Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 нарушители "излови" за часове на АМ "Тракия" акция за безопасността на пътя

Снимка: БНР

Всички срещу нарушителите на пътя  - как става това днес демонстрираха с първата съвместна акция представителите на 5 държавни институции, чиято дейност е свързана с безопасността на пътя.
На АМ "Тракия", в района на Чирпан, служители на МВР, автомобилната инспекция, агенция "Митници" НАП и АПИ направиха масирана  проверка на всички участници в движението. 

Всичко започна малко след 9 часа с кратък инструктаж на участващите от Росен Рапчев, експерт в Държавна администрация "Безопасност на движението", организатори на проверката. 

До обяд бяха проверени над 50 превозни средства, товарни и леки коли, автобуси. Установени бяха 12 нарушения. 

Сред най-фрапантните нарушения бяха управление на автомобил без свидетелство за правоуправление, износени гуми на тежкотоварен камион, който дори бе спрян от движение, защото представлява опасност за останалите на пътя, шофьор, който превозва почти тригодишното си дете на предната седалка без колан и без задължителното обезопасително столче. Проверяващите наблегнаха на неприятна тенденция - масово неизползване на предпазните колани от стоящите на задните седалки в автомобилите пътници. 

Съставени бяха и четири акта за неспазване времето за почивка на тежкотоварните камиони. Установено бе също, че предпазните колани не винаги се ползват и от хората, избрали да пътуват с автобус. При скорост дори от 60 км в час и при евентуално произшествие, силата на удара е равна на падане от петия етаж.

Повече чуйте в прикачения звуков файл:  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГПЧЕ

Национално състезание по френски език с първо издание в Стара Загора

Първото национално състезание по френски език – Франсиада , ще се проведе на 11-и май в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. За участие са се записали 25 ученици от пет града , разпределени в три възрастови категории.  Самият изпит е в две части –..

обновено на 11.05.24 в 09:47
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

В училища с имена на старозагорски поети и писатели отбелязват 11 май

Ученици от пет старозагорски училище ще се включат в своеобразен поход по случай 11-и май - денят, в който православната църква почита Св. Св. Кирил и Методий. Учебните заведения носят имената на поети и писатели, родени в града. Изявени възпитаници..

обновено на 11.05.24 в 09:45
РЗИ, Стара Загора

Д-р Недялка Кабаджова е новият директор на РЗИ – Стара Загора

Новият директор на Регионална здравна инспекция – Стара Загора е д-р Недялка Кабаджова. Тя е назначена със заповед на министъра на здравеопазването от 9 май 2024 г. Д-р Кабаджова работи в РЗИ – Стара Загора от 2021 г. Завършила е медицина в..

публикувано на 11.05.24 в 09:12

Прогноза за времето

Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна. Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има на места над югоизточната половина от страната. След..

публикувано на 11.05.24 в 09:03
Община Сливен

48 деца се натровиха в детска градина в Сливен

48 деца от детска градина „Елица" в Сливен са установени с хранително отравяне. Едно от децата е в Инфекциозно отделение, на вливки, но в стабилно състояние , съобщи директорът на детската градина Надя Стоянова. Информaцията е на коресподента ни Стоян..

публикувано на 10.05.24 в 19:07

Унищожиха стара граната в старозагорското село Памукчии

Стара ръчна граната е обезвредена в старозагорското село Памукчии, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната. Специализиран екип от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора е..

публикувано на 10.05.24 в 16:35

"Крушата Рагаца" на Станислав Стратиев

Малките актьори в една от най – младите школи по актьорско майсторство в Стара Загора, DoT Theatre,  имат своите не една, а две премиери – на 12-и май от 17 и от 19 часа в Кукления театър . Постановката се нарича „Крушата Рагаца“, по повестта на..

публикувано на 10.05.24 в 16:10
Трудова борса срещна за втори път работодатели с енергетици в Стара Загора

Заплати между 2500 - 3500 лв. очакват съкратените енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3"

Заплащане между 2500 лв и 3500 лв. месечно очакват да получават първите съкратени енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3". Подобни нагласи засегнатите от енергийния преход са изразили в допитване, проведено от синдикалните организации. Това..

публикувано на 10.05.24 в 16:07

Защо има недостиг на кадри в туризма?

Необходими са законодателни промени и повече усилия от страна на туристическия бранш у нас, за да се задържат кадрите и да работят по специалността си. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора Антони Илиев, директор на Професионална гимназия..

публикувано на 10.05.24 в 16:00

Отборът на СУ "Железник" спечели общинския кръг на състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на СУ „Железник“ стана победител в общинския кръг на традиционното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Стара Загора. Надпреварата, която се проведе на лекоатлетическата писта над стадион „Берое“ беше белязана от..

публикувано на 10.05.24 в 15:02