Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Благоев:

Обещал съм да бъда връзката между хората и Парламента

"Една от задачите на "Български възход" е да върнем доверието на избирателите в политиците

Николай Благоев
Снимка: Емил Енчев

Обещал съм на старозагорци да бъда връзката между народа и Парламента, заяви в интервю за Радио Стара Загора Николай Благоев, водач на листата на партия „Български възход“ в Стара Загора.

Партията спечели гласовете на 4.84% от избирателите в областта, като резултатът е с няколко стотни по-висок от националния при 99,95%  обработени протоколи в ЦИК.  Според д-р Благоев изборите на 2 октомври показаха недоволството на хората. "Ниската избирателна активност говори за недоверие към политиците. "Една от задачите на Български възход" е да върнем доверието  в политиците", коментира той.

Още чуйте в прикачения звуков файл.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Данъчните са спрели над 2500 сайта за онлайн залагания

От началото на годината Националната агенция за приходите е спряла над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, информират от пресцентъра на институцията. Само за последния месец,..

публикувано на 16.10.24 в 11:18

Община Свиленград с наградата за „Принос в местното самоуправление“

Община Свиленград бе удостоена с наградата „Принос в местното самоуправление“ за общинска администрация за 2024 г. на Националното сдружение на общините в Република България. Президентът на България Румен Радев връчи наградата на кмета на общината..

публикувано на 16.10.24 в 11:15

Тестват системата BG-Alert в четвъртък

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата BG-Alert, информират от областната дирекцзия на МВР в Стара Загора.  В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на..

публикувано на 16.10.24 в 11:00

Село Подслон събира средства за свой православен храм

Село Подслон събира средства за строеж на свой параклис. Благотворителната кампания започна навръх Петковден, вече е обявена и сметка, в която желаещите да помогнат могат да дарят средства.  За първите два дни са дарени близо 4 хил. лв. Селото..

публикувано на 16.10.24 в 09:48

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Ямбол

Есенна кампания за събиране на опасни битови отпадъци се организира в Ямбол.  От 10:00 до 16:00 часа на паркинга зад сградата на общинска администрация, ще се приемат безвъзмездно опасни отпадъци като  лекарства с изтекъл срок на годност; живак,..

публикувано на 16.10.24 в 08:05

Акция срещу купуването на гласове се провежда в област Хасково

Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда в област Хасково. Към този момент са намерени списъци с имена в Любимец и Хасково.  Петима са арестувани.   В няколко обекта полиция е нахлула малко преди да се съмне. Един от..

публикувано на 16.10.24 в 07:41

Утре връчват годишните награди на изявени лекари от Стара Загора и областта

На официална церемония утре вечер Районната колегия на Българския лекарски съюз ще връчи годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта. Отличията се присъждат по повод 19 октомври - Ден на българския лекар и 123 години от..

публикувано на 15.10.24 в 18:04

Катастрофирал ТИР затвори временно Прохода на Републиката

Временно движението по път II-55 през Прохода на Републиката при км 45 се ограничава поради самокатастрофирал тежкотоварен автомобил и необходимост от почистване на пътното платно, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Инцидентът е между..

публикувано на 15.10.24 в 17:34

Марихуана в газови бутилки за 300хил.лв. задържаха на ГКПП "Лесово"

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан са открити на пункта „Лесово" при границата с Република Турция. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, информира кореспондентът ни Даниела Костова Марихуаната  е намерена..

публикувано на 15.10.24 в 16:20