Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тестват сирените в Стара Загора и Гълъбово

Снимка: МВР

В изпълнение на Наредбата за условията и реда на функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и на населението при бедствия и при въздушна опасност, на 3 октомври ще се проведе тренировка. Националната система се тества два пъти годишно в първия работен ден на месеците април и октомври. Целта е да се провери техническото състояние на системата и да се придобият умения от длъжностните лица, работещи с нея.

Тренировката ще се състои на 3 октомври в 11 ч. в градовете Стара Загора и Гълъбово.

От МВР призовават гражданите да запазят спокойствие по време на тестването на сиренната система. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа с ранени край Стара Загора

Трима души пострадаха при катастрофа между два автомобила на пътя между старозагорските села Ястребово и Бъдеще, съобщават от пресцентъра на полицията. Сигналът е получен в 17 часа. Ранени са водачът на единия автомобил и спътниците му - жена и дете,..

публикувано на 02.08.24 в 18:00

Въвеждат временна организация на движението в Стара Загора

За периода  от 05.08.2024г. до 01.09.2024г.   в Стара Загора ще бъде спряно движението на личен, договориран  и обществен транспорт и на МПС , извършващи транспорт за собствена сметка, по бул. „Цар Симеон Велики“ в отсечката от бул. „Свети Патриарх..

публикувано на 02.08.24 в 17:37

Локализиран е пожарът край Ракитница, пътят е отворен за движение

Пожарът край Старозагорското село Ракитница е локализиран, няма опасност за населените места. Това съобщи за Радио Стара Загора старши инспектор Михаил Михов от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.  Сигналът..

публикувано на 02.08.24 в 17:01

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Тракия" при 163 км

Временно движението по автомагистрала "Тракия“ при км 163, в посока София, се осъществява в една лента поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничено е преминаването по активната и аварийната лента. Трафикът се осъществява в..

публикувано на 02.08.24 в 16:50

Заради пожар е ограничено движението по пътя Стара Загора - Ракитница

Движението по пътя Стара Загора – Ракитница е ограничено поради задимяване причинено от пожар в района, информират от областно пътно управление – Стара Загора.

публикувано на 02.08.24 в 16:35
Снимка: община Стара Загора

Променя се маршрутът на автобусните линии в Стара Загора заради ремонти

21 автобусни линии в община Стара Загора ще се изпълняват с променен маршрут във времевия отрязък от 5 август 2024 г. до 1 септември 2024 г. Причината е, за да се осигури безопасното организиране и изпълнение на строително-ремонтните дейности по..

публикувано на 02.08.24 в 16:31
Стара Загора

11 сгради в Стара Загора са одобрени за саниране

11 жилищни сгради в община Стара Загора са одобрени за саниране в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, информират от областния информационен център. По една одобрена сграда имат и в общините Казанлък и Чирпан. Общо..

публикувано на 02.08.24 в 15:55

Творческата лаборатория „Без корени“ е първият реализиран проект на Програма „Култура“

Творческата лаборатория „Без корени“ е първият реализиран проект на новата програма „Култура“ на Община Стара Загора, съобщи Милена Желева, ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя поздрави екипа на кукления театър и добави, че проектът е бил..

публикувано на 02.08.24 в 15:23

Многократно са се увеличили болните от салмонелоза в Ямболско

Броят на заболелите от салмонелоза в Ямболска област е многократно по - голям в сравнение с миналата година, отчитат от Регионалната здравна инспекция.  С инфекцията от началото на годината са регистрирани 22 – заразени. За сравнение миналата година за..

публикувано на 02.08.24 в 14:22
Снимка: Старозагорска митрополия

Митрополит Киприан ще отслужи св. Литургия в Потопената църква край яз. „Жребчево"

На 3 август (събота) в 9:00 часа, за шеста поредна година, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Божествена св. Литургия в Потопената църква край яз. „Жребчево", съобщават от Старозагорската митрополия. Потопената църква..

публикувано на 02.08.24 в 14:18