни теми с интересни събеседници в предаването "Репортер". В..

публикувано на 08.07.24 в 15:24
Ивайло Захариев

Ивайло Захариев гостува на петъчната киновечер под звездите в Стара Загора

Популярният български актьор Ивайло Захариев ще бъде гост-звездата на петъчната киновечер под звездите. Присъствието му ще зарадва феновете на българското кино на 12 юли от 21.00 часа на Античен форум „Августа Траяна“. Община Стара Загора..

публикувано на 08.07.24 в 15:21

Катастрофа на пътя Стара Загора-Казанлък на разклона за Мъглиж

Временно движението по път I-5 Казанлък - Стара Загора при разклона за Мъглиж се осъществява двупосочно в една лента поради пътно произшествие, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 08.07.24 в 15:12

Започна ремонт на общежитието на Спортното училище в Стара Загора

Със символична първа копка започна основния ремонт на общежитието на Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. Проектът е за близо 3,7 млн. лв. и трябва да се изпълни в следващите 31 месеца. През този период учениците, които ползват базата..

публикувано на 08.07.24 в 15:07