Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Старозагорски младежи в акция "Нарисувай красота"

6
Снимка: Мила Маринова

Със сигурност сте чували детската песен, която започва с питането: "Моля кажете, на на шега, кой нарисува тази дъга? Пъстра, красива-казвайте кой, аз или ние, ти или той?" Въпросът кой без съмнение си зададоха някои от жителите около Парк "Баня Пиперка", след като една сутрин видяха, по избелелите асфалтови алеи, изрисувани сини облаци, ярко слънце и сърповидна луна. Оказа се, че рисунките на асфалта са част от четвъртото издание на проекта "Нарисувай красота" на Младежкия общински съвет в Стара Загора.


Младият кмет на града Гергана Желева поясни: "Станахме рано сутринта. Преди да се разсънят съгражданите ни, положихме шаблони и нарисувахме облачета, слънце, луна, дама за игра, неща, които се нравят на малките деца. Докато рисувахме, една жена, бивша учителка и член на пенсионерски клуб, ни покани да разгледаме клуба, и да предложим идеи за декорация на стените му."

Димана, Матея, Драгомир, Радостин, Ивайло, Константин и Калоян, които играеха в парка, изразиха желание рисунките да се обогатят със звезди, дървета, животни, цветя, велоалея и разбира се над тях да има една голяма седемцветна дъга. Родители на малчугани препоръчаха да се освежат боите на игрите "Не се сърди човече" и "Дама". Едно от най-разговорливите момчета,  влизайки в ролята на строителен проектант, заяви: "Бих направил цялостен ремонт на градината. Бих подобрил фитнеса. Алеите ще бъдат изравнени,за да станат перфектни за каране на ролери, велосипеди и тротинетки. Ще бъде модерно и хубаво."


Ако сте любопитни, кои са артистите сътворили в свободното си време, с малко латекс и лепило С-200 цветни петна по сивите алеи на Парк "Баня Пиперка" чуйте прикачения звуков файл. В него Искра Иванова - директор на Център за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора прави ретроспекция на предишните прояви от Проекта "Нарисувай красота".


Галерия

Още от категорията

Алея в на Стара Загора

Ден без автомобили

Всяка година, Европейската комисия организира Европейска седмица на  мобилността в периода 16-22 септември. В рамките на инициативата се провеждат редица събития, чиято цел е да се обърне внимание на обществеността върху личния ангажимент в грижата за..

публикувано на 22.09.22 в 10:15

Ремонтират меча на паметника на Асеневци във Велико Търново

 Тридесет и седем години след монтирането на паметника на Асеневци в старата столица Велико Търново се ремонтира меча за Деня на независимостта -22-ри септември. Мечът в центъра на композицията  символизира мощта и силата на българската държава. За пет дни..

публикувано на 17.09.22 в 10:36
СНИМКА: presstv.bg

100 годишна педагожка откри учебната година в казанлъшко училище

100 годишната педагожка Иванка Антонова,  бивша учителка и училищна директорка, се включи в тържеството на СУ „Екзарх Антим I“ в Казанлък и поздрави ученици, преподаватели и родители с началото на новата учебна година.   Родената на 7 март 1922г...

публикувано на 16.09.22 в 08:59

Древният скален град Перперикон пази още много тайни

Трудно и интересно беше Археологическото лято в Източните Родопи.  Въпреки орязаното от държавата финансиране, екипът на проф. Николай Овчаров успя да разкрие уникално запазен езически храм.  Историкът   разказа, че той е част от огромен култов..

публикувано на 14.09.22 в 18:05

Две са новите "Училища за пример" от област Стара Загора

Две училища от област Стара Загора влизат в новия випуск на "Училища за пример" - квалификационна програма за училищни екипи, която ги подкрепя едновременно да подобряват управленските си практики и да осъвременяват своите преподавателски методи. Това..

публикувано на 07.09.22 в 15:00

Втората вечер от „Beerфестът" в Стара Загора събра 11 хип-хоп звезди на сцената

С общо 11 български артисти продължи втората вечер от "Beerфестът 2022" в Стара Загора. WOSH MC и СЕКТА, F.O. & PEEVA, Billy Hlapeto & D3MO бяха сред имената, които предизвикаха еуфория за феновете и ги оставиха без дъх. Присъстващите се..

публикувано на 02.09.22 в 10:15

ММЦ подава ръка на младите хора в Стара Загора

Подкрепа на личностното развитие и подобряване на благосъстоянието на младите хора осигурява Международният младежки център в Стара Загора. „Обсъждат се важни проблеми като дезинформацията и безопасността на пътя и как да се справим с тях“, каза в..

публикувано на 31.08.22 в 17:05

Павлина Вълчева и Николай Манолов бяха хореографи на конкурса „Мис Ливан“ преди дни

Павлина Вълчева и Николай Манолов са изключително успели хасковлии. Имат изяви в сферата на спортните танци в държави от четири континента. Те са хореографи и треньори в хасковския клуб по спортни танци „Гранд“. Танцуват заедно от 1996 година...

публикувано на 31.08.22 в 11:20

Невероятните истории на един таксиметров шофьор

  Той е таксиметров шофьор, но не в Париж, а в Стара Загора. Ще го наречем Ангел, защото не иска да разкриваме истинската му самоличност. Зад волана на жълтата кола Ангел сяда преди петнайсетина години. Не съжалява - защото професията го среща с..

публикувано на 31.08.22 в 10:10

Студент в България или чужбина?

Повече от 4500 български кандидат-студенти и тази година ще заминат на обучение в чужбина. По данни на националната статистика зад граница учат близо 30 000 български студенти. Те очакват по-добра професионална реализация, която да доведе до по-висок..

публикувано на 29.08.22 в 11:37