Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев връчи в Ямбол отличия на отбори победители

„Спортувай с президента“ е част от инициативите в града

В Ямбол днес се провежда инициативата „Спортувай с президента“, както и първият турнир по утринна гимнастика.
Участваха над 500 ученици от цяла Югоизточна България. Президентът Румен Радев връчи отличия на отбори победители. 

Инвестицията в здравето на подрастващото поколение трябва да се превърне в приоритет както на държавната, така и на местната власт, подчерта президентът Румен Радев  

“Тази война по пътищата с пияни и дрогирани шофьори, показва, че цяло едно поколение израсна без разгърната в страната система за масов спорт, за природосъобразен начин на живот, за патриотично възпитание. Сега берем резултат, ние трябва да си върнем нашата младеж.“

Дългогодишният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева беше едни от членовете на журито в турнира по утринна гимнастика. 

„Просто това е необходимо за децата, защото за всички е ясно, че едно дете в добро здраве, с много енергия, която има, то и добре се учи.“ 

Организатори на Турнира по утринна гимнастика са общината в Ямбол и Национална спортна академия „Васил Левски“. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повече от 10 автомобила и бус с помощи за Воден потеглиха от Стара Загора

Повече от десет автомобила и един бус с добороволци и помощ за село Воден потегли от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от Клуб за..

публикувано на 21.07.24 в 10:55

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат включени в действията по гасене. Младежите са от различни градове на страната. Тони..

публикувано на 21.07.24 в 10:10

Забраняват влизането в язовир "Жребчево", испанските самолети ще зареждат вода

Забранява се влизането с лодки и джетове в язовир "Жребчево" в неделя, 21 юли, съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)- Нова Загора. Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за..

публикувано на 21.07.24 в 09:19

Вече е монтирана новата мобилна клетка в района на село Воден

За по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на село Воден и от снощи тя е в експлоатация, информират от пресцентъра на министерството на транспорта. По разпореждане на премиера Димитър Главчев..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Четири хеликоптера и два самолета гасят и днес огъня край Воден

Продължава развитието на пожара в района на село Воден в широколистен масив, съобщи заместник-директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защити на населението" старши комисар Любомир Баров. Според информацията от тази сутрин огънят се развива в..

публикувано на 21.07.24 в 09:04

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета. Честването започна с панихида в памет на героите, отслужена от свещеници от Старозагорската епархия, в съслужие с казанлъшки духовници. В церемонията се включиха и деца..

публикувано на 20.07.24 в 18:33

В Сливен започват проверки на земеделци за противопожарно оборудване

В област Сливен мобилни групи започват проверки на местата и дейностите с висок риск от възникване на пожари. Екипите са сформирани по заповед на областния управител Чавдар Божурски. В тях влизат представители на пожарната, полицията, горски и Областна..

публикувано на 20.07.24 в 17:25

Двама мъже пострадаха тежко след сбиване в Раднево

На 19.07.2024г. в 18:33 часа, в  РУ-Раднево е получен сигнал за сбиване в гр. Раднево. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че около 18:30 часа е възникнал скандал между няколко лица - от една страна двама мъже на 45 и 34..

публикувано на 20.07.24 в 13:16

Покривът на Второ основно училище в Стара Загора протече, наводниха се стаи

Няколко класни стаи и Актовата зала във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” в Стара Загора  са се наводнени след протичане на покрива при падналия дъжд вчера. Това съобщи, в социалните мрежи, директорът на училището Милена Желязкова. Г-жа..

публикувано на 20.07.24 в 12:06